LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2024 12:06

Χαρίτα Μάντολες: "Συγκλονίζει για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο! Έριχναν σφαίρες, τα θυμάμαι όλα"

Χαρίτα Μάντολες

Η Χαρίτα Μάντολες μίλησε στην εκπομπή, «Κοινωνία Ώρα MEGA», και με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε στη Μεγαλόνησο η ίδια και η οικογένειά της.

«Νομίζω ότι δεν πέρασε ούτε ημέρα από τότε, σαν εχθές να έγινε αυτό το κακό. Τα θυμάμαι όλα. Ήμασταν στο σπίτι μας, περνούσαμε πολύ ωραία με τον σύζυγό μου, με τα δύο μας παιδάκια και ήρθε το πραξικόπημα, αυτή η προδοσία η μεγάλη που έγινε, και μετά ήρθαν οι Τούρκοι. Το σπίτι μας ήταν εκεί κοντά που έγινε η απόβαση. Τότε άρχισε ο κόσμος να τρέχει, να κλαίει, να φωνάζει. Ήρθαν κοντά μας άνθρωποι χωρίς τη γυναίκα, χωρίς τη μάνα, χωρίς τον πατέρα, έκλαιγαν ένα αγοράκι. Κάτω από τα λεμονόδεντρα κρυφτήκαμε. Τότε ο σύζυγός μου πήγε να καταταχτεί, ήταν έφεδρος», περιέγραψε η Χαρίτα Μάντολες.

«Οι Τούρκοι έβγαιναν, τους βλέπαμε, πολλές σφαίρες έριχναν οι όλμοι, τα αεροπλάνα, από τη θάλασσα τα πλοία, ήταν χαλασμός. Αποφασίσαμε να κρυφτούμε σε έναν στάβλο. Ήταν κάτω από το σπίτι της μικρής αδερφής μου, κοντά στο δικό μου. Μείναμε όλη μέρα, το βράδυ ήρθε μια κοπέλα που είχε χάσει τον σύζυγό της και τα μωρά της. Την κρατήσαμε μαζί μας και την άλλη μέρα έτρεξε ο σύζυγός μου για να φέρει λίγο γάλα για τα παιδιά, πήγα να τρέξω και εγώ. Ένα αεροπλάνο εκεί μυδραλιοβολούσε συνέχεια γι’ αυτό του φώναξα «πρόσεχε» και τότε άρχισε να φωνάζει ένας στρατιώτης πληγωμένος που μπήκε στο σπίτι μας. Και ο σύζυγός μου ήρθε με πήρε, τον πήραμε και βγήκαμε πάνω στο δικό μου σπίτι. Του έπλυνε τις πληγές, του τις έδεσε, πέταξε τα στρατιωτικά και του φόρεσε πολιτικά ρούχα», πρόσθεσε η Χαρίτα Μάντολες.

«Μετά ήρθε η μάνα της κοπέλας που γύρευε τον σύζυγο και τα παιδιά της και είπαν θα φύγουν αλλά εγώ δεν τις άφηνα. Αυτές ξεκίνησαν όμως να περπατούν, εγώ τις έβλεπα από το παραθυράκι του μπάνιου. Εκεί, πιο πάνω, ήταν ένα σπίτι που είχε μέσα Τούρκους. Τις άρπαξαν και ακόμα δεν έχουν φανεί αυτές οι γυναίκες, ούτε νεκρές ούτε ζωντανές, αγνοούνται», θυμήθηκε.

Στη συνέχεια η Χαρίτα Μάντολες συμπλήρωσε: «Άναψα κεριά, γονατίσαμε όλοι κάτω από τη δοκό του σπιτιού και εγώ, από εκείνη την στιγμή, φαίνεται μου έδωσε πολλή δύναμη ο Θεός, γονάτισα δίπλα από τον στρατιώτη και τον ρωτούσα να μάθω ποιος ήταν. Μου είπε: είμαι ο Χριστόφορος Γιατρού. Τρία χωριά μάζεψαν τους Μακαριακούς, τους έβαλαν στα λεωφορεία και μας κατέβασαν εδώ πιο κάτω από το σπίτι σας. Εκεί μας έστησαν ενέδρα οι Τούρκοι, οι αξιωματικοί μας έφυγαν και μας άφησαν. Τότε εγώ πληγώθηκα, έκανα τον νεκρό το βράδυ και όταν οι Τούρκοι έφυγαν, ήρθα και μπήκα στον φούρνο του σπιτιού σας».

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο όσα είπε η Χαρίτα Μάντολες:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Νέο έκτακτο της ΕΜΥ για τον καύσωνα – Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι αύριο – Πότε έρχεται «ανάσα» δροσιάςΣήμερα 13:50 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Βουλή: Ύποπτος φάκελος με παραλήπτη τον πρωθυπουργό (εικόνες)Σήμερα 12:03 | Ειδήσεις

Αμέσως, ενημερώθηκαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.Επι τόπου επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με την ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και τέσσερα οχήματα.

Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα η 25χρονη για τις δολοφονίες των τριών παιδιώνΣήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν υπό παρακολούθηση και συνελήφθη χθες το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Υψηλές θερμοκρασίες: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης ΚινδύνουΣήμερα 13:19 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας για σήμερα και αύριο Τετάρτη στα Ανατολικά Ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 39 με 40 και τοπικά 41 βαθμούς

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίτη 8 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας14:38Υψηλές θερμοκρασίες: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου14:15Καιρός: Νέο έκτακτο της ΕΜΥ για τον καύσωνα – Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι αύριο – Πότε έρχεται «ανάσα» δροσιάς13:56Τροχαίο στην Καλλιθέα: Αστυνομικός ''καρφώθηκε'' με τη μηχανή του σε σταθμευμένο φορτηγό 13:37Νόρμαν Τέμπιτ: Έφυγε σε ηλικία 94 ετών ο Βρετανός πολιτικός13:19Στο Λονδίνο ο Μακρόν: Τι είναι η συμφωνία "1 προς 1" για το μεταναστευτικό13:00Ηράκλειο: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρωμα έξω από μπαρ12:43Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Τρίτη (χάρτης)12:24Λάρισα: Τέσσερα χρόνια φυλακή σε καρδιοχειρουργό για “φακελάκι”12:08Βουλή: Ύποπτος φάκελος με παραλήπτη τον πρωθυπουργό (εικόνες)11:50Εμπρηστικές επιθέσεις σε Δάφνη και Άγιο Δημήτριο – Τα κίνητρα που εξετάζονται11:32Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Τρόποι προστασίας από τον καύσωνα11:13Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία10:54Ταύρος: Νεκρός μοτοσικλετιστής – Έπεσε σε κολώνα στην Πειραιώς10:38Θάσος: Νεκρός εντοπίστηκε 64χρονος Ιταλός τουρίστας10:18Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης λόγω ζέστης09:59Καύσωνας: Τα μέτρα προστασίας και οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για τους πολίτες09:42Επίδομα αδείας 2025: Οι δικαιούχοι - Τι αλλάζει με το νέο Εργασιακό νομοσχέδιο 09:23Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα: Σήμερα η πιο "καυτή" ημέρα με υψηλές θερμοκρασίες09:07Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα η 25χρονη για τις δολοφονίες των τριών παιδιών08:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο