LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΜΠΙΖΟΓΛΗ ΡΙΤΣΑΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2014 07:00

Το θεώρημα της κάμπιας

Είναι από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

ΜΠΙΖΟΓΛΗ ΡΙΤΣΑ

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 41%! Δηλαδή οι αναποφάσιστοι, εκείνοι που επιλέγουν λευκό και άκυρο και εκείνοι που δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν! 

Επιτέλους  η κρίση έκανε τον  Έλληνα, να μην θέλει να είναι μετρήσιμος και άρα προβλέψιμος…Να φύγει από τη «βάση δεδομένων». 

Να «σιγοψήνει» σε χαμηλή φωτιά το πολιτικό σύστημα, παλαιό, νέο και εν δυνάμει. 

Και βέβαια με τέτοιο άγνωστο χ η εξίσωση δεν βγαίνει. Γιατί όταν στην ζυγαριά υπάρχει από τη μια πλευρά ένα «βουβό» και «αδιάβαστο» σώμα, ότι και να βάλεις στην άλλη πλευρά της πρόθεσης ψήφου, ξέρεις ότι μπορεί να ανατραπεί. 

Το sequel των μνημονίων, τα ατελείωτα φορο-μέτρα, τα ανατριχιαστικά ποσοστά της ανεργίας και η ασύλληπτη φοροδιαφυγή στην «υγειά των κορόιδων», έκανε τους ψηφοφόρους μη αναμενόμενους. 

Είναι έτοιμοι να σπάσουν το ταμπού του… σταυρωμένου ψηφοδελτίου, που μοιράζεται στα μέλη μιας οικογένειας, για να μην φύγει ούτε μία ψήφος από το κομματικό ταμείο. 

Το «σύστημα» ωστόσο έχει και άλλα συστήματα μικρά, τα οποία αγκιστρώνονται το ένα στο άλλο, έστω και αν είναι θανάσιμοι εχθροί. 

Το «σύστημα» είναι σαν τις κάμπιες, που κολλάει η μια στην άλλη για να σωθούν μόλις πέσουν από τα πεύκα. Και έτσι σέρνονται σαν ένα σώμα… 

Το «σύστημα» λοιπόν για να σωθεί θα ψάξει να βρει ένα τρόπο να προσεγγίσει, να διεισδύσει, να καθοδηγήσει αυτό το 41% της αδιευκρίνιστης ψήφου. 

Δεν ξέρω τι τρόπο θα χρησιμοποιήσει αλλά επειδή έχει το «know how» μπορεί και να καταφέρει. 

Για αυτό καλό θα ήταν να οχυρωθούμε όλοι μέχρι την ώρα της κάλπης.

Μην ξεχνάτε ότι οι κάμπιες μπορεί να γατζώνουν η μία την άλλη για να σωθούν αλλά στο τέλος καταλήγουν να ….πατηθούν σαν ένα σώμα!

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:06Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο