LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2017 18:44

Δωρεάν WiFi στις πλατείες της Ευρώπης

“Πράσινο” φως για την δημιουργία WiFi hotspots σε δημόσια σημεία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Ευρωπαϊκή Ένωση - WiFi - WiFi4EU

Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών της Ε.Ε., καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την δημιουργία WiFi hotspots σε δημόσια σημεία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Το WiFi4EU, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό της τάξεως των €120 εκατ. και ο στόχος είναι η δημιουργία 6.000 με 8.000 WiFi hotspots σε ισάριθμα σημεία, όπως είναι πλατείες, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλα δημόσια κτίρια.

Το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020. Η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα WiFi4EU θα κατανεμηθεί με ισόρροπο τρόπο μεταξύ των κρατών - μελών, ώστε τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες χιλιάδων τοπικών κοινοτήτων σε όλη την Ε.Ε., να μπορούν να ωφεληθούν από αυτό.

Το πρόγραμμα WiFi4EU θα είναι ανοικτό σε φορείς με δημόσια αποστολή, όπως οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας, κ.λπ. Τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης (σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο) θα καλυφθούν από το πρόγραμμα, ενώ ο τοπικός φορέας θα αναλάβει τα έξοδα συνδεσιμότητας (συνδρομή για διαδικτυακές υπηρεσίες) και συντήρησης του εξοπλισμού.

Οι οργανισμοί και οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι σε θέση να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του σχετικούς συστήματος, οι λεπτομέρειες για το οποίο αναμένεται να καθοριστούν και να διευθετηθούν εντός της φετινής χρονιάς.

Τέλος, οι τοπικές αρχές θα ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν και να προωθήσουν δικές τους ψηφιακές υπηρεσίες σε τομείς, όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η ηλεκτρονική υγεία και ο ηλεκτρονικός τουρισμό.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕυρώπηWiFiWiFi4EU
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΟΚ - Λουτσέσκου: Να ξεκινήσουμε από την πρώτη μέρα με τη σωστή νοοτροπία23:59Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στους Νέους Επιβάτες – Συναγερμός στα Λουτρά Λαγκαδά (βίντεο)23:44Κρήτη: Μοτοσυκλέτα παρέσυρε ανήλικη (εικόνες)23:29Βόρεια Ελλάδα: Ξεκίνησε η κακοκαιρία - "Άνοιξαν" οι ουρανοί σε Κοζάνη και Σέρρες (βίντεο)23:15Χρήστος Μπουκώρος: Παραιτούμαι για λόγους ευθιξίας, δεν θα επωμισθώ το βάρος όσων συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ23:00Υμηττός: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κίνδυνο φωτιάς - Τα σημεία στα οποία θα απαγορευθεί η διέλευση 22:46Αδιανόητο περιστατικό στο Ηράκλειο: Τροχαίο απέναντι από....καραμπόλα (βίντεο)22:31Missing Alert για την εξαφάνιση 31χρονου22:17Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα22:00Καμίνι η χώρα: Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Που χτύπησε "κόκκινο" ο υδράργυρος21:46Τροχαίο που κόβει την ανάσα: Εργάτης έμεινε στον… αέρα μετά από σύγκρουση γερανού με νταλίκα (βίντεο)21:29Τζεφ Μπέζος - Λόρεν Σάντσεζ: Ο γάμος της χρονιάς και οι λαμπεροί καλεσμένοι21:15ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου21:01Θεσσαλονίκη: Σε ποιες περιοχές θα απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω αυξημένου κινδύνου φωτιάς20:44Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι πληρωμές Ιουνίου 20:30Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:14Ασθένειες των ωοθηκών και πως επηρεάζουν την γονιμότητα19:59Σαμοθράκη: Τουρίστας ανασύρθηκε από καταρράκτη χωρίς τις αισθήσεις του19:45Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Κασσάνδρας για ένα 24ωρο 19:31Τραμπ - Ανώτατο Δικαστήριο: Δεν θα μπλοκάρουν τις προεδρικές αποφάσεις τα κατώτερα δικαστήρια19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο