LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΚΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2015 08:10

Η παράσταση…. ο «Θείος Συμβιβασμός»!

Έξω πάμε καλά, είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και πόσο δίκιο είχε! Όλες οι κυβερνήσεις έξω τα πάνε υπέροχα, στο εσωτερικό είναι τα προβλήματα…

ΚΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απόδειξη τρανή και η παρούσα κυβέρνηση, εκεί που είχε έρθει σε ρήξη, σύμφωνα και με ένα από τα πιο «σκληρά» non paper που κυκλοφόρησαν, την επομένη όλα ήταν μέλι γάλα!

Εν μια νυκτί τί γέφυρες κόπηκαν, τί συμφωνίες πέθαναν, τί βγαίνουμε ξαφνικά στις αγορές, άγνωστο βέβαια πώς, και ακριβώς την επομένη ως δια μαγείας συμφωνούμε στον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και μισθολογικές εξελίξεις και παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας!

Με απλά λόγια, οι «κόκκινες» γραμμές ΜΑΖΙΝΟ της κυβέρνησης έπεσαν, αφού άνοιξε η πόρτα του διαλόγου.

Και πάλι βέβαια θα βαπτίσουμε το … κρέας ψάρι, για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και να μην κακοκαρδίσουμε τους συνοδοιπόρους της εξουσίας.

Άλλωστε, εκ του αποτελέσματος, και εν μια νυκτί, αποδείχθηκε περίτρανα ότι άλλα λέμε μέσα, για ευνόητους κομματικούς λόγους, κι άλλα στους πραγματικούς φίλους και εταίρους με τους οποίους συμφωνούμε τις μεταρρυθμίσεις.

Τελικά το πάζλ, άργησε αλλά λύθηκε όπως ακριβώς φανταζόμασταν. Η οικονομική ασφυξία παραλίγο να πνίξει τη χώρα και μαζί και την κυβέρνηση.

Έτσι, η λύση ήρθε άμεσα. Ο κόμπος είχε φτάσει στο απροχώρητο, αφού ευρώ δεν είχε μείνει ξέμπαρκο στην αγορά για να μαζευτεί στην ΤτΕ.

Χρειαζόμασταν μετρητά, εδώ και τώρα, για να αποφευχθούν σκηνές πανικού έξω από τις Τράπεζες.

Το πάζλ λύθηκε και οι μάσκες έπεσαν. Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι χρηματοδότηση τζάμπα δεν υπήρξε ποτέ, χρηματοδότηση χωρίς υποχωρήσεις δεν υπήρξε ποτέ, χρηματοδότηση χωρίς θυσίες δεν θα υπάρξει ποτέ. Όπως και ποτέ στην καθημερινή μας ζωή ο δανειζόμενος, σε κανένα μέρος του πλανήτη, δεν πρόκειται να επιβάλλει στο δανειστή τους όρους του.

Αλλά, καλή και καλοδεχούμενη η επιστροφή στο ρεαλισμό, χρειάζεται για να προχωρήσει η οικονομία, η κοινωνία και η χώρα.

Μόνο που η αναζήτησή της τόσους μήνες σίγουρα δεν φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, αφού η ανάγκη δεν έκανε ποτέ καλά παζαρέματα. Γι αυτό όμως και φοβάμαι ότι μπορεί σύντομα να λειτουργήσει μπούμερανγκ.

Όχι μόνο γιατί παραβιάστηκαν «κόκκινες» γραμμές. Ούτε η πρώτη φορά είναι και σίγουρα ούτε και η τελευταία. Απλώς γιατί δημιουργήθηκαν ελπίδες στο λαό.

Και η απογοήτευση ότι τίποτα δεν αλλάζει είναι ένα είδος χρεοκοπίας. Χρεοκοπίας, όπως έλεγε κι ένας αμερικανός φιλόσοφος, επειδή ξοδεύουμε πολλά σε ελπίδες και προσδοκίες.

Δεν ξέρω βέβαια και τί θα γίνει στο εσωτερικό μέτωπο της κυβέρνησης, αφού δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα διαπιστώσουν ότι … ξόδεψαν πολλά σε ελπίδες και προσδοκίες, για δεκαετίες.

Άλλα έτσι είναι, όταν περνάς τις πύλες της «κολάσεως», της διακυβέρνησης της χώρας, οι ελπίδες πρέπει να μένουν στην είσοδο, όπως έλεγε και ο Δάντης στη «Θεία Κωμωδία»!

Μένει να δούμε λοιπόν τι «ταμείο» θα κάνει ο «Θείος Συμβιβασμός», και πόσο θα αρέσει το νέο έργο στο κοινό!

Γιατί μπορεί ο σκηνοθέτης να είναι ο καλύτερος, οι ηθοποιοί άξιοι, τα κοστούμια για Όσκαρ, οι διάλογοι που βαπτίζουν το κρέας … ψάρι για Νόμπελ, όμως υπάρχει κίνδυνος το κοινό μετά από τόσα χρόνια «ψαροφαγίας» να έχει γίνει αλλεργικό και η «παράσταση» να μην αντέξει στο χρόνο! Πολύ απλά γιατί το έργο αυτό έχει … ξαναπαιχτεί!

Κοντός ψαλμός όμως…, αφού με τη νέα υπογραφή του νέου Μνημονίου – Ανάπτυξης αρχίζει να μετρά ο χρόνος αντίστροφα και για τις νέες δημοσκοπήσεις… που θα αποτυπώνουν τα αποτελέσματα της ….εξιχνίασης των νέων σκληρών και εισπρακτικών μέτρων.

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο