LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2016 12:58

Χάκερ βγάζει στο “σφυρί” τα στοιχεία 200 εκατ. χρηστών του Yahoo

Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του για παραβίαση των λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

YAHOO - TABLET

Έρευνα έχει ξεκινήσει η Yahoo προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι υπήρξε παραβίαση στα συστήματά της με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία εκατομμυρίων λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, ένας χάκερ, ο οποίος φέρεται ότι συνδέεται και με άλλες παραβιάσεις συστημάτων στο MySpace και το LinkedIn, δημοσίευσε στο dark web λεπτομέρειες των στοιχείων 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo. Τα ονόματα χρηστών, οι ημερομηνίες γέννησής τους καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης προσφέρονται στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου προς 3 bitcoins (ψηφιακό νόμισμα), που αντιστοιχεί σε περίπου 1.600 ευρώ.

Χρησιμοποιώντας το όνομα “Peace”, ο χάκερ ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα είναι «πιθανόν» από το 2012.

Η Yahoo σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει πάρει την υπόθεση «πολύ σοβαρά» και έχει κάνει «όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να διερευνήσει τα γεγονότα».

«Η Yahoo εργάζεται σκληρά για την ασφάλεια των χρηστών της και πάντα ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς για διαφορετικές πλατφόρμες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η εταιρεία ασφαλείας Motherboard, η οποία και ανακάλυψε πρώτη την  παραβίαση, απέκτησε ένα μικρό δείγμα των δεδομένων, περίπου 5.000 εγγραφές και πραγματοποίησε δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αντιστοιχούν σε πραγματικούς λογαριασμούς της υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Yahoo.

Όπως διαπιστώθηκε, σχεδόν όλα από τα 24 πρώτα ονόματα χρηστών της Yahoo αντιστοιχούσαν σε αληθινούς λογαριασμούς.

Ωστόσο, οι προσπάθειες των ανθρώπων της Motherboard να επικοινωνήσουν με τα άτομα στα οποία ανήκαν 100 διαφορετικές διευθύνσεις έπεσαν στο κενό καθώς το μήνυμα που λάμβαναν ήταν ότι οι λογαριασμοί είχαν απενεργοποιηθεί. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι τα δεδομένα είναι παλιά.

«Ακόμα προσπαθούμε να διαπιστώσουμε εάν όλη αυτή η υπόθεση είναι αληθινή ή όχι», δήλωσε εκπρόσωπος της Motherboard στο BBC.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Yahooe-mailχάκερ
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αταμάν: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που νίκησε με 40 πόντους την Καρδίτσα, όταν είσαι μεγάλη ομάδα έτσι πρέπει να κερδίζεις07:48Τραμπ: Το Ιράν θέλει να διαπραγματευτεί - Σε εξέλιξη προετοιμασία για πιθανή συνάντηση07:34Κιλκίς: Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά - Κατασχέθηκε ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης07:20Έντονο κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα - Πού θα χιονίσει07:06Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαδρίτη - Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή06:52Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες Κυριακές θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:10Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο