LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2019 18:15

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει σχέδιο, βούληση και υπευθυνότητα

*Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής στην Φθιώτιδα.

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η απελθούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της εσωτερικής στάσης πληρωμών, υπονόμευσε συστηματικά την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Συνέθλιψε τη μεσαία τάξη, μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και φτωχοποίησε την κοινωνία.

Πέραν όμως της οικονομίας απέτυχε και στα άλλα πεδία της δημόσιας σφαίρας.

Στην εξωτερική πολιτική, προχώρησε σε μία εθνικά επιζήμια συμφωνία.

Στα ζητήματα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, αποδεικνύεται «διάτρητη».

Στο πεδίο της προστασίας του πολίτη, υφίσταται γενικευμένο καθεστώς ανασφάλειας και φόβου.

Στην εκπαίδευση, κυριαρχεί η κοντόφθαλμη κομματική σκοπιμότητα.

Στο πεδίο των θεσμών, υποβαθμίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας, υπονομεύεται το κράτος δικαίου, απειλείται η διάκριση των εξουσιών.

Στο πεδίο της διαχείρισης της εξουσίας, κυριαρχεί ο νεποτισμός, ο κυνισμός, η αλαζονεία, η αποκρουστική αισθητική και η κατασκευή fake news.

Οι πολίτες, με την ετυμηγορία τους στις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές έδειξαν ότι επιθυμούν αλλαγή ρότας αφού έχουν καταλάβει ότι με αυτόν τον καπετάνιο και με αυτό το πλήρωμα η χώρα δεν μπορεί να βρει το δρόμο της.

Ζητούν νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης.

Ζητούν νέο πολιτικό σχέδιο.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ως βασικές προτεραιότητες:

  • Την αύξηση της ποσότητας και τη βελτίωση της σύνθεσης και της ποιότητας του πλούτου της χώρας.
  • Την ενίσχυση της προσφοράς στην οικονομία με την τόνωση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας.
  • Την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.
  • Τη διασφάλιση τόσο της ατομικής ελευθερίας και προκοπής όσο και της συλλογικής ευημερίας.
  • Την αναστροφή της «διαρροής» επιστημόνων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
  • Την ανταπόκριση της χώρας στο δομικό μετασχηματισμό της εργασίας εξαιτίας της τεχνολογικής επανάστασης.
  • Τη διασφάλιση της συστηματικής, ασφαλούς και με χαμηλό κόστος δανεισμού χρηματοδότησης της χώρας από τις αγορές.
  • Τη δημιουργία ενός πιο λειτουργικού και παραγωγικού Κράτους, χωρίς απολύσεις αλλά και με προσλήψεις εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, με αξιοκρατικά κριτήρια.
  • Την επένδυση στις ενδογενείς πηγές ανάπτυξης, βελτιώνοντας την ποιότητα και την αποδοτικότητα της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας γνώσεις, σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.
  • Την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα.
  • Την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, με παροχή κινήτρων και ελαφρύνσεων για τη στήριξη της οικογένειας και της μητρότητας.
  • Την παροχή ποιοτικής δημόσιας υγείας η οποία σημαίνει πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό, εκσυγχρονισμός και πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενή με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες.
  • Την οικοδόμηση μιας ανοικτής κοινωνίας ως πυλώνα οικονομικής σταθερότητας, με την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και του δικαίου.
  • Την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος και την ανάδειξή του ως ένα πυλώνα τεράστιου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την πατρίδα μας.
  • Την προστασία των συνόρων μας και τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Σε λίγες εβδομάδες, θα κλείσει ένας τετραετής κύκλος ιδεοληψιών, τυχοδιωκτισμού, κυνισμού και εθνικών υποχωρήσεων και θα ανοίξει ένας νέος υπευθυνότητας, σοβαρότητας, μετριοπάθειας και αυτοπεποίθησης.

Και αυτό το νέο κύκλο οι πολίτες θα τον πορευθούν με την πατριωτική, φιλελεύθερη και κοινωνική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Μας ενώνει ο στρατηγικός στόχος να ανασυγκροτήσουμε σε σύγχρονες βάσεις την πατρίδα μας.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο