LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Ανακαλύψεις /

Μεξικό, Τεοτιουκάν

Δημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2014 12:00

Εντυπωσιακή αρχαιολογική ανακάλυψη στο Μεξικό

Ένα σημαντικό ιερό της αρχαιότητας έφεραν στο φως οι ανασκαφές σε περιοχή που απέχει 50 περίπου χιλιόμετρα από το Μέξικο Σίτι.

Μεξικό - Αρχαιολογική ανακάλυψη

Μπορεί στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα να βρισκόμαστε στον «αστερισμό», σημαντικών αρχαιολογικών ανακαλύψεων,( Αμφίπολη, Κήθυρα κ.α), αλλά και στο μακρινό Μεξικό οι αρχαιολόγοι προχώρησαν σε μια εκπληκτική ανακάλυψη.

Η σκαπάνη των ανασκαφών ξεκίνησε το δύσκολο έργο της πριν από 11 χρόνια, όταν εντοπίστηκε η είσοδος ενός τούνελ στην αρχαία πόλη Τεοτιουκάν που βρίσκεται σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της χώρας.

Η αρχαία αυτή πόλη θεωρείται από τις σπουδαιότερες στην προ Κολόμβου ιστορία του Μεξικού και ήταν ιδιαιτέρως κραταιά από το 700 έως το 100 π.Χ. Από πόλη κράτος μεταβλήθηκε σε μεγάλη μητρόπολη και μέχρι το 700 μ.Χ είχε πληθυσμό κοντά στις 200.000 ανθρώπους.

Μεξικό - Αρχαιολογική ανακάλυψη

Μεξικό - Αρχαιολογική ανακάλυψη

Η ιστορία της είναι καλυμμένη από μια μυστηριώδη διάθεση γιατί παρά τα μεγαλεία του παρελθόντος, οι αρχαιολόγοι δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν σημαντικά ευρήματα και κυρίως γραπτά ντοκουμέντα που να αποδίδονται στους κατοίκους της στην αρχαιότητα.

Μεξικό - Αρχαιολογική ανακάλυψη

Μεξικό - Αρχαιολογική ανακάλυψη

Όταν λοιπόν ανακαλύφθηκε το τούνελ οι αρχαιολόγοι μετά τον αρχικό τους ενθουσιασμό, αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν κάποια από τις κλασσικές μεθόδους ανασκαφής. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιήθηκαν αυτόνομα ρομπότ κι όταν αυτά έφτασαν σε κάποιο βάθος ανάλαβαν την σκυτάλη οι αρχαιολόγοι με τις κλασσικές τους μεθόδους.

Μεξικό - Αρχαιολογική ανακάλυψη

Μέχρι τώρα έχουν έρθει στο φώς πάνω από 50.000 αντικείμενα,(αγαλματίδια, κοσμήματα, κοχύλια κ.α),η χρονολόγηση των οποίων τα τοποθέτησε 1.800 χρόνια πίσω. Οι ερευνητές τα έχουν συνδέσει με κάποιες νεκρικές τελετές και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο χώρος ήταν κάποιο είδος ιερού και μάλιστα χρησιμοποιούνταν απο μέλη βασιλικών οικογενειών.

Μεξικό - Αρχαιολογική ανακάλυψη

Μεξικό - Αρχαιολογική ανακάλυψη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο