LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2014 07:56

Τρώει ο Τσίπρας κοντοσούβλι Μεγάλη Παρασκευή;

«Alea Jacta Est». Αν το θυμάμαι καλά από τον Αστερίξ, που αποτέλεσε και τη μοναδική πηγή γνώσεών μου περί των λατινικών, «ο κύβος ερρίφθη».

ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εδώ και μήνες, πάλευα κάθε βράδυ με την αϋπνία, οι μέρες μου κυλούσαν βασανιστικά αργά μέσα στα νεύρα και την αγωνία και ένα μοναδικό ερώτημα μου διέλυε τα εγκεφαλικά μου κύτταρα. Έχουμε εκλογές τον Μάιο. Όχι απλές. Τριπλές. Και για δήμαρχο και για περιφερειάρχη και για ευρωβουλευτές. Μπορεί και τετραπλές αν ο Πρωθυπουργός δει ότι το πράγμα βγαίνει ή ότι δεν βγαίνει καθόλου, άντε λίγο πριν ή λίγο μετά.

Χθες, όμως. το βράδυ όλα ξεκαθάρισαν στο μυαλό μου. Δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία, δεν υπάρχει καμία σκιά για το πως θα πρέπει να κινηθώ. Από το τραγικό αυτό αδιέξοδο με έβγαλε η Λεωφόρος Συγγρού, όχι δηλαδή η ίδια, αλλά το γραφείο Τύπου της ΝΔ, το οποίο και ευχαριστώ γιατί με ενημέρωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δηλαδή δεν πιστεύει στον Θεό, αν κατάλαβα καλά, χωρίς να προσδιορίζει η ανακοίνωση αν πιστεύει κάπου αλλού, σε τίποτα σκοτεινές και ύποπτες δυνάμεις.

Προφανώς, εδώ στην Τεχεράνη που ζούμε, είναι σαφές πως αν θέλεις να βγεις από την κρίση, γιατί με αυτό το κριτήριο έλεγα να πεταχτώ μέχρι το δημοτικό σχολείο την Κυριακή του Μαΐου, θα πρέπει να έχεις σοβαρές άκρες. Και όταν μιλάμε για σοβαρές άκρες... μιλάμε για... πολύ σοβαρές άκρες. Ψηλά. Βέβαια αν ήταν να μεσολαβήσει κάποιος στον Ύψιστο για να σωθεί η χώρα, ερωτώ γιατί δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα;

Αλλά επειδή δεν είμαι πολύ της μεταφυσικής, όπως δεν ήμουν και της φυσικής, κατάλαβα πλήρως πως το δίλλημα που θα έχω στις εκλογές δεν είναι απλά το «Ευρώπη ή Χάος» και το κριτήριό μου δεν πρέπει να είναι το ποιός έχει καλύτερο και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Το διακύβευμα κύριοι είναι πως θα πλακώσουν οι άθεοι, μπορεί και οι Ισλαμιστές με τίποτα Μασόνους και θα αρχίσουν να μας ψεκάζουν. Το ότι ο Τσίπρας είναι άθεος και προφανώς τρώει κοντοσούβλι και πιτόγυρα Μεγάλη Παρασκευή είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Γιατί κύριοι δεν μας αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι έτσι και αλλιώς μια μπαρούφα, αλλά το αν ο Πρόεδρος του κανακεύει φρίκουλα Κυριακή πρωί, αντί να είναι στην εκκλησία. Γιατί αν ο Παπανδρέου έβαζε τη λαμπάδα με το κύπελλο στο μανουάλι το Πάσχα, ο Αλέξης το κυπελλάκι θα το χρησιμοποιεί για τα σπόρια που θα φτύνει, για να μη βαριέται. Και δεν είναι μόνο ο Τσίπρας, γιατί πρέπει να σας πω ότι και τον Λαφαζάνη δεν τον κόβω για δεξιό ψάλτη.

Αναμένω την επόμενη κίνηση-ματ της Συγγρού, που θα ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις. Τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με συντονιστή τον Μητροπολίτη Πειραιώς, του οποίου το πόνημα περί της στενής σχέσης του στοματικού έρωτα και των ψυχικών διαταραχών θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, κάτι που, πάντως, έτσι που πάμε, θεωρώ πως θα ανακοινωθεί σύντομα.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο