LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2025 13:17

Euroleague - Final Four: Έξι χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι στο Άμπου Ντάμπι

Το φάιναλ φορ της Euroleague είναι sold out και για μία ακόμη φορά η πλειονότητα των φιλάθλων θα έχει χρώμα... γαλανόλευκο

Final - Four - Άμπου - Ντάμπι

Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται πλέον το σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων, αυτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, των τυχερών που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για το φάιναλ φορ της Euroleague... αλλά και πολλών Ελλήνων φιλάθλων που ταξίδεψαν χωρίς να έχουν βρει ακόμη εισιτήρια για τους αγώνες.

Οι πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με προορισμό είτε το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι είτε του Ντουμπάι ήταν διαρκείς χθες, Πέμπτη (22/5) καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Σήμερα, Παρασκευή (23/5) ανήμερα των ημιτελικών Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκός (18:00) και Ολυμπιακός-Μονακό (21:00) φτάνουν μόνο ελάχιστοι... αργοπορημένοι.

Έξι χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι ταξίδεψαν στην μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι, κι ενώ συνολικά διατέθηκαν 9.000 εισιτήρια. Το φάιναλ φορ της Euroleague είναι sold out και για μία ακόμη φορά η πλειονότητα των φιλάθλων θα έχει χρώμα... γαλανόλευκο. Ακολουθούν σε νούμερο οι φίλαθλοι της Φενερμπαχτσέ, ενώ τελευταία σε πωλήσεις εισιτηρίων είναι η Μονακό.

Final - Four - Άμπου - Ντάμπι

Η χωρητικότητα της Etihad Arena είναι 11.000 θέσεις για το άθλημα του μπάσκετ. Εκτός από τα 9.000 εισιτήρια, οι υπόλοιποι 2.000 άνθρωποι που θα βρίσκονται στο εντυπωσιακό και υπερσύγχρονο κλειστό γήπεδο του Άμπου Ντάμι, το μεγαλύτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι VIP, δημοσιογράφοι κ.λ.π.

Ανάμεσα στους 6 χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους στο Άμπου Ντάμπι, βρίσκονται και 120 λάτρεις της εθνικής μπάσκετ των ανδρών, αλλά και του μπάσκετ εν γένει και που συνδέονται με τους «Πελαργούς», τον Σύνδεσμο φιλάθλων της «επίσημης αγαπημένης» που την ακολουθούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Χθες, Πέμπτη (22/5), τα ξημερώματα, προσγειώθηκε και το δεύτερο τσάρτερ των «Πελαργών». Πρόκειται για λάτρεις της πορτοκαλί μπάλας από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Βέβαια, πολλοί εξ αυτών έχουν οπαδικές προτιμήσεις, αλλά στέλνουν ένα υπέροχο μήνυμα, αφού είναι όλοι μαζί, άλλοι με φανέλες του Ολυμπιακού και άλλοι με φανέλες του Παναθηναϊκού, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο, παίρνουν πρωινό μαζί και περνούν δίπλα δίπλα τις τελευταίες ώρες πριν από τους δύο ημιτελικούς.

Ο διάσημος «πολίστας» των «Πελαργών», Φώτης Μηλούσης, μετέφερε σήμερα (23/5) το άγχος των 120 Ελλήνων φιλάθλων, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ των ημιτελικών, τόσο όσων έχουν προτίμηση στον Παναθηναϊκό όσο και αυτών που θέλουν να δουν τον Ολυμπιακό στον τελικό. Όλοι ελπίζουν να έχει προκριθεί στον τελικό η δική τους ομάδα και οι συζητήσεις και οι αναλύσεις για το που θα κριθούν οι δύο αγώνες... δίνουν και παίρνουν...

Καθώς οι υψηλές θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας δεν επιτρέπουν την παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εξωτερικούς χώρους, οι περισσότεροι φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν στα λίγα μπαρ που υπάρχουν στο Άμπου Ντάμπι το βράδυ της Πέμπτης (22/5) τραγουδώντας συνθήματα για τις ομάδες τους. Άλλοι παρακολούθησαν χορό της κοιλιάς, ενώ πολλοί μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει και οι τέσσερις αποστολές με την ελπίδα να δουν από κοντά τους παίκτες της αγαπημένης ομάδας τους και να βγάλουν μια φωτογραφία δίπλα τους. Βέβαια, αρκετοί Έλληνες συνδύασαν την παρουσία τους εδώ με τη συναυλία του Νίκου Βέρτη που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι το βράδυ της Πέμπτης (22/5).

Final - Four - Άμπου - Ντάμπι

Το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής... πολλοί επέλεξαν κοντινές... εκδρομές στην έρημο για βόλτα με καμήλα ή έκαναν επίσκεψη στα πολλά θεματικά πάρκα που υπάρχουν στο Άμπου Ντάμπι, όπως το μουσείο της Ferrari (Ferrari World), το μουσείο του Λούβρου ή στο Βασιλικό Παλάτι και το Μεγάλο Τζαμί του Σεΐχη Ζαγιέντ.

Ιδανικά, και οι δύο ελληνικές ομάδες θα βρίσκονται στον τελικό την Κυριακή (25/5), κάτι που αν συμβεί, θα αποτελέσει την πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα... ζήσει ελληνικό ευρωπαϊκό «ντέρμπι αιωνίων» σε αγώνα τίτλου! Σε διαφορετική περίπτωση, αν μία από τις δύο ελληνικές ομάδες αποκλειστεί σήμερα (23/5), η κατάσταση για τους φιλάθλους της αποκλεισμένης ελληνικής ομάδας θα ήταν άκρως δυσάρεστη, αφού οι περισσότεροι θα παραμείνουν για να παρακολουθήσουν και τον τελικό, έχοντας αγοράσει πακέτο τεσσάρων αγώνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Λωρίδα της Γάζας: Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος καλεί το Ισραήλ να δείξει "έλεος"

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για κρούσματα στρεπτόκοκκου - Κλειστά πέντε σχολεία

ΤΑΞΙ - ΣΑΤΑ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προσάραξη ιστιοπλοϊκού σκάφους βόρεια της Αντιπάρου - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού10:56Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα 10:42Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο - Γιος ξυλοκόπησε τον πατέρα του10:28Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απαγόρευση της πρόσβασης 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας10:14Θεσσαλονίκη: Σαραντατριάχρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της10:00Νότια Αφρική: Tέσσερις άνδρες εγκλωβίστηκαν για ώρες σε σκάφος στην άκρη φράγματος 40 μέτρων (βίντεο)09:46Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο09:32Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18Τα μεγάλα ραντεβού στα σπορ το 202609:04Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου 08:52Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Ίλιον - Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους08:38Τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή08:10Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο