LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ /

Ντέρμπι αιωνίων στο μπάσκετ

Δημοσίευση: 13 Οκτωβρίου 2013 20:46

Η «μητέρα των μαχών»!

Η «μητέρα των μαχών» του ευρωπαικού μπάσκετ -ναι, ειλικρινά πιστεύουμε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο διασυλλογικό ντέρμπι της «γηραιάς ηπείρου»- μεταξύ του πρωταθλητή Ευρώπης (και νικητή του διηπειρωτικού πρωταθλήματος) Ολυμπιακού και του πρωταθλητή Ελλάδος (και νταμπλούχου λόγω της προηγούμενης κατάκτησης και του κυπέλλου) Παναθηναικού συνιστά, φέτος ειδικά, τον πλέον δυσεπίλυτο αγωνιστικό «γρίφο» της σεζόν!!!

ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ


Ο ανταγωνισμός κόκκινων και πράσινων (σ.σ. προς αποφυγή παρεξηγήσεων η σειρά αναφοράς τους σήμερα γίνεται με γνώμονα το γεγονός ότι το ματς διεξάγεται στο Φάληρο) έχει κορυφωθεί σε όλα τα επίπεδα και με δεδομένο πως πέρυσι το πρωτάθλημα ουσιαστικά… δεν τελείωσε με ομαλό (και αθλητικά παραδεκτό) τρόπο, είναι προφανές ότι οι «λογαριασμοί είναι ανοιχτοί» και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχουν οι «αιώνιοι».

Δυστυχώς, (και) φέτος το ντέρμπυ έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από το τζάμπολ των διαιτητών, με ανακοινώσεις, διοικητικές αντιπαραθέσεις, κόντρα για τη διαιτησία, υπονοούμενα και προσωπικές αιχμές… Ότι χρειάζεται, δηλαδή, για να πυροδοτηθεί (κι άλλο) το κλίμα, τη στιγμή που αυτή ακριβώς την (άθλια) κατάσταση «πληρώνει» ήδη ο Ολυμπιακός με την αφαίρεση βαθμών και τον αποκλεισμό της έδρας του, «κληρονομιά» από τον τρίτο τελικό του περυσινού πρωτθλήματος.

Είναι δε καταπληκτικό το γεγονός ότι πριν καλά-καλά αρχίσει η χρονιά οι «αιώνιοι» δεν άφησαν μέρος του μπασκετικού «συστήματος» που να μην παρέμβουν!!! «Μάχη» εντυπώσεων στην κλήρωση των διαιτητών με αιχμές για όσους κληρώθηκαν… ή μη (!), αντιπαράθεση μέχρι τέλους στο θέμα του ελέγχου ντόπινγκ με εκατέρωθεν υπονοούμενα, κάθε άλλο παρά κολακευτικά, «χαρτοπόλεμος» ακόμα και για αποφάσεις δικαιοδοτικών ή δικαστικών οργάνων… Σα να μην πέρασε μια μέρα, σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο-κόλαση στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι οι «αιώνιοι» πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά: η εποχή που ζούμε στη χώρα μας, οι συνθήκες καθημερινότητας της ελληνικής νεολαίας και η κοινωνική ένταση στη χώρα επιβάλουν μεγαλύτερη σύνεση. Όπως και να γίνει το μπάσκετ, ο αθλητισμός γενικότερα, δεν μπορεί ποτέ να συνιστά «πόλεμο», να πυροδοτεί βία και κανείς να μην μπορεί να προβλέψει (πια) τα επακόλουθα…

Κλείνουμε την «εξωγηπεδική» -αλλά απαραίτητη- παρένθεση, για να αναλύσουμε το αγωνιστικό μέρος:

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός στερείται καταρχάς τον παράγοντα έδρα, στοιχείο καθοριστικό σε τέτοια ματς και πολύ περισσότερο στην προσπάθεια να κερδίσει, για να αρχίσει άμεσα να καλύπτει το «χαμένο έδαφος» από τους «μείον» βαθμούς.

Σε επίπεδο ρόστερ: λείπει ο τραματίας Λό, προφανώς θα βρίσκεται στη δεκάδα ο Μπέγκιτς, σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση οι Σπανούλης, Παπαπέτρου. Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν «βάθος» στον πάγκο, παίκτες που δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στα μαρκαρίσματα των ατού του αντιπάλου και έχουν το ισχυρότατο κίνητρο, που δεν είναι άλλο από την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόδοση του Βασίλη Σπανούλη, των Λοτζέσκι-Ντάνστον-Πρίντεζη και Περπέρογλου θα καθορίσουν τη «μοίρα» των γηπεδούχων στο ματς.

** Ο φιλοξενούμενος Παναθηναικός έχει την εύνοια της συγκυρίας του προγράμματος: «ταξιδεύει» στο Φάληρο σε περίοδο που η ερυθρόλευκη έδρα είναι τιμωρημένη και γνωρίζει πως με νίκη εξασφαλίζει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μάλλον αδύνατου στα ελληνικά δεδομένα- το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των τελικών από την 1η κιόλας αγωνιστική!!!

Σε επίπεδο ρόστερ: λείπει ο τραυματίας Ούκιτς, αγωνίζεται κανονικά ο Μαυροκεφαλίδης… παρολίγον παίκτης του Ολυμπιακού πριν λίγες εβδομάδες. Ο Αντώνης Φώτσης επιστρέφει μετά 2 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι πράσινοι –της εποχής Πεδουλάκη- γνωρίζουν πώς να κερδίζουν στο φαληρικό παλέ.

Σε σχέση με τον αντίπαλό τους, οι φιλοξενούμενοι έχουν ως σημείο-«κλειδί» την ομαδική άμυνά τους και το τραζίσιον, που μαεστρικά οργανώνει ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Για να δούμε τι θα γίνει στο παρκέ, με την ευχή… πριν και μετά το ματς να μην υπάρχουν «εκπλήξεις» και «τρίτο ημίχρονο»…     

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο