LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΛΕΒEIΔΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2014 10:26

Κάτι του χρωστά η ιστορία

Μια χρονιά που ξεκίνησε με γκρίνια, κακή απόδοση και εντός έδρας συντριβή, τείνει να εξελιχθεί στη λαμπρότερη της ιστορίας του Ολυμπιακού.

ΛΕΒEIΔΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ


Στα μέσα του Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός δέχεται στο Καραϊσκάκη τέσσερα γκολ από την Παρί και ο προβληματισμός είναι διάχυτος μιας και η ομάδα από τα φιλικά του καλοκαιριού δεν πείθει ότι μπορεί.

Τους επόμενους μήνες όμως τα πράγματα αλλάζουν. Όπως συνηθίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός ανεβάζει ταχύτητα και έρχεται το διπλό στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ, η ισοπαλία στη Λισαβόνα με τη Μπενφίκα, η νίκη με τους Πορτογάλους στο Φάληρο, η ήττα με ψηλά το κεφάλι στο Παρίσι και η νίκη-πρόκριση κόντρα στην Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια στους 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Είχαν ακολουθήσει δύο αποτυχημένες προσπάθειες κόντρα σε Τσέλσι και Μπορντό. Τώρα στο διάβα του αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παραπαίει αλλά παραμένει τεράστια ομάδα.

Το 2-0 του Φαλήρου δίνει ελπίδες πρόκρισης αλλά στο Ολντ Τράφορντ η κατάσταση θα είναι διαφορετική . Εκεί οι Βρετανοί θα προσπαθήσουν να σώσουν τη χρόνια. Η εντός έδρας ήττα με 0-3 από την Λίβερπουλ είναι βέβαιο πως πλήγωσε ακόμη περισσότερο τον εγωισμό των αστεριών του Μόγιες που θα επιδιώξουν να σώσουν τη χρονιά το βράδυ της Τετάρτης ώστε να μην αποκλειστούν από τους παίκτες μίας... ασήμαντης ελληνικής ομάδας των οποίων δεν μπορούν να προφέρουν των ονόματα.

Τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Το 2-0 του πρώτου αγώνα μπορεί να δίνει ένα ισχνό προβάδισμα στον Ολυμπιακό αλλά αν καθίσουν οι παίκτες πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Οι Βρετανοί θα πιέσουν από την αρχή, θα επιδιώξουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Ρομπέρτο και των αμυντικών ψάχνοντας ένα γκολ που θα τους δώσει φτερά για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Ο Μίτσελ και οι παίκτες του όμως ξέρουν τί πρέπει να κάνουν για να τα βγάλουν πέρα και να φύγουν με το εισιτήριο της πρόκρισης από το Θέατρο των Ονείρων. Μια πρόκριση που θα κάνει τον Ολυμπιακό πρώτο θέμα συζήτησης σε ολόκληρο τον πλανήτη και θα ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τις μετοχές της ομάδας.

Από το 1997 ο Ολυμπιακός παλεύει για κάτι καλό στην Ευρώπη με σημαντικές επιτυχίες αλλά και πολλά χαστούκια. Υπομονή μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και ποιός ξέρει, ίσως ήρθε η ώρα που η τύχη, ιστορία και ο Θεός να δώσουν στον Ολυμπιακό αυτό που κυνηγάει εδώ και 17 χρόνια. 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Ηλεία: Το πανηγύρι, το βραστό και η τροφική δηλητηρίαση (βίντεο)09:37Η θρησκευτική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής 09:23Ολυμπιακός - Μεντιλίμπαρ: Πίστευα στην πρόκριση09:10Eurovision: Η εκρηκτική εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου08:56Ομιλία Ράμα στην Αθήνα - Τσάνι: δεν έρχεται με πολιτικούς σκοπούς... (βίντεο)08:42Γαλλία: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς08:29Λινού: Δεν πρέπει να ανακατεύουμε την επιστημονική γνώση με την πολιτική08:16Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)08:02“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)07:49Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς “ανοίγει τις πύλες της”07:35Ιστορική νίκη του Σαντίκ Καν: Σε κάθετη πτώση οι Συντηρητικοί07:21Ορεστιάδα - Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός εργάτης που καταπλακώθηκε από μηχάνημα07:07Εορτολόγιο – 10 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:54Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η Χαμάς06:40Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία06:26Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή06:12Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι με το “Ζάρι” πήγε την Ελλάδα στον τελικό00:59Europa League: Λεβερκούζεν - Αταλάντα στον τελικό00:48Ολυμπιακός: “Κάηκε” το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (εικόνες)00:36Μητσοτάκης για Ολυμπιακό: Το ελληνικό ποδόσφαιρο διαπρέπει00:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο