LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΚΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2015 06:43

Λίγο κουράγιο ακόμα….

Σε όποια συμφωνία και να καταλήξουμε θα είναι επώδυνη, αλλά η μη επίτευξη συμφωνίας θα είναι καταστροφή.

ΚΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

…όποιος βρεθεί με άλογο, του μένει να τραβήξει για την ήττα καβαλάρης!

Εμείς, με ή χωρίς άλογο, όπως έλεγε και ο Άρης Αλεξάνδρου, για την ήττα τραβάμε ούτως ή άλλως, γιατί σε κάθε περίπτωση όποιο σχέδιο και εάν συμφωνηθεί μόνο επώδυνο θα είναι. Η μη επίτευξη δε συμφωνίας μόνο καταστροφή θα φέρει.

Και όλα αυτά γιατί; Πολύ απλά γιατί κάποιοι δεν ήξεραν, αλλά και δεν ήθελαν να μάθουν. Ήθελαν μόνο να παίξουν και να αναπτύξουν τις θεωρίες τους, αρνούμενοι να δουν τη σκληρή πραγματικότητα, να συνειδητοποιήσουν τα προβλήματα της οικονομίας, της κοινωνίας. Εικονική πραγματικότητα απλώς και μόνο για να δίνουν «θεατρικές» παραστάσεις και να χτίζουν το μέλλον τους.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι κάποιοι αδιαφόρησαν. Δεν τόλμησαν να κόψουν κεφάλια, με αποτέλεσμα η ζημιά σήμερα να είναι διπλή.

Και με ήττα ανεπανόρθωτη να κινδυνεύουμε και με λιτό βίο να είμαστε καταδικασμένοι, για άγνωστο πόσα χρόνια ακόμη, να ζούμε.

Γιατί πολύ απλά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες μόνο το μέγεθος της ήττας προσπαθούμε πλέον να περιορίσουμε.

Διότι στην καλύτερη των περιπτώσεων το «πακέτο» θα μας κοστίσει 8 δισ. ευρώ, με βάση το «μετριοπαθές» σχέδιο της κυβέρνησης. Από εκεί κι ύστερα όλα θα είναι πολύ χειρότερα αφού ο λογαριασμός «φουσκώνει» με γεωμετρική πρόοδο.

Άρα, επιδίωξη είναι το λιγότερο χειρότερο. Όλες οι κόκκινες γραμμές έπεσαν, εκτός από μια. Ευτυχώς φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός αποφάσισε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει Ευρώπη.

Η μόνη προεκλογική δέσμευση που τηρήθηκε, αφού όλες οι άλλες μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και βέβαια όσοι πίστεψαν περιμένουν απαντήσεις γιατί παραπλανήθηκαν, γιατί τόσα ψέματα…

Και τώρα τί; Πολύ απλά τώρα για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, χτίστηκε μια νέα κόκκινη γραμμή… η απομείωση του χρέους.

Η απομείωση που αποτελεί δέσμευση, από το 2012, ότι θα έρθει με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με χαμηλότερα επιτόκια.

Απλώς, όπως όλοι όσοι αναζητούν ένα άλλοθι για να δικαιολογήσουν τις «αποτρόπαιες» πράξεις τους, έτσι και οι υπεύθυνοι που γκρεμίζουν καθημερινά τους τελευταίους πέντε μήνες ό,τι έχει μείνει όρθιο στην αγορά και στην πραγματική οικονομία, «χτίζουν» μια νέα κόκκινη γραμμή για να δικαιολογήσουν την ήττα τους, να περιορίσουν τις απώλειες, για να κρύψουν και να κρυφτούν για μια ακόμη φορά από την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι μια, απέτυχαν. Επιβεβαιώνοντας, δυστυχώς, τις χειρότερες προβλέψεις. Δεν ήξεραν, δεν είχαν σχέδιο, δεν είχαν καν αντίληψη για ποιό είναι το διακύβευμα.

Και έτσι με το νέο «άλλοθι», που θα δικαιολογήσει τα πάντα στις συνειδήσεις τους και ελεύθερα κάποιοι θα δώσουν και την ψήφο τους, αφού η εξουσία είναι πολύ γλυκιά, για να δείξουν πολιτική εντιμότητα προηγούμενων λόγων και σημερινών έργων, θα τυλιχθεί η νέα συμφωνία.

Ο λαός όμως ξέρει, έχει μάθει, γιατί έχει υποφέρει πολλά. Δεν μπορεί κανείς να του κρυφτεί. Ακόμη και όσοι δεν μπορούν να δουν σήμερα το «παιχνίδι» θα το συνειδητοποιήσουν αργά ή γρήγορα, μόλις λάβουν το «λογαριασμό». Και τότε οι μάσκες θα πέσουν και το παραμύθι δεν θα έχει …. happy end.

Σίγουρα θα ειπωθούν πολλά, θα επιχειρηθεί να κατηγορηθούν άλλοι για τα λάθη, θα γίνει προσπάθεια να βαπτιστεί η ήττα… νίκη και θα δοθεί μάχη για να πειστούν οι πολίτες ότι δεν υποχωρούμε αλλά, απλώς, τραβάμε προς άλλη κατεύθυνση…. Σίγουρα, αυτής της νέας λιτότητας και της μόνιμης ύφεσης.

Αλλά όπως λένε οι Κινέζοι, οι τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική είναι ο θόρυβος πριν τη μεγάλη ήττα….

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο