LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social media /

Ουκρανική κρίση

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2014 07:42

Οι Ρώσοι «κόβουν» τη βότκα στον Ομπάμα

«Κυρώσεις» μέσω των social media επιβάλλουν οι Ρώσοι στον Μπαράκ Ομπάμα, σε αντίποινα για τις κυρώσεις κατά τις Μόσχας για την Κριμαία.

Μπαράκ Ομπάμα - Συνέντευξη

Τον… νόμο στα χέρια τους παίρνουν οι Ρώσοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που αποφάσισαν να πάρουν εκδίκηση για τις κυρώσεις που επέβαλλε η Ουάσινγκτον κατά της Μόσχας σχετικά με την κρίση στην Κριμαία.

Έτσι  έχουν ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία επιβάλλοντας «κυρώσεις» στον Αμερικανό πρόεδρο, στον οποίο «κόβουν» την απόλαυση ρωσικών προϊόντων.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και τα μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Γερουσίας και του Κογκρέσου απαγορεύεται να μου ευχηθούν χρόνια πολλά» έγραψε σε σχόλιό του ένας χρήστης της υπηρεσίας Instagram το οποίο συνοδευόταν από τη φωτογραφία ενός συνοφρυωμένου Ομπάμα.

Επιπλέον, οι χρήστες του Twitter έχουν ξεκινήσει μια ομάδα με τίτλο «Οι κυρώσεις μου», όπου απαγορεύουν στον Αμερικανό πρόεδρο οτιδήποτε ρωσικής προέλευσης, από το κόκκινο χαβιάρι μέχρι τη ρωσική βότκα.

Βότκα - Ομπάμα - tweet

Σε ένα εμπορικό κέντρο της Μόσχας τοποθετήθηκε διαφημιστικό πανό στο οποίο «επιβάλλονται κυρώσεις» στον Ομπάμα κα τα μέλη του Κογκρέσου, δείχνοντας έτσι την υποστήριξη στις ενέργειες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κριμαία.

Οι επιδοκιμασίες σχετικά με τις πολιτικές τακτικές του Πούτιν έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, από τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος ήρθε σε σύγκρουση με τις δυτικές χώρες.

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να προετοιμάσουν πιθανές αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις, σε απάντηση για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και να καταστήσουν την Ευρώπη λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο