LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2014 17:24

Ώρες ευθυνών στα όρια του σοβαρού και της υπόστασης...

Το πιο ενδιαφέρον σημείο πλέον είναι να πεισθεί ο φίλαθλος κόσμος για το ανιδιοτελές και σοβαρό στην διαχείριση του πιο λαμπρού κομματιού του ποδοσφαίρου μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ

Το πιο εύκολο πράγμα, μετά την ταραχώδη εβδομάδα στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία ολοκληρώθηκε με την απόλυτη «παύση» των δραστηριοτήτων στις τρεις εθνικές κατηγορίες, είναι να πεις, να σχολιάσεις, να καυτηριάσεις πολλά από τα «κακώς» κείμενα, χρησιμοποιώντας γενικόλογα και ουκ ολίγες αοριστίες.

Το δύσκολο είναι να τεκμηριώσεις τις όποιες απόψεις, δίχως να χρειαστεί να φέρεις στο προσκήνιο αδιάσειστα στοιχεία...

Αποφεύγοντας την εισβολή σε ξένα χωράφια, μένω στην σύγχρονη αντίληψη των φαινομένων από τους εμπνευστές και «σκηνοθέτες» τις βιτρίνας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναφέρομαι στην εθνική ομάδα που παραμένει στην τροχιά της παρακμής, ούσα απροστάτευτη στην παρούσα φάση, και κυρίως στην δομή του μεγάλου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Θυμάμαι την ημέρα που ο Πέτρος Κόκκαλης, ο «Τζίγγερ», ο Ντέμης Νικολαϊδης και ο Χρήστος Πανόπουλος μας μάζευαν σε ξενοδοχείο της Λ. Συγγρού για να μας ανακοινώσουν την.. μετάλλαξη της ΕΠΑΕ σε Super League!

Κάποιοι επιφανείς ποδοσφαιράνθρωποι τότε, προφανώς ευρισκόμενοι στην λεγόμενη.. «απ’ έξω», είχαν σχολιάσει εμμέσως πικρόχολα «Καθίστε να δείτε την σύμπνοιά τους στο πρώτο ανάποδο πέναλτι..» Πέρασαν πολλά χρόνια, από εκείνη τη μέρα. Είδαμε αρκετά «ανάποδα» πέναλτι, συνεχίσαμε - δυστυχώς - να βλέπουμε μικρής ή μεγάλης έκτασης επεισόδια στα γήπεδα, ζήσαμε ακόμα και την ανατροπή βαθμολογικής κατάστασης από μια απόφαση του CAS (ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο) για να φτάσουμε σ’ αυτό που απειλεί περισσότερο από όσο ποτέ άλλοτε το συγκεκριμένο μοντέλο διοργάνωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.. Τον ανθρώπινο παράγοντα!

Η παρατεταμένη «κολοκυθιά» στην σύνταξη μιας ανακοίνωσης που ζήτησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την Σούπερ Λίγκα, έφερε την μετάθεση (γιατί μάλλον μετάθεση είναι, έτσι όπως το έθεσαν στον συνεταιρισμό ενόψει του έκτακτου Δ.Σ. όπου μεταξύ άλλων θα ψάξουν και για προεδρείο). Άλλο κείμενο μοίρασε στις ΠΑΕ η Λίγκα, άλλο κείμενο - κάπως τροποποιημένο - αντιπρότεινε ο ΠΑΟΚ, ενώ οι «αιώνιοι» αναλώθηκαν σε μια μεταξύ τους αντιπαράθεση, εν μέσω παραιτήσεων δικών τους ανθρώπων κι όλα αυτά μπαίνοντας στο μίξερ της παραγοντικής παράνοιας, έφεραν το μπάχαλο και το λουκέτο στα γήπεδα.

Αμυδρά ακούσαμε και τις απόψεις ορισμένων μικρομεσαίων ποδοσφαιρικών «επιχειρήσεων» αναφορικά με τις απώλειες που έχει μια ομάδα με την μη τέλεση αγώνων το Σαββατοκύριακο, αφού τα έξοδα τρέχουν καθημερινά χωρίς να έχει την δυνατότητα της κάλυψης μέσω των εισπράξεων...

Ψιλά γράμματα όμως όλα αυτά μπροστά στο παιχνίδι του εγωισμού και της επιβολής, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τα πεπραγμένα των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Το πιο ενδιαφέρον σημείο, στον κατακάθισμα μιας ακόμα χαμένης ευκαιρίας, να πεισθεί ο φίλαθλος κόσμος για το ανιδιοτελές και σοβαρό σε ότι αφορά την διαχείριση του πιο λαμπρού κομματιού του ποδοσφαίρου μας, θα διαδραματιστεί στα γραφεία της Λίγκας με την εξεύρεση ανθρώπων όσο πιο κοντά στη «κοινή αποδοχή», προκειμένου να στελεχώσουν τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου.

Εκεί οι παράγοντες έχουν το βαρύ φορτίο και την ευκαιρία, συνάμα, να αναστρέψουν ένα μεγάλο μέρος του βαρύτατου κλίματος προσφέροντας νότες ταύτισης απόψεων. Είπαμε, η πλήρης απαξίωση - χωρίς να μεμψιμοιρήσω προβλέποντας εικόνες διάλυσης - είναι πάρα πολύ κοντά και το συναίσθημα της ευθύνης τεράστιο πλέον για να πάρει ανάσες το άθλημα.

Μετά ίσως μπούμε στην ευθεία να δούμε και αυτή την.. έρμη την εθνική μιας και είναι ακόμα υπαρκτές οι μαθηματικές ελπίδες αναστροφής - σε πρώτη φάση βαθμολογικά - της εις βάρος της κατάστασης, όπου πιθανόν να μας ξαναβάλει σε τροχιά πρόκρισης για τα τελικά του Euro 2016, σε μια διαδικασία στην οποία ξεκινήσαμε να τρέχουμε σχεδόν μόνοι μας και πάμε να τερματίσουμε τελευταίοι!! 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο