LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣΔημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2017 21:09

Ο Τσακαλώτος και τα… “Τσακάλια”

“Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε”, είπε βουλευτής στον υπουργό Οικονομικών για να του απαντήσει, ότι “ούτε η μανούλα μου δεν θα μου το έλεγε αυτό”.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εγώ λέω άντε οι βουλευτές τον βλέπουν, αμ οι άμοιροι δημοσιογράφοι που είναι κάθε μέρα στο υπουργείο και φεύγει ο υπουργός, χωρίς να τον δει κανείς. Γιατί και να τον δούμε, τι να μας πει ο άνθρωπος, ότι έρχονται μέτρα 2,8 έως 3,6δις (και όχι μονάδες του ΑΕΠ. Ε, αυτό το μάθαμε τόσα χρόνια. Το λέω, γιατί μας επέπληξε ο υπουργός).

Και άντε εμείς αντιπολιτευόμαστε, αμ οι ίδιοι οι υπουργοί της Κυβέρνησης που παραδέχονται ότι τα μέτρα θα είναι επώδυνα,  Όπως ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, που είπε ο άνθρωπος το αυτονόητο: να πούμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια.

«Τα μέτρα δεν θα ανώδυνα. Θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις ότι και να λέμε, για τον ελληνικό λαό, για να κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς» είπε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε, «η συμφωνία θα απαιτήσει συμβιβασμούς οι οποίοι θα πρέπει να είναι όσο τον δυνατόν πιο ανώδυνοι».

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς ο Ευκλείδης δεν έχει και πολλούς φίλους, όπως άλλωστε όλοι οι «τσάροι» της οικονομίας.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο υπουργός είναι ενοχλημένος για δύο λόγους.

Πρώτον για το γεγονός ότι υπουργοί και βουλευτές βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης και προαναγγέλλουν μέτρα που ούτε έχουν συμφωνηθεί, ούτε καν πολλά από αυτά έχουν επεξεργαστεί.

Και δεύτερον ότι κάποιοι συνάδελφοί του προσπαθούν να του επιρρίψουν τις ευθύνες και να τουρ ρίξουν το ανάθεμα, για τα όποια μέτρα ληφθούν, πράγμα που δεν είναι έτσι, όπως λέει ο ίδιος, αφού οι αποφάσεις είναι συλλογικές.

Αυτό όμως είναι, όπως όλα δείχνουν η κορυφή του παγόβουνου, και το ζήτημα είναι πιο ουσιαστικό. Αφενός υπάρχει μια υποβόσκουσα σύγκρουση ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη.

 Ο υπουργός Οικονομικών θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να επιστρέψουν τόσο γρήγορα οι Θεσμοί στην Αθήνα, σε αντίθεση με τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος ήταν της άποψης ότι πρέπει αυτό να γίνει άμεσα, στάση που υιοθέτησε και το Μαξίμου.

Επιπλέον όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν ικανοποιήθηκε ιδιαίτερα όταν το Μαξίμου έσπευσε να βγάλει non paper για το Eurogroup, ενώ ο ίδιος δεν είχε κάνει δήλωση.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο