LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social media /

Palo Pro

Δημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2015 18:47

Τσίπρας και Μεϊμαράκης έφεραν το debate στο… ύψος τους!

Ποια θέματα κυριάρχησαν στα social media για το ντιμπέιτ. Τι έδειξαν τα στοιχεία της PaloPro. Ποιος ήταν τελικά ο νικήτης Τσίπρας ή Μεϊμαράκης.

ΕΡΤ - Debate -  Αλέξης Τσίπρας - Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Το ντιμπέιτ μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν κατάφερε τελικά να αναδείξει νικητή και να διαφωτίσει περαιτέρω την ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη μόλις έξι μέρες πριν τις εκλογές.

Τσίπρας και Μεϊμαράκης προσπάθησαν να φέρουν το ντιμπέιτ στα δικά τους μέτρα για να μην εκτεθούν. Τα στοιχεία του paloPro δείχνουν ότι κατέγραψαν στο ελληνικό διαδίκτυο 16.376 συνολικές αναφορές.  Το Twitter έκανε και πάλι τη διαφορά στα social media μετά τα σχολιά  του για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Τα συναισθήματα της ελληνικής διαδικτυακής γνώμης δεν διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες αναλύσεις της PaloPro για τα πρόσωπα των δυο πολιτικών αρχηγών καθώς το μεγάλο ποσοστό τους συνεχίζουν να είναι τα ουδέτερα συναισθήματα και να ακολουθούν τα αρνητικά. Τo διαδίκτυο δεν έβγαλε και πάλι χρήσιμα συμπεράσματα για Τσίπρα και Μεϊμαράκη για  το πώς θα μπορέσουν να χειριστούν το επαχθές τρίτο μνημόνιο.

Η θεματολογία που κυριάρχησε στο διαδίκτυο για το ντιμπέιτ επικεντρώθηκε:

• στο καυτό «χιούμορ»  Μεϊμαράκη για το «ψήλωμα» του Τσίπρα με υπονοούμενο τη σκηνοθεσία του συνεργείου της ΕΡΤ.
• στην απάντηση της διοίκησης της  ΕΡΤ ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της.
• στη δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για  ανάγκη επιστροφής της χώρας στη σταθερότητα η οποία θα προκύψει από την συγκυβέρνηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας,
• στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι είναι μια παρά φύσιν κυβέρνηση, μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ακόμη κι αν τα δύο κόμματα δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις.
• στη γελοιογραφία του Αρκά για πως είδε το ντιμπέιτ Τσίπρα - Μεϊμαράκη
• στις αντιδράσεις των κομμάτων: o Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε το ντιμπέιτ «μονομαχία του πολιτικού τίποτα» και  η Λαϊκή Ενότητα «πρόβα συγκυβέρνησης».

Συμπεράσματα:

Τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα του paloPro για το ντιμπέιτ της ΕΡΤ δεν ανέδειξαν νικητή και εμφάνισαν δυο «νέους» πολιτικούς ηγέτες: το νεομνημονιακό Αλέξη Τσίπρα και έναν «νέο» αρχηγό  της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οποίος δεν θέλει να σχετίζεται με το παλαιοκομματισμό.

Τα συναισθήματα του διαδικτύου έδειξαν ότι έγινε ένα ακόμα ντιμπείτ χωρίς ουσία, οι δυο μονομάχοι δεσμεύθηκαν ότι θα τηρήσουν τους όρους του μνημονίου χωρίς να εξηγήσουν το πώς μπορούν να λειάνουν  κάποια επίπονα αντικοινωνικά μέτρα.

Το σχόλιο του Μεϊμαράκη για το «ύψος» του Τσίπρα δεν άρεσε στα social media και θύμισε άλλες εποχές, μια οσμή παλαιοκομματισμού και μια τεχνική για δημιουργία εντυπώσεων.  Παράλληλα, ο Μεϊμαράκης αν και κράταγε σαφείς αποστάσεις μέχρι τώρα από την  κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, αναγκάστηκε έμμεσα να τις εγκαταλείψει.

Ο Αλέξης Τσίπρας αν και εμφανίστηκε  απολογητικός δεν κατάφερε να πείσει και αυτός τους χρήστες των social media ότι εκφράζει το  νέο που ευαγγελίζεται.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και οι απαντήσεις των πολιτικών δεν  έκαναν τη διαφορά, και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής οι χρήστες του διαδικτύου δεν διαφωτίστηκαν αλλά φαίνεται να μπερδεύτηκαν.

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο