Νίκος Ορφανός: "20 μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού μου εντοπίστηκε ο όγκος στο κεφάλι"
Έναν χρόνο πριν, ο Νίκος Ορφανός διαγνώστηκε με κρανιοφαρυγγίωμα, έναν καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αναπτύσσεται στην περιοχή του αδένα και του μίσχου της υπόφυσης, του υποθαλάμου και της 3ης κοιλίας του εγκεφάλου.
Το πρώτο στάδιο της θεραπείας έγινε στην Ελλάδα, από εξαιρετικούς, όπως ο ίδιος είπε, νευροχειρουργούς, αλλά η επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου έγινε στο International Neuroscience Institute, στο Ανόβερο της Γερμανίας.
Επιστρέφοντας από τη Γερμανία, ο Νίκος Ορφανός δήλωσε με χαμόγελο πως ανυπομονεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα και τη δουλειά του.
O ίδιος βρέθηκε την Τρίτη στο πλατό του "Live News" και μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για την περιπέτεια της υγείας του και τα όσα βίωσε τον τελευταίο χρόνο.
"Όσο μπορούμε να δώσουμε θετική ενέργεια στον κόσμο. Πήρα αμέτρητα μηνύματα αγάπης, ήταν πολύ συγκινητικά" είπε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.
Περιγράφοντας πώς ανακάλυψε το πρόβλημα της υγείας του, αλλά και την στιγμή που η γιατρός του, τού το ανακοίνωσε, ο Νίκος Ορφανός εξομολογήθηκε: "20 μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού μου το ανακάλυψα. Τις είχα δει σε ταινίες αυτές τις στιγμές. Είχα τέτοια δύναμη και ευτυχία από τη γέννηση της κόρης μου, που αποφάσισα από την πρώτη στιγμή ότι θα το πάρω θετικά, θα το παλέψω μέχρι τέλους και ότι θα μεταδώσω αυτήν τη θετική ενέργεια και στους γιατρούς μου και στους δικούς μου όλους, δεν θα επιτρέψω να λιποψυχήσει κανένας. Είναι μια στάση ζωής για μένα αυτό, εμπιστεύομαι πολύ και πιστεύω στη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι μέσα τους και είχα την τύχη, όχι μόνο να έχω μια καταπληκτική οικογένεια δίπλα μου αλλά να εμπιστευτώ πολύ νωρίς γιατρούς που με στήριξαν".
Τι είναι το κρανιοφαρυγγίωμα
Το κρανιοφαρυγγίωμα είναι ένας σπάνιος, μη καρκινικός όγκος του εγκεφάλου που αν και είναι καλοήθης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επειδή πιέζει σημαντικές περιοχές του εγκεφάλου.
Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:
– Προβλήματα όρασης
– Πονοκεφάλους
– Ορμονικές διαταραχές
– Κόπωση, μεταβολές στη διάθεση ή στο βάρος
– Δυσκολίες στην ανάπτυξη σε παιδιά
Η βασική θεραπεία είναι η χειρουργική αφαίρεση, η οποία είναι δύσκολη λόγω της ευαίσθητης περιοχής. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται και ακτινοθεραπεία.