LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΑΣΑΡΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2014 11:00

Δεν είμαι νομικός, αλλά πατέρας

Γράφω με την ιδιότητα του πατέρα. Έχω σοκαριστεί με τη σύλληψη ενός 47χρονου, στα Ιωάννινα, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

ΑΣΑΡΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Θα μου πείτε «είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος;». Αυτή η περίπτωση, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Ο κατηγορούμενος είναι παιδίατρος. Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που κάποιοι γονείς του εμπιστεύονται τα παιδιά τους να τα εξετάσει, να τους προτείνει θεραπεία. Τα βλέπει γυμνά, τα αγγίζει σε κάθε εκατοστό του αθώου κορμιού τους. 

Δεν μπορώ καν να φανταστώ την αντίδραση των γονέων, που ως ασθενείς τα παιδιά τους είχαν πάει στο ιατρείο του συγκεκριμένου ανθρώπου. Το μυαλό μου, με ένα περίεργο ένστικτο αυτοσυντήρησης, αρνείται να μπει στη θέση τους.

Κι από την άλλη, μαθαίνω ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο με χρηματική εγγύηση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε κάποια αίθουσα. Δεν είμαι νομικός και κανονικά δεν πρέπει να κρίνω την απόφαση, αφού δεν γνωρίζω όλα τα στοιχεία, αλλά αναρωτιέμαι. 

Ο 47χρονος δεν θεωρείται ύποπτος τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων; Αυτές οι περιπτώσεις υποβόσκουν ψυχολογικά-ψυχιατρικά προβλήματα και τις περισσότερες φορές οι «δράστες» δεν αλλάζουν τακτική. Είναι αυτό, που λέμε, «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι».

Δεν θεωρείται ύποπτος φυγής; Μα αφού είναι υπήκοος Βουλγαρίας, ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα περάσει τα σύνορα και θα εξαφανιστεί στην πατρίδα του;

Μπορεί να κυκλοφορήσει στα Ιωάννινα; Σκέφτεστε τι μπορεί να συμβεί, εάν ο 47χρονος, οι φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα επίσημα, κυκλοφορήσει στην πόλη και τον αναγνωρίσει κάποιος από τους γονείς, που του είχε εμπιστευθεί το παιδί του; Πιστεύετε ότι θα συγκρατήσει την οργή του και θα έχει την ψυχραιμία να σκεφτεί ότι δεν έχει καταδικαστεί ακόμα και ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίρνει τον νόμο στα χέρια του; 

Δεν ξέρω, εάν ξεπερνώ τα όρια, κι αν το κάνω συγχωρέστε με, αλλά είμαι μπαμπάς.

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο