LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣΔημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2014 20:17

"Τσικνίζουν" ή νηστεύουν!

Η τρέχουσα εβδομάδα, έχω την εντύπωση, εμπεριέχει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα δύο από τα σημαντικότερα ματς της σεζόν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ

Και τα δυο διεξάγονται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης και θα κρίνουν -όπως φαίνεται- το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ και του μπασκετικού Παναθηναϊκού στο υπόλοιπο της χρονιάς. 

Τι εννοώ: 

Ο ΠΑΟΚ, παρά την εντυπωσιακή ενίσχυση του Ιανουαρίου στην κυριολεξία παραπαίει αγωνιστικά. Οι αλλεπάλληλες ήττες στο πρωτάθλημα έχουν αποδομήσει τον Στέφενς, δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και εξόργισαν τον απαιτητικό κόσμο του δικέφαλου, ο οποίος δεν αντέχει άλλες ταπεινώσεις. 

Το... πολύ κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ακολουθεί το μεγάλο Ευρωπαϊκό ματς του Europa league με την Μπενφίκα. 

Καλούνται, δηλαδή, οι Θεσσαλονικείς να ανακάμψουν στο πιο δύσκολο ραντεβού της χρονιάς, σ ένα κατάμεστο γήπεδο, υπό το βλέμμα του προέδρου της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, υπό την πίεση του αποτελέσματος και το άγχος της πρόκρισης, δίχως την ελάχιστη ανεκτικότητα της εξέδρας και τη στοιχειώδη πίστωση χρόνου!!! 

Δύσκολη αποστολή, ιδιαίτερα την εποχή αυτή που οι Λουζιτανοί βρίσκονται σε διαβολεμένο ρυθμό και σκοτώνουν κάθε αντίπαλο. 

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα το τελευταίο δίμηνο, ο αγώνας της Πέμπτης μπορεί να είναι η αγωνιστική "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, μπορεί όμως να οριοθετήσει και δραματικές εξελίξεις, καθώς ο ιδιοκτήτης της εταιρείας θα κληθεί να λάβει αποφάσεις και ο κόσμος δύσκολα θα ανεχθεί (και) την Ευρωπαϊκή αποτυχία, μετά το -20 του ελληνικού πρωταθλήματος από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. 

Περίπου αντίστοιχα είναι τα πράγματα και για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, έστω κι αν έχει ήδη κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος κι είναι εκ του ασφαλούς πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Το ευρωπαϊκό του μέλλον εξαρτάται αποκλειστικά από το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι. 

Με 3 συνεχόμενες ήττες μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα, οι πράσινοι βρίσκονται σε δυσχερή θέση και δεν έχουν το ελάχιστο περιθώριο για άλλη απώλεια, πολύ περισσότερο εντός έδρας. 

Δεδομένου πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε παιχνίδι των "αιωνίων" έχει διαφορετικές ισορροπίες και... ανανεωμένο σενάριο, ο αγώνας της Πέμπτης δεν μπορεί μάλιστα έστω να συγκριθεί με τους 3 προηγούμενους της φετινής σεζόν. 

Αυτή τη φορά άλλωστε και ο Ολυμπιακός έχει διπλό κίνητρο: την ώρα που ο αντίπαλος του παίζει την ύπαρξη του στη διοργάνωση, οι ερυθρόλευκοι παίζουν αφενός την δική τους πρόκριση και αφετέρου τον αποκλεισμό του μεγαλύτερου αντιπάλου τους, του οποίου μάλιστα βασικότερος φετινός στόχος είναι η Ευρωπαϊκή διάκριση. 

Όπως αντιλαμβάνεστε... λίγοι θα τσικνίσουν πραγματικά την Πέμπτη, αλλά σε κάθε περίπτωση όποιοι το καταφέρουν θα το απολαύσουν για τα καλά.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο