LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2024 13:12

Επιχείρηση “Σώστε τον Μπάιντεν”

Η Μαρία Ανδρικάκη, από το τμήμα διεθνών ειδήσεων του ΑΝΤ1, γράφει για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ.

ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Οι πιέσεις των Δημοκρατικών προς τον Τζο Μπάιντεν, ώστε να παραιτηθεί από την προεκλογική κούρσα, όλο και πληθαίνουν. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν, μάλιστα, επικαλούμενα αξιωματούχους του κόμματος, ότι ο Πρόεδρος μπορεί να ανακοινώσει την αποχώρησή του ακόμα και μες στο Σαββατοκύριακο, δίνοντας τη σκυτάλη στην Κάμαλα Χάρις.

Αν και ο 81 ετών Μπάιντεν δεν τα παρατάει δημοσίως, στο παρασκήνιο η κατάσταση φαίνεται να είναι διαφορετική. Οι συνεργάτες του δεν σταματούν να πιέζουν, οι δημοσκοπήσεις είναι όλο και χειρότερες και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρει να συνεχίσει την προεκλογική του καμπάνια.

Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζονται όχι μόνο τα μέλη του κόμματός του και οι συνεργάτες του, αλλά και οι φίλοι, η οικογένεια και οι βασικοί δωρητές του. Ήδη του έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο θα κερδίσει «με περίπατο», καταστρέφοντας την κληρονομιά του Μπάιντεν και τις ελπίδες των Δημοκρατικών μαζί.

Οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, φοβούνται τις δημοσκοπήσεις που θα δουν την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και τις πανηγυρικές εμφανίσεις του Τραμπ εκεί. Αλλά και η τελευταία δημοσκόπηση του Associated Press δείχνει ότι 7 στους 10 ενήλικες, το 65% αυτών Δημοκρατικοί, θέλουν την απομάκρυνση του Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα και την αντικατάστασή του από κάποιον άλλον υποψήφιο.

Μέχρι στιγμής, ο Τσακ Σούμερ, η Νάνσι Πελόζι, ο Χακίμ Τζέφρις, ο Μπαράκ Ομπάμα και το ζεύγος Κλίντον είναι μερικά μόνο από τα ιστορικά στελέχη των Δημοκρατικών που προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον Μπάιντεν. Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να «διωχθεί» και οι Δημοκρατικοί το γνωρίζουν καλά αυτό. Ο Λευκός Οίκος διαμηνύει ότι ο Μπάιντεν επιμένει στην παραμονή του στον αγώνα, στο παρασκήνιο, ωστόσο, διαρρέει ότι ο Πρόεδρος συζητά κεκλεισμένων των θυρών με την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για τις προθέσεις της απέναντι στον Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο