LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2014 19:00

Ο Εθνικός κήπος των παραμυθιών και των αστέγων

Όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας έχουμε τη τύχη να έχουμε κοντά μας έναν πραγματικό θησαυρό. Είναι ο Εθνικός Κήπος.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Όαση χαράς, δροσιάς τώρα το καλοκαίρι, μια «παραμυθούπολη» στα μάτια των μικρών παιδιών, όπου ανάμεσα στα δέντρα αναζητούν την «Κοκκινοσκουφίτσα», τους «7 νάνους» και τον «κακό λύκο».

Είναι το καταφύγιο μας λοιπόν, για εμένα και για πολλές άλλες μαμάδες. Είναι η καθημερινή μας βόλτα.

Μόλις μπούμε στον κήπο, «στο δάσος» που λέει κι ο γιός μου, τα παιδιά περπατούν αμέριμνα, το ίδιο κι εμείς. Έχοντας σε μια τσαντούλα το μπαγιάτικο ψωμί για να ταϊσουμε τα ζωάκια, ξεκινάμε από τη λίμνη με τα βατραχάκια, μετά πάμε στα ψαράκια, στο ποταμάκι, στο ρυάκι κι ύστερα στα υπόλοιπα ζώα.

Περνάμε από τα κατσικάκια, τις κότες, τον κόκορα «τον Μήτσο», τα κουνελάκια κι ύστερα όλο χαρά ο γιός μου, τρίβει με τα χεράκια του το ψωμί και ταϊζουμε τις πάπιες.

Αυτό κάναμε δηλαδή μέχρι πριν από λίγες μέρες, οπότε συνέβη το εξής: την ώρα που έβγαζα το ψωμί από την τσάντα, ένας ευγενικός κύριος, γύρω στα 50, μου είπε «μπορείτε, σας παρακαλώ, να δώσετε σε εμένα το ψωμί;».

«Βεβαίως!», του απάντησα. Με ευχαρίστησε κι έφυγε. Από τον «παράδεισο» προσγειώθηκα στην σκληρή πραγματικότητα.

Συνεχίσαμε τη βόλτα μας στις κούνιες του Κήπου και κατά την επιστροφή μας προς το σπίτι, παρατήρησα πως στα παγκάκια υπήρχαν «τάπερ» και σακούλες με φαγητά, για να τα πάρουν άστεγοι και άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

Βγαίνοντας από την πόρτα στην Ηρώδου Αττικού, απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, αναρωτήθηκα «είναι τόσο κοντά τους η φτώχεια... μα και τόσο μακριά τους, που κανείς δεν μπορεί να μην βλέπει ή δεν θέλει να δει!».

Και τι να πεις στα παιδιά όταν σε ρωτούν «γιατί δεν ταΐζουμε πια τις πάπιες»; Ό,τι κάποιοι άλλοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη; Να τα προβληματίσεις από τώρα; Όχι, τα παραμύθια έχουν πάντα καλό τέλος! Απάντησα στον γιό μου ότι «ευτυχώς, τις...πάπιες τις φροντίζουν πιά οι φύλακες του Κήπου»...

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο