LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΙΦΩΤΗΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2014 08:08

Της κρίσεως η καχυποψία και λοιπά δεινά

Δεν πρόλαβε να κάνει ένα άλμα, μικρό για τα δεδομένα των άλλων, μεγάλο για τα δικά του και έτρεξαν να τον κατασπαράξουν.

ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΙΦΩΤΗ

Λες και μαζί του κουβαλούσε όλες τις μοίρες των υπολοίπων, λες και το δικό του «καλό», προκαλούσε το «κακό» των διπλανών του. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι δαίμονες πολλαπλασιάζονται, το «εγώ» λαμβάνει διαστάσεις τέρατος έτοιμο να καταβροχθίσει το «εμείς».

Τι κι αν μεγαλώσαμε με τη ρομαντική ιδέα του μαζί θα καταφέρουμε τα πάντα, μαζί θα ζήσουμε την ελευθερία, μαζί θα δημιουργήσουμε, μαζί έστω θα καταστρέψουμε. Τώρα είναι απλά αδύνατο. Γιατί το μαζί εμπεριέχει σαν έννοια τη δυναμική της αλληλεπίδρασης, της επικοινωνίας, της αλήθειας. Αλλά για ποια αλήθεια να τολμήσουμε να μιλήσουμε; Η αλήθεια του καθενός από εμάς «κατασκευάζεται» από τις περιπέτειες της απομονωμένης του καθημερινότητας. Κάθε ιστορία μία διαφορετική οπτική, μία διαφορετική ανάγκη.  Φόβος, άγχος καχυποψία, οι μοναδικοί κοινοί παρονομαστές. Κοιτάζεις από δω κι από κει απεγνωσμένα να αποκωδικοποιήσεις κοινές σκέψεις, μήπως και γεννηθεί ελπίδα για κουβέντα. Έτσι όπως τον παλιό καλό καιρό, στα καφενεία, στα μπαράκια, στο πεζοδρόμιο, έξω από το αυτοκίνητο πριν πάρεις το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι.

Ανοίγω το αυτοκίνητο, βάζω μπρος και στο τέρμα τη μουσική, αφήνω τις νότες να μιλήσουν, να πουν όλα όσα ονειρευτήκαμε στα είκοσι, προλάβαμε να ζήσουμε μέχρι τα τριάντα και κάπου εκεί πριν τα τριανταπέντε, παγώσαμε.

Ποτέ άλλοτε δε θυμάμαι να ήμασταν τόσο μαζί και τόσο μόνοι. Κεφάλια σκυμμένα να δουλεύουν ώρες ατελείωτες χωρίς να ανταλλάσουν μία ουσιαστική ματιά, ένα χαμόγελο μία σκέψη , μία συμβουλή . «Προσοχή, οι συμβουλές το2014 της κρίσης κοστίζουν θέσεις εργασίας.» θα με «συμβουλεύσει» φιλικά ένα κουρασμένο, γερασμένο από τις σκέψεις πρόσωπο. Σκέψεις που δεν αφορούσαν εκείνον αλλά τους άλλους, που επιβουλεύονταν το μέλλον του, ή τουλάχιστον έτσι πίστευε. Γέρασε μέσα σε πέντε χρόνια. Οι υποψίες, του χάραξαν πρόωρα ρυτίδες, ρυτίδες κενές, από σοφία και γλύκα, που σίγουρα δε θυμίζουν εκείνες που πασχίζεις να αποκτήσεις με τα χρόνια. Δεν είναι μόνο το άδειο πορτοφόλι, είναι και η άδεια ψυχή, αυτή που θα κληθούμε να παραδώσουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα.

 

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός06:14Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο