LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2018 12:39

Fitstartup Bootcamp: Οι ομάδες του Disrupt Greece ετοιμοπόλεμες λίγο πριν τον μεγάλο τελικό στις 25 Σεπτεμβρίου

Στις εγκαταστάσεις του Deree – The American College of Greece συγκεντρώθηκαν οι πρωταγωνιστές του μεγάλου διαγωνισμού καινοτομίας.

Bootcamp  - FitStartup

Ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς έφτασε χθες και επίσημα ο διαγωνισμός καινοτομίας Disrupt Greece 2018, με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του Bootcamp «FitStartup», με υπηρεσίες mentroring, networking και pitching για τις ομάδες του φετινού διαγωνισμού, που διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά Fortune και Industry Disruptors – Game Changers με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία Παπαστράτος.

Στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου ΕλλάδοςAcademic Partner του Disrupt Geece, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων περισσότερων από 70 startups, ένα εντατικό διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει workshops και παρουσιάσεις από ειδικούς της αγοράς, με στόχο την καθοδήγηση και προετοιμασία των συμμετεχόντων.

«Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας Disrupt Greece επανήλθε φέτος δριμύτερος μετά την επιτυχία του 2017. Το Fortune, μαζί με τους Industry Disruptors και στρατηγικό συνεργάτη την Παπαστράτος φέρνουμε στο προσκήνιο νέες εταιρείες που θα αναπτύξουν τις ιδέες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Στόχος μας είναι η εδραίωση ενός ζωντανού και εξελισσόμενου δικτύου καινοτομίας που θα αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον. Μέσα από τον Κύκλο Καινοτομίας του Disrupt Greece, ελπίζουμε να εδραιωθεί μία κοινότητα επιχειρηματιών, ερευνητών, μεντόρων, στελεχών της αγοράς και επενδυτών, που θα  ενδυναμώνουν το οικοσύστημα και θα συμβάλλουν με λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες να “σταθούν” τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή  αγορά», τόνισε η Βrand Manager του Fortune, Αναστασία Παρετζόγλου.

file1-6

Οι δέκα καλύτερες ομάδες του φετινού διαγωνισμού που έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα «The Future of Work» («Το Μέλλον της Εργασίας»), θα διεκδικήσουν την ερχόμενη Τρίτη στη σκηνή του Disrupt Greece χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες ύψους 100.000 ευρώ. Στο πλευρό του Disrupt Greece, που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, βρίσκονται οι κυριότεροι φορείς του startup οικοσυστήματος, ενώ Executive Partner αποτελεί η ΣΟΛ, η μεγαλύτερη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών στην Ελλάδα, που θα σχεδιάσει για τους φετινούς φιναλίστ του διαγωνισμού ένα πρόγραμμα πρακτικής και τεχνικής βοήθειας για τη συνολική οικονομική και αναπτυξιακή εικόνα του εγχειρήματός τους.

Ο Μιχάλης Στάγκος, Διευθύνων Σύμβουλος της MSCOMM και συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers επεσήμανε ότι «Πάνω από 70 ομάδες εκπαιδεύονται, στo πλαίσιo του Disrupt Greece, σε ένα Bootcamp το οποίο τρέχουμε κάθε χρόνο με σκοπό να τις υποστηρίξουμε έμπρακτα, ώστε να αναπτύξουν καλύτερα τις δεξιότητές τους τόσο στο κομμάτι της σύντομης παρουσίασης που θα κληθούν να κάνουν οι δέκα κορυφαίες στη σκηνή του Disrupt Greece, όσο και στο να αποκτήσουν όσο γίνεται καλύτερη αντίληψη για το τί σημαίνει επιχειρηματικότητα στην πράξη, πώς πρέπει να βγουν στον δρόμο και πώς πρέπει να “χτίσουν” την τεχνογνωσία τους και την υπομονή τους για να προχωρήσουν στα “μονοπάτια” της επιχειρηματικότητας. Οι καλύτερες ομάδες την επόμενη εβδομάδα στο Disrupt θα ανέβουν live on stage διεκδικώντας έπαθλα αξίας 100.000 ευρώ, αλλά κυριότερα από όλα, μπαίνοντας στην οικογένεια του Disrupt, στην οικογένεια που όλα αυτά τα χρόνια ανοίγει δρόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνοδοιπόροι με το Fortune, την Παπαστράτος, το Αμερικανικό Κολλέγιο, τη ΣΟΛ και φυσικά τους Industry Disruptors».

Ο επικεφαλής των ID - GC Μιχάλης Στάγκος με τον Editor in Chief του Fortune, Tάσο Ζάχο.

Ο επικεφαλής των ID – GC Μιχάλης Στάγκος με τον Editor in Chief του Fortune, Tάσο Ζάχο.

Υποδεχόμενος τις ομάδες που πέρασαν στο τελικό διαγωνιστικό κομμάτι του Disrupt Greece, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κ. David Horner επεσήμανε πως η συμμετοχή του Deree – The American College of Greece στον θεσμό του Disrupt Greece απηχεί το στρατηγικό όραμα του ACG να αποτελέσει παράγοντα αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας και φορέα κοινωνικής αλλαγής μέσω της εκπαίδευσης και της γνώσης. «Στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος πιστεύουμε πραγματικά πως το “κλειδί” για τη μελλοντική βιωσιμότητα της οικονομίας είναι η καλλιέργεια ενός πνεύματος επιχειρηματικότητας, που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλού επιπέδου απασχόληση και οικονομική ανάπτυξη. Το πνεύμα αυτό έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, το βλέπουμε γύρω μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να το ενισχύσουμε, να φέρουμε σε επαφή τους νέους επιχειρηματίες με πόρους, κυρίως από τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα φέρουν νέες τεχνολογίες στη χώρα και θα στηρίξουν αυτού του είδους την ανάπτυξη, που μπορεί να ανυψώσει την ελληνική οικονομία», δήλωσε.

file2-6

Ο Ihsan Elgin, ιδρυτής της τουρκικής συμβουλευτικής εταιρείας Core Strateji, η οποία καθοδηγεί σημαντικό αριθμό εταιρειών και startups στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ώστε να ενισχύσουν την παρουσία και το δίκτυό τους στον επιχειρηματικό κόσμο, ανέβηκε στη σκηνή του Bootcamp «FitStartup» με στόχο να μεταλαμπαδεύσει μέσα από τα workshops λίγη από την πολυετή εμπειρία του στις ελληνικές ομάδες του Disrupt. «Κάνω εδώ και χρόνια αυτό το Bootcamp και βλέπω ότι μεγαλώνει πραγματικά, το ταλέντο αυξάνεται και οι ιδέες των συμμετεχόντων γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, με την καλή έννοια. Αυτό σημαίνει πως διαταράσσεται ωφέλιμα η επιχειρηματική σκηνή. Βλέπω πως κάτι καλό συμβαίνει στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία. Φοιτητές και επιχειρηματίες σκέφτονται με μεγαλύτερο εύρος και υπάρχει σημαντική βελτίωση. Σήμερα ήρθα στο Bootcamp να πω στους φιναλίστ αυτό που τονίζω σε όλο τον κόσμο: Να μην σκέφτονται μόνο τοπικά, αλλά να σκέφτονται όλη την περιοχή, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Να κάνουν μεγάλα όνειρα, να ξεκινούν με μικρά βήματα και να κινούνται γρήγορα. Να μην εστιάζουν σε άλλους ανθρώπους, αλλά στο προϊόν ή την υπηρεσία τους και την ομάδα τους μόνο», δήλωσε.

file4-6

Στο κοινό της πρώτης ημέρας του Bootcamp του φετινού μεγάλου διαγωνισμού καινοτομίας βρέθηκαν εκτός από τους εκπροσώπους των ομάδων και αρκετοί από τους φοιτητές του Deree – The American College of Greece. Η Δρ. Άννη Τριανταφύλλου, Dean του School of Business and Economics του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος επεσήμανε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε το Disrupt Greece 2018, γιατί συνάδει απόλυτα με το πνεύμα του Κολεγίου, που έχει μακρά παράδοση στον χώρο του business, από τη δεκαετία του ’70 ακόμα με πρωτοποριακά προγράμματα. Αυτήν τη στιγμή έχουμε ξεκινήσει πρόγραμμα στο Entrepreneurship Management και είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλουμε έτσι και εμείς, από την πλευρά μας την ακαδημαϊκή, στην επιμόρφωση των ανθρώπων που θέλουν να γυρίσουν τη σελίδα στην Ελλάδα».

Ο Αλέξης Κονσέλης, Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Alba Graduate Business School, τόνισε: «Είναι πολύ ευχάριστο που είμαστε κι εμείς εδώ σήμερα στο διαγωνιστικό κομμάτι του Disrupt Greece. Είναι μεγάλη μας χαρά που βλέπουμε και ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα που έχουμε κάνει στο Alba Graduate Business School, οπότε ξέρουμε ότι είναι και καλά προετοιμασμένοι. Και αναμένουμε να δούμε το disruption, την αλλαγή που θα δώσουν όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι στην οικονομία τα επόμενα χρόνια».

Κατά την πρώτη ημέρα του Bootcamp η Αθηνά Πωλίνα Ντόβα, απόφοιτος του Alba Graduate Business School και συνιδρυτής της Owiwi, της ομάδας που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Disrupt Greece 2017, ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για την πορεία της εταιρείας μετά τον διαγωνισμό και την εμπειρία που αποκόμισε η ίδια. «Βλέπω ότι σε σχέση με πέρυσι το Disrupt έχει βελτιωθεί και έχει μεγαλώσει, και λόγω της περυσινής επιτυχίας οι συμμετέχοντες το “έχουν πάρει πιο ζεστά”. Νομίζω ότι υπάρχει ένα πολύ ανεβασμένο επίπεδο ιδεών στις ομάδες, βλέπω πολύ υψηλή την επαγγελματική και επιστημονική αρτιότητα, και νομίζω ότι ο θεσμός έχει όλα τα εχέγγυα να πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα. Εμείς στην Owiwi βρισκόμαστε πλέον σε στάδιο ανάπτυξης, έχουμε ξεφύγει από το αρχικό στάδιο της startup. Προχωράμε με την επέκταση σε άλλες αγορές και σε νέες χώρες, καθώς και σε νέο γύρο χρηματοδότησης. Αυτό που ήθελα να πω στα παιδιά είναι κάτι που το βλέπω καθημερινά και από τη δική μας περίπτωση: όλοι τείνουν να υποτιμούν το κομμάτι της ομάδας, παρ’ όλο που γίνονται τόσες πολλές συζητήσεις για το πόσο σημαντική είναι μία καλή ομάδα. Είμαστε προσανατολισμένοι στο προϊόν και τα λεφτά. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας η ομάδα τελικά είναι το άλφα και το ωμέγα, και επειδή κάθε μέρα το βρίσκουμε μπροστά μας, ήθελα να μιλήσω με παραδείγματα για αυτό».

Στις 25 Σεπτεμβρίου οι δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού με την υψηλότερη βαθμολογία θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο μεγάλο event που θα διεξαχθεί στο Μουσείο Μπενάκη τις οδού Πειραιώς. Το παρόν στη σκηνή του Disrupt Greece 2018 θα δώσουν ομιλητές όπως ο Neil Harbissonτο πρώτο «cyborg του κόσμου»ο Αlessio Aceti της Karspersky, ειδικός σε θέμα ασφαλείας και Βig Data, o Martin Wilckensτης Deutsche Telecom, αλλά και από την ελληνική σκηνή η Μαρία Ευθυμίου και ο Θεοδόσης Τάσιος σε ένα ανατρεπτικό δίδυμο επί σκηνής, ο επικεφαλής της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου και πετυχημένες ελληνικές εταιρείες όπως η Innoetics και η Moosend.

Κλείστε τώρα θέση για το μεγάλο event ΕΔΩ


ΕΝΟΤΗΤΕΣ Disrupt Greece
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο