LATEST NEWS
 
F Latest /MediaΔημοσίευση: 02 Απριλίου 2025 17:15

FORMULA 1: Το 3o Grand Prix στην Ιαπωνία έρχεται αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+

FORMULA 1

Μετά τη μεγάλη ανατροπή στη Κίνα, με νικητή την McLaren, η Formula 1 συνεχίζει το ταξίδι της στην Ανατολή, για το 3ο Grand Prix του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην πίστα Σουζούκα της Ιαπωνίας και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 6  Απριλίου, στις 08:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ (https://www.antennaplus.gr ), και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1.

Την Παρασκευή 4 Απριλίου και το Σάββατο 5 Απριλίου, οι φίλαθλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, που θα καθορίσουν την τελική γραμμή εκκίνησης.

Στους δύο αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, έχουμε δει δύο διαφορετικούς νικητές: τον Νόρις στην Αυστραλία και τον Πιάστρι στην Κίνα, αμφότεροι με McLaren. Πέρυσι, στην Ιαπωνία, η McLaren δεν είχε την ίδια φόρμα, και στο βάθρο βρέθηκαν δύο Red Bull και μία Ferrari, με τους Φερστάπεν, Πέρεζ και Σάινθ. Φέτος, η Red Bull θα αγωνιστεί με ειδικό χρωματισμό, ως φόρο τιμής στη Honda και στους τίτλους που κατέκτησαν μαζί: τέσσερις τίτλους οδηγών και δύο κατασκευαστών. Ο τελευταίος τίτλος κατασκευαστών που κέρδισε η Red Bull ήταν πρόπερσι στη Σουζούκα. Το Ιαπωνικό Grand Prix, θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά την άνοιξη, σε μία προσπάθεια της Formula 1 να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Συνολικά, έχουν διεξαχθεί 38 Grand Prix στην Ιαπωνία, με τα 34 από αυτά να λαμβάνουν χώρα στην πίστα της Σουζούκα.

FORMULA 1

Η θρυλική Σουζούκα, με το μοναδικό σχήμα «8», αποτελεί μία ξεχωριστή πρόκληση για ομάδες και οδηγούς της Formula 1. Αυτή η πίστα, που σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 από τον Ολλανδό Τζον Χούγκενχολζ κατόπιν επιθυμίας του Σοϊχίρο Χόντα, ο οποίος ήθελε ένα κέντρο δοκιμών για τη Honda, έχει χαράξει τη δική της ιστορία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το χαρακτηριστικό σχήμα «8», που συναντάμε και στην πίστα του Φιοράνο, συμβάλλει στην ομοιόμορφη καταπόνηση των ελαστικών, προσθέτοντας μία επιπλέον διάσταση στην πρόκληση. Με 10 δεξιές και 8 αριστερές στροφές, η Σουζούκα απαιτεί από τους οδηγούς να επιδείξουν ακρίβεια, θάρρος και δεξιοτεχνία. Θεωρείται μία από τις πιο απαιτητικές πίστες στον κόσμο, δοκιμάζοντας τα όρια τόσο των μονοθεσίων, όσο και των οδηγών.

Φέτος, υπάρχουν επίσης μικρές τροποποιήσεις σε σχέση με πέρυσι, με αλλαγές σε κερμπ και περιοχές διαφυγής. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι στη στροφή 9, όπου το μονό κερμπ έχει αντικατασταθεί από ένα υψηλότερο διπλό κερμπ, και έχει γίνει αντικατάσταση του συνθετικού γρασιδιού με χαλίκι σε διάφορες στροφές. Λόγω της απαιτητικής φύσης της πίστας, η Pirelli έχει επιλέξει τις πιο σκληρές γόμες της γκάμας (C1, C2, C3) για αυτό το Grand Prix. Η Σουζούκα δεν είναι απλώς μία πίστα, είναι ένα σύμβολο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ένας τόπος, όπου γράφονται ιστορίες και δημιουργούνται θρύλοι.

Στη Σουζούκα, την αρένα των θρύλων, ο Μίκαελ Σουμάχερ κυριαρχεί με 6 νίκες, ένα αξεπέραστο ρεκόρ. Ο Χάμιλτον τον ακολουθεί, αφήνοντας το δικό του ανεξίτηλο σημάδι με 5 θριάμβους. Μόνο ο Φερστάπεν και ο Αλόνσο, από τους εν ενεργεία οδηγούς, έχουν γευτεί τη δόξα της νίκης σε αυτή την απαιτητική πίστα. Την Κυριακή, η ένταση κορυφώνεται, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να προσθέτουν μια επιπλέον πρόκληση.

FORMULA 1

Στην εκπομπή «Formula 1 Show», που ξεκινά στις 07:00, την Κυριακή 6 Απριλίου, πριν την απευθείας μετάδοση του αγώνα στις 8:00 ζωντανά, αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+, μπορείτε να δείτε, μεταξύ άλλων, ένα αφιέρωμα στον τοπικό ήρωα Γιούκι Τσουνόντα, αλλά και μία αποκλειστική συνέντευξη του Φερνάντο Αλόνσο. Τον παλμό του αγώνα θα μας μεταφέρουν με απευθείας συνδέσεις, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, πριν και μετά τον αγώνα, οι απεσταλμένοι του ΑΝΤ1 στην Ιαπωνία, Πάνος Σεϊτανίδης και Άγγελος Τόμπρος. Στην παρουσίαση της εκπομπής θα βρίσκονται οι Τάκης Πουρναράκης και Μαρία Θωμά, ενώ στις μεταδόσεις θα περιγράφουν οι Τάκης Πουρναράκης, Κώστας Λεώνης και Τζώρτζης Μαρκογιάννης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ 3ου GRAND PRIX ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕ ΑΝΤ1+ ΚΑΙ ΑΝΤ1:

F1

FP1

4/4

05:30

ANT1+

F1

FP2

4/4

09:00

ANT1+

F1

FP3

5/4

05:30

ANT1+

F1

Qualifying

5/4

09:00

ANT1+

F1

Formula 1 Show

6/4

07:00

ANT1+

F1

Race

6/4

08:00

ANT1+

F1

Formula 1 Show

6/4

Με τη λήξη του αγώνα

ΑΝΤ1+

F1

Formula 1 Show (ετεροχρονισμένα)

6/4

16:00

ANT1

F1

Race (ετεροχρονισμένα)

6/4

16:30

ANT1

Θα καταφέρει η McLaren να συνεχίσει το σερί στις νίκες και να βγει και πάλι πρώτη; Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή 6 Απριλίου, στις 08:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1.

Δείτε το trailer:

Παράλληλα, μέσα από την ιστοσελίδα antenna.gr/f1 οι φίλοι της Formula 1 μπορούν να ακούσουν το podcast «Καρό Σημαία» με τον Κώστα Ψάρρα και τον Πάνο Σεϊτανίδη, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για να διεκδικήσουν πλούσια δώρα στο «Formula 1 Trivia» και, φυσικά, να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα νέα της Formula 1, με ειδήσεις, βίντεο και έγκυρη αρθρογραφία.

#f1ant1

 Instagram/ Facebook

 @f1.ant1

Twitter

@f1ant1

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα: Η συνταγματική αναθεώρηση, ευκαιρία για συζητήσεις που θα χτίσουν γέφυρεςΣήμερα 15:19 | Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, κατά τον διάλογο που είχε με τον κ. Τασούλα μπροστά στις κάμερες, χαρακτήρισε σημαντική την επικείμενη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι στη διαδικασία αυτή θα απαιτηθούν συνεργασίες στη Βουλή.

Κρήτη: Καρέ-καρέ η στιγμή που η 33χρονη πετάει το μωρό της στα σκουπίδια (βίντεο)Σήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Σε βάρος της μητέρας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα παιδοκτονίας

Ραφήνα: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 41χρονου σε αμπέλιΣήμερα 07:24 | Ειδήσεις

Αφορμή για τη δολοφονία ενδέχεται να ήταν κάποια εκκρεμότητα ή διαφωνία που υπήρχε για υπόθεση ναρκωτικών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Τσιάρας καρατόμησε τον πρόεδρο του ΟργανισμούΣήμερα 16:09 | Ειδήσεις

Την καρατόμηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Νικόλαου Σαλάτα αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κώστας Ηλιάκης: 17 χρόνια από τον θάνατο του ήρωα σμηναγού από τουρκικό F-1617:03ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Τσιάρας καρατόμησε τον πρόεδρο του Οργανισμού16:52Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:39Τραγωδία στην Πάτρα: Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος16:26Λυκαβητός: Εντοπίστηκαν ύποπτα αντικείμενα εμπρησμού16:12Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές15:59Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα: Η συνταγματική αναθεώρηση, ευκαιρία για συζητήσεις που θα χτίσουν γέφυρες15:45«Ενώπιος Ενωπίω»: Η τελευταία συνέντευξη του Νίκου Γαλανού στον Νίκο Χατζηνικολάου15:31Γιώργος Λιάγκας: Τροχαίο ατύχημα για τον παρουσιαστή 15:17Κρήτη: Καρέ-καρέ η στιγμή που η 33χρονη πετάει το μωρό της στα σκουπίδια (βίντεο)15:02Λάρισα: Τον 50χρονο οδηγό ταξί υπέδειξαν τα δύο κακοποιημένα παιδιά14:48Χρήστος Μαυρίκης: Δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για κατ’ οίκον κράτησή με ηλεκτρονική επιτήρηση14:34ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε αναμένεται η έκτακτη συνεδρίαση για την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας14:20Κίσσαμος: “Κρεμασμένα” σε αυλές καταστημάτων δύο οχήματα μετά από σύγκρουση14:04Λάρισα: Στον ανακριτή 50χρονος άνδρας για υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων13:50Euroleague - Final Four: Έξι χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι στο Άμπου Ντάμπι13:35Θεσσαλονίκη: 15 θετικά τεστ στρεπτόκοκκου βρέθηκαν στο νηπιαγωγείο που φοιτούσε το 5χρονο κορίτσι13:21Θεσσαλονίκη: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε ΑμεΑ - Νοσηλεύεται με σοβαρά προβλήματα υγείας13:04Φωτιά στο Μαρκόπουλο12:50Μητσοτάκης στο CNBC: Νέες αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων - Διαθέτουμε μια ελκυστική ιστορία για ξένες επενδύσεις 12:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο