LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΜΠΙΖΟΓΛΗ ΡΙΤΣΑΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2014 06:43

Από το ένα άκρο στο άλλο

Μια παροιμία- κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι γαλλικής προέλευσης- λέει ότι «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις».

ΜΠΙΖΟΓΛΗ ΡΙΤΣΑ

Την θυμήθηκα προ ημερών, όταν διάβασα ότι το υπουργείο Οικονομικών για να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων του δημοσίου που περιμένουν με τις ώρες στις ουρές για μια ερώτηση, τους δίνει δύο δυνατότητες .

Είτε να τηλεφωνούν σε ένα νέο τηλεφωνικό κέντρο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, είτε να στέλνουν e-mail σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ! 

Να στέλνει ο συνταξιούχος e-mail , σε μια χώρα που θεωρείται «αναλφάβητη» στις νέες τεχνολογίες! Είναι ίσως μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η Ελλάδα δεν έχει την πρωτιά στην Ευρωζώνη αλλά την τελευταία θέση . Σε όλους τους άλλους τομείς, αρνητικών μεγεθών όπως η ανεργία, η ύφεση, κτλ κάνουμε πρωταθλητισμό! 

Εκτός αν η «ευκολία» του υπουργείου απευθύνεται σε συγκεκριμένη ομάδα.

Μια ομάδα που χρόνια καταγγέλλεται από όλους και προκαλεί την γκρίνια των δανειστών. Συνταξιούχους ετών ….45! Λίγο πάνω-λίγο κάτω. 

Αν αυτοί είναι ο στόχος, τότε το υπουργείο έπραξε άριστα! Αλλιώς θα πρέπει ο εκσυγχρονισμός να γίνεται με baby steps. Βήμα-βήμα και όχι από το υπόγειο στο πλατύσκαλο γιατί κάποιος θα γκρεμοτσακιστεί. 

Το σύστημα λειτουργεί πιλοτικά εδώ και κάποιο καιρό και έχει δεχθεί αρκετά e-mail . Προφανώς μέσω τρίτου. Εγγονιού, παιδιού, γείτονα, κάποιου διαθέσιμου γνωστού.

Το θέμα είναι βέβαια να μην νιώθει κάποιος άχρηστος αλλά χρήσιμος σε κάθε ηλικία.

Και αυτό δεν γίνεται όταν χρειάζεσαι βοηθό για να ρωτήσεις κάτι το Ταμείο σου!

Γίνεται αν πηγαίνεις εσύ και σε εξυπηρετούν σε κανονικό χρόνο. Ή έστω αν παίρνεις τηλέφωνο, το σηκώνουν και βρίσκεις ανταπόκριση χωρίς να τάζεις λαμπάδα… 

Συγχαρητήρια στο κράτος για την υπερπροσπάθεια αλλά ας κατεβάσει ταχύτητα… 

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους …

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο