LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2013 13:47

Πήραν το μήνυμα;

Η αλήθεια είναι πως η 3η αγωνιστική της ευρωλίγκας είχε σασπένς και την αίσθηση της έκπληξης, εις βάρος μάλιστα των ελληνικών ομάδων.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να περάσουν... μαύρο βράδυ, με αντιπάλους Βαυαρούς και Σέρβους, όχι γιατί ήταν χειρότεροι αγωνιστικά, αλλά γιατί επέδειξαν χαλαρότητα και ίσως μπασκετικη αλαζονεία, όταν νόμισαν ότι ο αντίπαλος δεν έχει τα φόντα να τους απειλήσει.

Είχαν ωστόσο στα κρίσιμα σημεία βασικά στηρίγματα, προϊόντα της τεράστιας μπασκετικής τους παιδείας, της ποιότητας των παικτών τους, της εμπειρίας των προπονητών τους και φυσικά της πολυετούς γνώσης των αγωνιστικών παραμέτρων της διοργάνωσης αυτής.

Περισσότερο αυτά κι ολιγότερο τα τεχνικά στοιχεία έφεραν στο παρκέ τη διάσταση της ανατροπής, που προφανώς συνιστά και το μεγαλύτερο όφελος της "Ευρωπαϊκής" εβδομάδας των "αιωνίων".

Ένα δεύτερο σημαντικό απόκτημα είναι πως "πήραν το μάθημα τους" δίχως βαθμολογική απώλεια, που θα ήταν σαφώς οδυνηρή βάσει του ονόματος των αντιπάλων τους.

Και στα πιο εξειδικευμένα:

• ο Ολυμπιακός μαθαίνει να κερδίζει όλο και περισσότερο δίχως τον Σπανούλη στο παρκέ

• ο Σλουκας εξελίσσεται σε ποιντ γκαρντ με ηγετικές ικανότητες και μπορεί να κάνει διαφορές

• ο Αγραβανης έχει τα φόντα για μεγάλη καριέρα, αφού το μεγαλύτερο προσόν του είναι η μαχητικότητα του

• ο Ντανστον είναι "λίρα εκατό" σε άμυνα κι επίθεση, αληθινό.. τζακ ποτ σε σχέση με το ύψος του συμβόλαιου του

• ο Παναθηναϊκός κερδίζει σε κάθε μάτς κάποια νεα λύση υψηλού επιπέδου και επεκτείνει την περί ομαδικότητας αντίληψη του προπονητή του

• ο Μπατίστ αποδεικνύεται "αιώνιος έφηβος" σε πείσμα όσων τον θεωρούσαν "ξοφλημενο" και πολύτιμο εργαλείο στην Ευρώπη

• ο Παππάς δείχνει ότι μπορεί επιτέλους να συνδυάσει το ταλέντο και την πηγαία έφεση στι σκοράρισμα με επαγγελματική συμπεριφορά και ωριμότητα χαρακτήρα ολοκληρωμένου αθλητή

• είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επιστροφή του Ουκιτς στις καλές εμφανίσεις, δεδομένου ότι όλες οι άμυνες κυνηγούν αμείλικτα τον Διαμαντίδη.

Δύο ακομα σημαντικά στοιχεία μετά από 3 μάτς στο τουρνουά:

• ο Ομπράντοβιτς έρχεται... φουριόζος με τη Φενερ Μπαχτσε για το φάιναλ φορ, έχοντας αναστήσει αγωνιστικά τον Μακαλεμπ, τον Βιντμαρ, τον Κλειζα και άλλους που πέρυσι με τον Πιανιτζιανι (η αλλού) παρεπαιαν.

• η Ρεάλ είναι ο βασικότερος αντίπαλος των ομάδων μας στη διοργάνωση. Απεριόριστο ταλέντο, πολλοί καλοί παίκτες και φέτος ωριμότητα κι ετοιμότητα...

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο