LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2013 17:08

Οι αριστεροί "χρυσαυγίτες", ο Μαζιώτης, η Σέχτα, ο καυγάς στα Εξάρχεια και ο νόμος των πιθανοτήτων

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι πιστολάδες που σκόρπισαν το θάνατο και πληθώρα ανησυχιών για την ευστάθεια της κοινωνικής και πολιτικής ομαλότητας;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ

Η αντιτρομοκρατική φτιάχνει εκ νέου τα προφίλ των οργανώσεων της νεοτρομοκρατίας και μέσα από αυτά, με συν ή πλην δίπλα από κάθε ευκτική πιθανότητα, επιχειρεί να βρει ποια μπορεί να είναι για να κατευθύνει αφενός τον προσανατολισμό της έρευνας, αφετέρου να καθορίσει ποιοι μπορεί να είναι οι νέοι στόχοι και ποιας μορφής ενέργειες εγκυμονεί το αύριο.

Τα συν και τα πλην της «ευθύνης»

Νίκος Μαζιώτης ληστείες και Παλαιοκώστας

Ξεκινούν την αρίθμηση της πιθανολόγησης με μία διακριτική επισήμανση. Οι δράστες είναι αριστεροί χρυσαυγίτες.

Ο πρώτος σ’ αυτή τη λίστα είναι ο Μαζιώτης και όχι τυχαία. Ο πρώτος ορίζεται από τη σημειολογία της αναφοράς. Μαζιώτης και Ρούπα ήταν οι πρώτοι που με κείμενο- εμβατήριο βίας, αναφέρθηκαν στη δολοφονία Φύσσα, κάνοντας πάνω από 8 φορές λόγο για έγκλημα προανάκρουσμα εμφύλιου πολέμου.

Απόσπασμα από κείμενο Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα στις 14 Οκτωβρίου

«Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία των φασιστών μετά τη χούντα των συνταγματαρχών.    Η δολοφονία αυτή σηματοδοτεί την επισφράγιση ενός εμφυλίου που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και που μέχρι σήμερα είχε τον χαρακτήρα της ανεμπόδιστης εγκληματικής δράσης των χρυσαυγιτών…» 

Η αντιτρομοκρατική αποδίδει στο Μαζιώτη την επίθεση με καλάσνικοφ στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και μια σειρά από ληστείες μαμούθ, καθώς επίσης συνεταιριλίκια με τον Παλαιοκώστα. Ο Μαζιώτης τα έχει αρνηθεί συλλήβδην. Πολιτικά η ενέργεια ταιριάζει στο προφίλ Μαζιώτη. Το έχει ξανακάνει το 2009 όταν με την απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού των ΜΑΤ «αφόπλισε» την ορμή της εξέγερσης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Επιχειρησιακά όμως; Εδώ μπαίνει αρνητικό πρόσημο καθώς εκτιμάται ότι μετά το βίντεο της ληστείας και τον ντόρο που ξεσηκώθηκε, εξαιτίας του οποίου δημοσιοποίησε επιστολή άρνησης ευθύνης, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Τα συν και τα πλην της «ευθύνης»

Η Σέχτα, η Συνωμοσία και ο … καυγάς 

Ο κυνισμός και η ωμότητα της διπλής εκτέλεσης, η χαριστική βολή και η αφιονισμένη καταδίωξη των άλλων δύο χρυσαυγιτών, δημιουργεί ανακλαστικούς συνειρμούς και δύο λέξεις. Σέχτα Επαναστατών. Ποια Σέχτα όμως; Αυτή που ξέραμε και θεωρητικά μας άφησε χρόνους, τρεισήμισι συναπτούς μετά τη δολοφονία Γκιόλια, ή κάποια άλλη μετάλλαξη της; Το τελευταίο διάστημα τρεις φορές περιήλθε το όνομα της στην επικαιρότητα, αλλά για δυσανάλογα για το μέγεθος της χαμηλής έντασης δεδομένα.

Η πρώτη, όταν η Συνωμοσία, που κι αυτή μας είχε πει το Μάιο του 2011 ότι τετέλεσται, ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που ανατίναξε το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού.  

Από προκήρυξη Συνωμοσίας για ανατίναξη ΙΧ διευθύντριας φυλακών Κορυδαλλού στις 9 Ιουνίου

«Μετά από δύο χρόνια σιωπής η Σ.Π.Φ.  επιστρέφει. Σε κοινό μέτωπο με τις «Συμμορίες συνείδησης», τη «Σέχτα Επαναστατών» αλλά και άλλες οργάνωσης που εντάσσονται στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI). Η βόμβα που τοποθετήσαμε είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα».

Λέτε οι δύο εκτελέσεις να είναι η αρχή της καταιγίδας; Αλλά για να μην αφήνουμε εκκρεμότητες, οι άλλες δύο ήταν στα αναίμακτα μανιφέστα για το σχέδιο Φοίνικας.

Αλλά πως η Σέχτα, που εμφανιζόταν ως η αβανγκάρντ της νεοτρομοκρατίας μπήκε στο καπέλο της Συνωμοσίας; Και ποια Σέχτα το έκανε αυτό; Αυτή που ξέραμε ή κάποια άλλο σεχταριστικό κομμάτι της; Από την άλλη πως η Συνωμοσία που σημαίνον στέλεχος της λέγεται ότι έπαιξε ξύλο στα Εξάρχεια με πιστολά της Σέχτας επειδή διαφώνησε με τη δολοφονία του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα τώρα ξεκίνησαν συνεργασία;

Απόσπασμα προκήρυξης 24 Ιουνίου 2009 Σέχτας για δολοφονία Νεκτάριου Σάββα

«Η ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ αποτελεί την ευρύτερη συνιστώσα που συναντιούνται όλες οι αντάρτικες αποκλίνουσες τάσεις που δεν συμμορφώνονται με τη τεχνική της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε με τα κλασσικά ορθόδοξα επαναστατικά δόγματα.»

Αυτή η προκήρυξη σε αντίθεση με τις προηγούμενες που ήταν παραληρήματα βίας και μοχθηρών απειλών, ήταν πιο πολιτική. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που θεωρήθηκε ότι κάποιος παλιός, από τα ανεξιχνίαστα βάθη της 17 Νοέμβρη ή του ΕΛΑ είχε βάλει το χεράκι του. Ή μάλλον το πρώτο τμήμα. Γιατί το δεύτερο ήταν δια χειρός Σέχτας.

Απόσπασμα προκήρυξης 24 Ιουνίου 2009 Σέχτας για δολοφονία Νεκτάριου Σάββα

«Κι αν ο συγκεκριμένος αντιτρομοκρατικάριος είχε ειδική εκπαίδευση σε σεμινάρια αυτοάμυνας και οπλοτεχνικής, εμείς έχουμε μόνο μια ζωή που αξίζει ρε γαμώτο κάτι καλύτερο απ΄ τους γρυλλισμούς των ένστολων γουρουνιών. Και μιλάμε για εμάς και για σένα, τον κάθε εσένα που δεν γουστάρεις αυτόν τον σκατόκοσμο και τους υποτελείς του.»

 Ήταν τυχαίο για τότε και για σήμερα ότι ο αστυνομικός που γαζώθηκε με 24  σφαίρες ήταν φρουρός σε μάρτυρα κατά του ΕΛΑ, που βρισκόταν σε πρόγραμμα προστασίας; Και για να μην νομίζετε ότι είμαστε υπερβολικοί για τον ανατριχιαστικό κυνισμό των κειμένων της Σέχτας, δείτε ένα απάνθισμα.

Από προκήρυξη 5 Φεβρουαρίου 2009 Σέχτας για επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού

"Μήπως τα γ.... γουρούνια της αστυνομίας που σκοτώνουν ανενόχλητα, πίστευαν πως θα τους επιτρέπαμε να μας σφάζουν παθητικά σαν τα πρόβατα; Απο δώ και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα, ενώ τα σώματα τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής. Καμία θλίψη δεν αξίζει για τα φέρετρα που θ΄αρχίζουν να παρελαύνουν…»

 Από προκήρυξη 21 Φεβρουαρίου 2009 Σέχτας για επίθεση στο Alter

«Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θ΄αφήσουν κι αίμα».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Νεκτάριος Σάββας και ο κύκλος του αίματος έκλεισε κατά πως φαίνεται με τον Σωκράτη Γκιόλια. Όπως το είχαν πει. Το έκαναν όμως με καθυστέρηση ενός χρόνου.

Από υστερόγραφο προκήρυξης 28 Ιουλίου 2010 της Σέχτας για τη δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια

Επειδή γνωρίζουμε πως ένα θυμωμένο γουρούνι βρωμάει περισσότερο από το συνηθισμένο, να πούμε δυο λογάκια στους μ... της ομάδας ΔΙΑΣ. «Τσογλανάκια επειδή το παίζετε ψευτόμαγκες, κάποια στιγμή σε κάποιον τυχαίο από εσάς θα του ανοίξουμε νέες κουμπότρυπες στη στολή του.»

Στην πρώτη προκήρυξη τους για τους αστυνομικούς, είχαν καταθέσει πως ακριβώς τους μεταρσιώνονται…

Απόσπασμα προκήρυξης 5 Φεβρουαρίου 2009 Σέχτας για επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού

«Οι αστυνομικοί δεν έχουν ούτε όνομα, ούτε ηλικία, έχουν απλώς το βαθμό και τον υπηρεσιακό τους αριθμό. Γι΄αυτό, όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι “ωραίοι” χωρίς μια τρύπα στη μέση.» 

Ποιοι λοιπόν κρύβονται πίσω από τη διπλή δολοφονία των μελών της χρυσής αυγής; Στην αντιτρομοκρατική δίνουν προβάδισμα στη μετάλλαξη της Σέχτας, εξαιτίας αυτής καθαυτής της τεχνικής ανάλυσης τους.Ο γρίφος θα λυθεί όταν θα σταλεί η προκήρυξη.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο