LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2015 08:00

Σωτηρία ή νέοι κλαυθμοί και οδυρμοί;

Φάνηκε αχτίδα φωτός για συμφωνία και χρηματοδότηση. Όπερ μεθερμηνευόμενον μέτρα, ήτοι -στην Ελλάδα ζούμε όλοι- νέο σήριαλ κλαυθμών κι οδυρμών, διότι έτσι επιτάσσει η ανάγκη του αντιμνημονιακού αγώνα...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ


Όμως όποιος παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει για ποιό λόγο πρέπει να ληφθούν μέτρα είναι λαϊκίζων υποκριτής. Όποιος επιμένει ότι υπάρχουν άλλες λύσεις χρήζει ιατρικής παρακολουθήσεως, ή αν αποδειχθεί ότι είναι σώφρων ζει στον κόσμο του, που απέχει παρασάγκας από την πραγματικότητα. 

Ως εκ τούτου, από μέτρα σε γκρίνια και πάλι σε νέα μέτρα δεν οδηγούμαστε κάπου. Μία ελληνική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αποφασίσει και να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας. Που είναι εν προκειμένω μία. 

Για να σωθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά το κράτος έχει χρέος να προσδιορίσει τον πλούτο που παράγει. Και με βάση αυτόν να μοιράζει υποσχέσεις, να προβαίνει σε προσλήψεις και παροχές. Αυτά προϋποθέτουν ανοιχτά μυαλά, ρεαλιστές και όχι ιδεοληπτικούς πολιτικούς που ως πρώτο μέλημα έχουν αναχρονιστικές αντιμεταρρυθμίσεις όπως το αδιανόητο για σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος πισογύρισμα στο χώρο της Παιδείας. 

Ο Μάνος Χατζηδάκης στο πρώτο τεύχος του περίφημου περιοδικού «Τέταρτο» που διήθυνε για έντεκα μόλις τεύχη αναρωτήθηκε πριν από 25 χρόνια, τι να σημαίνει άραγε το «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», καταλήγοντας ότι «αν δεν πεθάνει πάει να πει πως και ποτέ δεν θα αναστηθεί.» Σήμερα δεν έχουμε πεθάνει ακόμη, έχουμε όμως πιάσει πάτο. Και πρέπει να καταφέρουμε να ανασυγκροτηθούμε, να αναστηθούμε. 

Μόλις χθες, ο Βαρουφάκης μίλησε για αυτονόητα πράγματα, όπως ότι η Ελλάδα οφείλει να μην χρειαστεί να ξαναδανειστεί για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, το συνταξιοδοτικό σύστημα νοσεί, η αύξηση της παραγωγικότητας παραμένει στάσιμη, η δημόσια διοίκηση έχει επείγουσα ανάγκη εκσυγχρονισμού, ανυπέρβλητα εμπόδια εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα, η ανισότητα έχει ϕθάσει σε εξωϕρενικά επίπεδα και η κοινωνία αδυνατεί να ενωθεί υπέρ των απολύτως αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Πολύ σωστά. Και όλα αυτά πώς επιτυγχάνονται; Με επαναπροσλήψεις στο δημόσιο, με επαναφορά του συστήματος των αιωνίων φοιτητών, με προσλήψεις δικών μας παιδιών όπως έπρατταν και οι προηγούμενοι, με απόλυτη προστασία του δημοσίου και ευχολόγια για τον ιδιωτικό τομέα, με δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας, με φορολογία στα ύψη; 

Οι επαρμένοι Έλληνες, που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν -όπως έγραψαν ξένοι παρατηρητές- ότι είναι πλούσιοι, πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν υπάρχει μηχανή που γεννάει χρήματα. Χρειάζονται ιδέες, μεράκι, πολλή δουλειά, ευσυνειδησία από όλους, ιδιωτική πρωτοβουλία, ελεύθερη επιχειρηματικότητα, επανακαθορισμός αξιών, ώστε να αναστηθούμε.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο