LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΔημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2017 06:35

Είχε τη Παναγιά μαζί του!

Η τύχη «συνωμότησε» ώστε να σωθεί 5χρονος που έπεσε σε πηγάδι 25 μέτρων.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι από τις στιγμές αυτές που πραγματικά σου «δένεται ο λαιμός κόμπος». Έτυχε να μιλώ στο τηλέφωνο με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, με σκοπό να ενημερωθώ για κάποιες δασικές πυρκαγιές, που «ταλαιπωρούσαν» μερικές περιοχές της χώρας. Κι ενώ σημείωνα κάποια στοιχεία, ακούω το συνομιλητή μου να μου λέει: «μισό λεπτό γιατί αν άκουσα καλά….θα τρέχουμε».

Τι έγινε τον ρώτησα;

Μου φάνηκε ότι άκουσα στον ασύρματο να διαβιβάζει, για πτώση παιδιού σε πηγάδι…..

Κι όντως έτσι ήταν. Έφυγα αμέσως για το συμβάν, μια μονοκατοικία στην Εκάλη. Καθ` οδόν είχα το τηλέφωνο στο αυτί, ώστε να μαθαίνω νέα για το συμβάν.

Σοκαρίστηκα όταν μου είπαν ότι ένας 5χρονος είχε πέσει σε πηγάδι βάθους 25 μέτρων! «Σιγά μη το βρουν ζωντανό» , είπα μέσα μου και σταυροκοπήθηκα.

Στο ύψος της Κηφισιάς, «μιλώντας με άτομο στη πηγή του συμβάντος», έμαθα πως ο μικρούλης ήταν ζωντανός και σε «επαφή» με τους πυροσβέστες! «Έλα Παναγιά μου!», είπα φωναχτά αυτή τη φορά.

Στο ύψος της Ερυθραίας, η είδηση με γέμισε χαρά και ικανοποίηση. Ο 5χρονος είχε ανασυρθεί από το πηγάδι, σε σχετικά καλή κατάσταση.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασα στο σημείο. Κοίταξα να δω που είχε γίνει τι.

Ε, τότε τι να δω. Το πηγάδι ήταν στην αυλή μιας μεγάλης μονοκατοικίας και γύρω του πυροσβέστες να σταυροκοπούνται! «Κι εγώ μαζί σας», τους είπα, «αλλά γιατί»; «Να δες και μονός σου», μου απάντησαν! Σκύβω στο πηγάδι και το βλέμμα μου χάθηκε …..

Το πηγάδι είχε βάθος 25 μέτρα και διάμετρο μικρότερη του ενός μέτρου!

«Ήταν σκεπασμένος ως το λαιμό από το νερό» μου είπε αξιωματικός της ΠΥ. «Μας άκουγε και τον ακούγαμε. Αποφασίσαμε να κατέβουμε χωρίς χρονοτριβή και να τον βγάλουμε», ήταν τα λόγια του ιδίου ανθρώπου.

«Βρε για πείτε μου πως έπεσε μέσα εκεί», ρώτησα. Μου έδειξαν το σκέπαστρο που υποχώρησε από το «βάρος του μικρού» και δε πίστευα στα μάτια μου. Φαίνεται πως ο μικρός έπεσε τελείως κάθετα στο πάτο του πηγαδιού, χωρίς να χτυπήσει στα τοιχώματα κάτι που θα είχε μοιραία αποτελέσματα.

«Όλα τα λεφτά ήταν η έκφραση ενός πυροσβέστη, που κοίταγε και ξανακοίταγε στο βάθος του πηγαδιού». Κάποια στιγμή τα βλέμματα μας συναντηθήκαν. Κοιταχτήκαμε με απορία και ταυτόχρονα δείξαμε προς τον ουρανό. Ο μικρούλης τη στιγμή εκείνη θα έφτανε στο Νοσοκομείο Παίδων. Σιγουρά η Παναγιά είχε βάλει το χέρι της και η περιπέτεια του δεν είχε δυσάρεστη εξέλιξη.

Ας είναι πάντα στη ζωή του, έτσι καλότυχος!!!.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο