LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Γενικά /

Google

Δημοσίευση: 05 Ιουνίου 2014 16:28

Το Google Street View τώρα και στην Ελλάδα!

Η διαδραστική αυτή υπηρεσία επιτρέπει την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στους δρόμους της Ελλάδας.

GOOGLE STREET VIEW

Η διαδραστική υπηρεσία Street View, που εμπλουτίζει τους ψηφιακούς χάρτες της Google, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, επιτρέποντας την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στους δρόμους της Ελλάδας, σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και στο εσωτερικό κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων, με εικόνες από κάμερες λήψης 360 μοιρών.

Η Ελλάδα είναι η 56η χώρα στον κόσμο (η πρώτη ήταν οι ΗΠΑ το 2007), όπου θα διατεθεί η συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία, στην οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω του υπολογιστή τους, της ταμπλέτας ή του κινητού τηλεφώνου τους, από οποιοδήποτε σημείο βρίσκονται.

Την υπηρεσία αυτή, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της Google Ελλάς στο Ζάππειο Μέγαρο, προτίθεται να αξιοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος σε χαιρετισμό του, με στόχο την προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας. Η σχετική συμφωνία με την Google θα υπογραφεί πολύ σύντομα.

GOOGLE STREET VIEW - Πάνος Παναγιωτόπουλος - Χριστόφορος Καπαρουνάκης - Διονύσης Κολοκοτσάς

Ο Street View Program Manager της Google Ulf Spitzer, δήλωσε: “Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που σήμερα προσθέτουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του Street View. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν καθημερινά το Street View απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας εικονική πλοήγηση και πληροφορία πάνω στο χάρτη. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι χρήστες, επιχειρήσεις και οργανισμοί θα επωφεληθούν από την εφαρμογή. Ταυτόχρονα, η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά καθιστά την Ελλάδα μια χώρα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σας προσκαλώ να θαυμάσετε μοναδικά αξιοθέατα, όπως η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, και η Πύλη του Αδριανού στο κέντρο της Αθήνας. Το ταξίδι μας όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς ήδη σχεδιάζουμε να προσθέσουμε περισσότερες τοποθεσίες πολύ σύντομα”.

O πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε: “Ο ΣΕΤΕ καλωσορίζει το Street View. Η χώρα μας χρειάζεται να επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες οι οποίες ενισχύουν την συνολική εμπειρία των επισκεπτών της. Είμαστε βέβαιοι ότι το Street View θα προσδώσει αξία, ιδιαίτερα στο προϊόν του city break, ενισχύοντας τη διάχυση της πληροφορίας και της ενημέρωσης των επισκεπτών”.

Η Θεσσαλονίκη στους χάρτες της Google

«Ποδαρικό» στους χάρτες της Google (Google Maps) έκανε η Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που “ανέβασε” επικαιροποιημένα δεδομένα από το ιστορικό της κέντρο.

Τι αλλάζει από εδώ και στο εξής; Όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τους και αναζητούν, για παράδειγμα, ένα εστιατόριο, αφού έχουν τελειώσει την περιήγησή τους στο Λευκό Πύργο, μπαίνουν μέσα στο χάρτη και βλέπουν τι υπάρχει σε κοντινή απόσταση.

Περισσότερα από 50 άτομα, χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες, “όργωσαν” το κέντρο της πόλης το Σάββατο και τράβηξαν σχεδόν 1600 φωτογραφίες. Φορώντας τα ειδικά μπλουζάκια της Κοινότητας και έχοντας παρακολουθήσει ένα σχετικό σεμινάριο μια εβδομάδα πριν, κατέγραψαν όσα περισσότερα δεδομένα μπόρεσαν περπατώντας επί πέντε ώρες στους δρόμους της πόλης.

Οι ομάδες εργάστηκαν σε τέσσερις περιοχές: στην Αριστοτέλους, στη Νέα Παραλία, στο Λιμάνι (μαζί με τα Λαδάδικα) και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

ΕΝΟΤΗΤΕΣ GoogleGoogle mapGoogle Street View
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 17:12Europa League: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και άλλες 22 ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase16:58Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κατακτήσει τη Γάζα ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς αποδεχτεί τη συμφωνία για τους ομήρους16:45Φωτιά στην Θεσπρωτία16:31Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:13Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αρκαδία 15:56Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή - Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα15:42Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια 15:28Πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια: Επιχειρούν εναέρια μέσα15:14Νίκαια: Άγνωστοι έκλεψαν το άγαλμα "Η Γυναίκα του Λαού" του Γιάννη Παππά15:00ΑΔΕΔΥ: Για πότε προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία στο Δημόσιο14:46Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ 14:31Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Τζια14:31Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων14:17Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος 14:04Ποινική δίωξη για ναρκωτικά και όπλα στους 6 Τούρκους13:50Πειραιάς: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε γυναίκα από τη θάλασσα 13:35Δέκα συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε οικισμό της Φυλής13:20Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία στην Λυγιά λόγω τεχνικού προβλήματος13:06Φωτιά στην Αχαΐα - Κινητοποιήθηκαν 4 εναέρια μέσα12:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο