LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΦΑΙΗΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2014 13:35

Εδώ Μπόινγκ εκεί Μπόινγκ που είναι το Μπόινγκ?

Μετά από τόσες  ημέρες  περιπέτειας και σεναριολογίας το αεροσκάφος  ανακοινώθηκε ότι έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό χωρίς όμως να βρεθούν συντρίμμια.  Ακόμη όμως και αν βρεθεί, το ταξίδι των συντριμμιών   μπορεί  με τα ρεύματα της περιοχής να αλλάξει εντελώς  τελικά πορεία. 

ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΦΑΙΗ

Λύση στο μυστήριο που απασχολεί  την υφήλιο μπορούν να δώσουν  μόνο τα 2 μαύρα κουτιά που βρίσκονται ακόμη κρυμμένα κάπου στον πυθμένα. Και ο χρόνος  λιγοστεύει καθώς το σήμα εντοπισμού θα εκπέμπει  συνολικά για 30 ημέρες.

Και να  βρεθούν όμως  οι μελέτες που θα γίνουν προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση ανάσυρσης   είναι επίπονες και μπορεί να διαρκέσουν ακόμη κι  ένα χρόνο. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το αεροσκάφος της  AIR FRANCE  που χρειάστηκαν 2 χρόνια μελετών και χαρτογραφήσεων για να βγάλουν στην επιφάνεια το μαύρο κουτί και να διερευνήσουν τα αίτια  της μοιραίας πτήσης..

Ο κίνδυνος να σπάσει η  αλυσίδα των πληροφοριών  δεν  έχει χαθεί καθώς  ελλοχεύει ο κίνδυνος να  παρουσιαστούν αλλοιώσεις και να μην δοθούν οι απαιτούμενες απαντήσεις . Θα λυθεί  λοιπόν ο γρίφος  του διαλόγου στο πιλοτήριο? ο λόγος  για την  αλλαγής πορείας ?  Ηταν μηχανική βλάβη  ,αεροπειρατεία, ή τρομοκρατική ενέργεια? Ερωτήματα , που όσο και αν ακούγεται απίστευτο μετά από τόσες μέρες αναμονής ,παραμένουν αναπάντητα…..

Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάθε σενάριο που έχει δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα έχει το  κενό του σημείο.

 Η καληνύχτα του συγκυβερνήτη είναι αναμενόμενη όταν περνά από ένα FIR χώρας σε άλλο. Παρόλα αυτά σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ,όπως τονίζουν οι ειδικοί, μια λωρίδα που δεν εφάπτονται η Μαλαισία με το Βιετνάμ και γιαυτό  δεν ελέγχονται από ραντάρ.  Περίμενε λοιπόν το σημείο μηδέν ο κυβερνήτης   για να κινηθεί με δόλο ή ήταν τόσο τραγικά γραμμένο το τέλος της πτήσης  ώστε να πήρε από βλάβη φωτιά το πιλοτήριο που να εξελίχθηκε ακαριαία  και να το κατέστρεψε  2 μόλις λεπτά μετά την τελευταία επικοινωνία του συγκυβερνήτη  με τους ελεγκτές . Ποιο ραντάρ το παρακολουθούσε και πότε ενημερώθηκαν τα στρατιωτικά ραντάρ ? Ακόμη και οι δορυφόροι φαίνεται ότι καθυστέρησαν  είτε στην προσπάθεια εντοπισμού  είτε στην ανάλυσή τους από τις αρμόδιες αρχές.

Τώρα   ο πώς ένα αεροπλάνο πετά πάνω  από τη Μαλαισία για περίπου 1,5 ώρα χωρίς  επικοινωνία και δεν   δίνεται  σήμα  από τις αρχές  για να  ενεργοποιηθεί  η διαδικασία RENEGATE που σημαίνει  απογείωση  μαχητικών και κατάρριψη σε περίπτωση κινδύνου είναι   ένα ακόμη  αναπάντητο ερώτημα…..

Τελικά ήταν τεχνική βλάβη? Βουτιά αυτοκτονίας του πιλότου προς τη αμερικανική στρατιωτική βάση? Κατάρριψη¨? Κανείς δεν μιλά. Κανείς δεν δίνει ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία. Ακόμη και τα συντρίμμια δεν βρέθηκαν για να ξεκινήσουν οι έρευνες.    

      

Ό,τι και αν έχει συμβεί  μοιραία παραμένουν τα πρόσωπα των συγγενών που ζουν  καθημερινά στη διεθνή σφαίρα της σεναριολογίας   και  δεν θα καταφέρουν, όπως όλα δείχνουν,  να θρηνήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.  Το πιθανότερο  δεν θα ξαναδούν   τη σωρό των αγαπημένων τους  . Το δράμα  τους δεν  έχει  τελειωμό .Ο  πόνος    θα παραμείνει   ανείπωτος .Το παράπονο  δεν θα χει τέλος  και οι απαντήσεις για το πώς έγινε  ίσως  αντί να δοθούν από τους διερευνητές  να  σκηνοθετηθούν  στις αίθουσες των κινηματογράφων. Γιατί δυστυχώς   τη λύση θα τη  βρει  ο σκηνοθέτης…. Και το δράμα  τους…. θα συνεχιστεί  καθώς οι  τίτλοι  τέλους  θα πέσουν  στο βωμό του θεάματος  που « διψάει « για ιστορίες  μυστηρίου  αληθινές .Πόσο μάλιστα όταν το  τέλος τους   αφήνεται στη φαντασία του σεναριογράφου…

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο