LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΠΕΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2016 12:36

Το θωρηκτό “Bismarck” στον Λευκό Οίκο

Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, ο Ντόναλντ Τραμπ, έστησε πανηγυρικά το λάβαρό του και άφησε τον υπόλοιπο κόσμο να αναρωτιέται: What’s next?

ΠΕΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πριν από 8 χρόνια η διεθνής κοινή γνώμη υποδέχθηκε την εκλογή του πρώτου αφροαμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ, του Μπαράκ Ομπάμα, ως ένα σημάδι αλλαγής προς έναν καλύτερο κόσμο.

Σήμερα, υποδέχεται μάλλον μουδιασμένη την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία της μοναδικής πλέον υπερδύναμης στον πλανήτη.

Ο “σκληρός” και εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος προέρχεται από οικογένεια με γερμανικές ρίζες. Ο παππούς του, Φρέντερικ, ήταν από το Κάλσταντ, όπου δεσπόζει ο Πύργος του Bismarck, ένα μνημείο αφιερωμένο στον Otto von Bismarck, τον πρώτο Καγκελάριο της Γερμανικής Αυτοκρατορίας (1871). Ένα από τα σπουδαιότερα αποφθέγματά του ήταν το «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού».

Πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία των ΗΠΑ, ίσως ο μόνος που πίστευε πως ήταν εφικτό να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου να ήταν... ο ίδιος και μερικοί από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον. Εκμεταλλευόμενος τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο “σύστημα” και την ανασφάλεια μεγάλης μερίδας των Αμερικανών, πλάσαρε τον εαυτόν του ως “αντισυμβατικό”, πολέμιο της λαθρομετανάστευσης και υποσχέθηκε να κάνει ξανά μεγάλη την Αμερική.

Ενθυμούμενος ένα άλλο απόφθεγμα του Otto von Bismarck, τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται μετά από ένα κυνήγι, στη διάρκεια πολέμου και πριν από εκλογές.

Δεν ξέρω πώς ο Ντόναλντ Τραμπ ονειρεύεται να κάνει ξανά μεγάλη την Αμερική, αλλά αν κρίνω από τις μουδιασμένες αντιδράσεις στον υπόλοιπο κόσμο, μάλλον η επόμενη μέρα των αμερικανικών εκλογών προβλέπεται... συννεφιασμένη.

Η αυταρχικού τύπου ανάπτυξη και ο απομονωτισμός, στον απόηχο κιόλας του Brexit, θα “φουσκώσουν τα πανιά” άλλων αμφιλεγόμενων πολιτικών. Στη Γαλλία η Λεπέν και στην Ολλανδία ο Βίλντερς θα αισθάνονται ότι πλησιάζει και η δική τους ώρα...

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο