LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2018 15:39

Η εφαρμογή στο κινητό που δεν χρειάζεται internet και σώζει ζωές σε μεγάλες φυσικές καταστροφές

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα στη διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής ακόμη και αν δεν υπάρχει σήμα στη συσκευή τους ή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 Εφαρμογή  - S!E - φυσικές καταστροφές

Η Χιλιανή μηχανικός Μπαρμπαρίτα Λάρα δημιούργησε μια εφαρμογή, η οποία θα βοηθάει τους χρήστες κινητών τηλεφώνων να στέλνουν μηνύματα στη διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής ακόμη και αν δεν υπάρχει σήμα στη συσκευή τους ή πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Η «S!E» (Emergency Information System) βασίζεται στις υπάρχουσες υποδομές ραδιοηλεκτρικού σήματος για την κρυπτογράφηση μηνυμάτων σε υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα και την μετάδοσή τους στα κινητά τηλέφωνα.

Η εφαρμογή έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του γνωστού πανεπιστημίου των ΗΠΑ, του MIT, το οποίο χαρακτήρισε την Λάρα μια από τις πιο σημαντικές εφευρέτες κάτω των 35 ετών στη Λατινική Αμερική. Η Λάρα άλλωστε είναι και η πρώτη Χιλιανή που εντάσσεται σε αυτή τη λίστα.

Η 32χρονη Λάρα σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πανεπιστήμιο της Σάντα Μαρία και εμπνεύστηκε την εφαρμογή αυτή έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 8,8 βαθμών που έπληξε τη Χιλή το 2010.

Μετά τον σεισμό, από τον οποίο σκοτώθηκαν 525 άνθρωποι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στις επικοινωνίες.

"Στη Χιλή σημειώνονται πολλές φυσικές καταστροφές. Ζω σε μια περιοχή, η οποία αντιμετωπίζει απειλές από φωτιές, τσουνάμι, σεισμούς και ηφαίστεια", δήλωσε η Λάρα στο Xinhua.

Όταν καταρρέουν όλες οι μορφές επικοινωνίας, εξηγεί, "μένουμε απομονωμένοι και χωρίς τρόπους επικοινωνίας με τον έξω κόσμο και αυτό δεν είναι σωστό γιατί το να μπορεί κάποιος να επικοινωνεί και να λαμβάνει πληροφορίες είναι ένα δικαίωμα που έχει ο καθένας".

Με την εφαρμογή S!E, τα κινητά τηλέφωνα δέχονται τα ηχητικά μηνύματα που μπορεί ο χρήστης να ακούσει μέσω του μικροφώνου της συσκευής. Τα μηνύματα μπορούν επίσης να σταλούν εν νέου ασύρματα, δημιουργώντας ένα δίκτυο με άλλους χρήστες.

Η Λάρα, η οποία έχει ιδρύσει μια επιχείρηση, την Emercom, δήλωσε ότι η εφαρμογή είναι μια απλή και οικονομική λύση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις χώρες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:58Θεσσαλονίκη: Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων16:44Γάζα - ΟΗΕ: Τουλάχιστον 21.000 παιδιά έχουν καταστεί ανάπηρα από την έναρξη του πολέμου16:30Κορυδαλλός: Συνέλαβαν δύο άτομα ηλικίας 24 και 23 ετών για παράνομη απόρριψη αποβλήτων16:16Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα είναι ασταμάτητη – Η μεγαλοπρεπής παρέλαση στο Πεκίνο (εικόνες) 16:02Bloomberg για Μητσοτάκη και ΔΕΘ: Δημοσιονομικός χώρος "που θα ζήλευαν άλλοι Ευρωπαίοι" φέρνει παροχές 1,5 δισ. ευρώ15:48Φωτιά σε φυτώριο στο Μενίδι15:34Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Εγκαταλείπει η Λευκωσία – "Δεν είναι βιώσιμο" 15:20Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μετακινήσεις με αστικά και λεωφορεία για μαθητές15:06Φωτιά σε εν κινήσει αυτοκίνητο στον Πειραιά – Ασφαλής η οδηγός14:52Μαφία στην Κρήτη: Δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων14:38ΤτΕ: Μείωση των επιτοκίων στα δάνεια τον Ιούλιο14:24Formula 1: Το 16ο Grand Prix στη Μόντσα της Ιταλίας αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (εικόνες)14:10Δολοφονία 47χρονου στον Αγ. Παντελεήμονα - Συνελήφθησαν δύο 27χρονοι13:56Πούτιν: Προσκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία13:42Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παράνομη μετανάστευση – Αναλυτικά όσα ισχύουν σε 21 ερωτήσεις και απαντήσεις13:37Ηράκλειο: 65χρονος συνελήφθη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης13:23ΟΠΕΚΑ – Κοινωνικός Τουρισμός: Aύριο αρχίζει η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων13:07Ηράκλειο: ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες σε πυλωτή – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής (εικόνες)12:53Θάνατος 22χρονου στην Κόρινθο: Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται από τις Αρχές (βίντεο)12:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο