LATEST NEWS
 
F Latest /FashionΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2025 10:24

Κοστούμια από ταινίες & σειρές δια χειρός του Cosprop στο Μουσείο Μόδας και Υφασμάτων στο Λονδίνο

Cosprop

Το έργο του Cosprop, οίκου θεατρικών και κινηματογραφικών κοστουμιών στο βόρειο Λονδίνο που δημιούργησε τα ενδύματα για τις ταινίες «A Room With a View» (Δωμάτιο με θέα), «Pirates of the Caribbean», (Οι Πειρατές της Καραϊβικής) «Pride and Prejudice» (Περηφάνια και Προκατάληψη) και «Mrs Harris Goes to Paris» (Η κυρία Χάρις πάει στο Παρίσι),  θα φέρει στο προσκήνιο το Μουσείο Μόδας και Υφασμάτων στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Cosprop

Η έκθεση «Costume Couture» περιλαμβάνει, επίσης, κοστούμια από τις τηλεοπτικές σειρές «Downtown Abbey» και «Peaky Blinders».

Ο οίκος Cosprop «ντύνει» τους πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης από το 1965. Η επιχείρηση ιδρύθηκε από τον ενδυματολόγο Τζον Μπράιτ, ο οποίος έχει προταθεί έξι φορές για Όσκαρ και κέρδισε το βραβείο το 1987 για την ταινία «Δωμάτιο με θέα» με πρωταγωνίστρια την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν το νυφικό κοστούμι με ζώνη και ένα κεντημένο μεταξωτό καπέλο, που φορούσε η Μέριλ Στριπ στην ταινία «Out of Africa» (Πέρα από την Αφρική), τα ρομαντικά κοστούμια από την κινηματογραφική σειρά «Πειρατές της Καραϊβικής», αλλά και οι βελούδινες ρόμπες της Κέιτ Μπλάνσετ από το ιστορικό δράμα «Elizabeth», σύμφωνα με το wwd.

«Το έργο μου είναι ο σχεδιασμός κοστουμιών για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και νιώθω απίστευτα τυχερός που μπόρεσα να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι» έχει δηλώσει ο Τζον Μπράιτ, η προσωπική συλλογή του οποίου αποτελείται από 700 αυθεντικά κοστούμια και υφάσματα που καλύπτουν τρεις αιώνες.

Ο Μπράιτ, ο οποίος διδάσκει σε νέους, τονίζει τη σημασία της ιστορικής γνώσης κατά την εξειδίκευση σε κοστούμια εποχής και θεωρεί πώς η εκμάθηση της ιστορίας μπορεί να βοηθήσει στον εμπλουτισμό των κοστουμιών των χαρακτήρων.

Η έκθεση «Costume Couture» θα εγκαινιαστεί στις 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2026.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"Σήμερα 11:45 | Ειδήσεις

«Η χώρα μας στηρίζει την Ουκρανία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε λύση μπορεί να της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της ΟυκρανίαςΣήμερα 11:41 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κερδίζει έδαφος το λεγόμενο «Δάνειο Επανορθώσεων» προς την Ουκρανία, με αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)Σήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Στόχος, όπως ανέφερε ο Υπουργός είναι η βελτίωση των ΜΜΜ και το 2026 ο κόσμος θα δει τη διαφορά, ενώ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση τώρα είναι το θέμα της κίνησης στους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"12:20Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας12:06Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός καταστημάτων11:52Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλους11:38Θεσσαλονίκη: Εντοπίσθηκε και συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών11:24Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο