LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social media /

Twitter

Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2014 16:25

Εφαρμογή στο Twitter αποτρέπει αυτοκτονίες

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να αντιληφθούν και να προλάβουν μία αυτοκτονία.

twitter - λογότυπο

Μια νέα εξελιγμένη εφαρμογή επιτρέπει σε χρήστες του κοινωνικού δικτύου Twitter να εντοπίσουν άτομα που ενδεχομένως εμφανίζουν αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται Samaritans Radar. Χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, έτσι ώστε να εντοπίζει λέξεις-κλειδιά και εκφράσεις που δείχνουν σημάδια ψυχολογικών μεταβολών.

Φράσεις όπως "κουράστηκα να είμαι μόνος", "μισώ τον εαυτό μου", "είμαι στεναχωρημένος", "βοηθήστε με", "χρειάζομαι κάποιον να μιλήσω" και άλλες παρόμοιες θα εντοπίζονται και έτσι όποιοι χρήστες ακολουθούν άτομα υπό ψυχολογική πίεση να έχουν τη δυνατότητα να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες Αρχές.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα δέχονται και ηλεκτρονικό μήνυμα που θα τους ειδοποιεί σε περίπτωση που κάποιο άτομο που ακολουθούν στο Twitter, παρουσιάσει τα παραπάνω "συμπτώματα".

Ωστόσο, όπως επίσης ανακοινώθηκε, η εφαρμογή δεν μπορεί να αντιληφθεί τον αυτοσαρκασμό με συνέπεια κάποιες φορές να κρούει λανθασμένα τον κώδωνα του κινδύνου.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΥΠΑ - ΕΠΑΣ: Εκπνέει η διορία για τις αιτήσεις21:45Κακοκαιρία “Μπόρις”: Δεκάδες νεκροί και καταστροφές στην κεντρική Ευρώπη (εικόνες)21:32Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη21:18Λιμανάκια - Σύνταγμα: Μπαράζ συλλήψεων από την Τροχαία (εικόνες)21:05Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η δίωξη που ασκήθηκε στον ύποπτο δράστη 20:51“Sounion”: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του τάνκερ (εικόνες)20:38ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι διάλογοι, το Οzempic και οι ράβδοι χρυσού (βίντεο)20:25Φοροδιαφυγή: Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερα από... άνεργους (βίντεο)20:11Μακελελέ: Στον Αστέρα Τρίπολης δεν ήρθα για τα χρήματα (εικόνες)19:58Τραμπ: Η απόπειρα δολοφονίας έγινε λόγω της ρητορικής Μπάιντεν και Χάρις19:44Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση;19:31Όλυμπος: Βρέθηκε σορός Γερμανού που έκανε ορειβασία19:17Τουρκικά ΜΜΕ: Αντιδράσεις για την παρουσία Δένδια στο Καστελλόριζο19:03ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες 18:49Χατζηδάκης: Επεκτείνεται κατά 1 δις το πρόγραμμα “Ηρακλής”18:36ΠΑΟΚ: Ο Λόβρεν φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” (εικόνες)18:22Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα υπερδιπλάσιο του στόχου στο 8μηνο18:11Ο οίκος Cardin σχεδίασε διαστημικές στολές για... αστροναύτες (βίντεο)17:58Τα νέα κίνητρα για συγχωνεύσεις – εξαγορές και για την Έρευνα και Καινοτομία17:44Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο