LATEST NEWS
 
F Latest /CelebrityΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2024 14:27

Ανούκ Εμέ: Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός

Ανούκ Εμέ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Ανούκ Εμέ.

Την είδηση θανάτου της ηθοποιού, η οποία υπήρξε παντρεμένη με τον Έλληνα σκηνοθέτη Νίκο Παπατάκη, γνωστοποίησε με ανάρτηση της στο Instagram η κόρη της Μανουέλα Παπατάκη, καθώς και ο καλλιτεχνικός πράκτοράς της Σεμπαστιάν Περολά του πρακτορείου TimeArt.

«Με την κόρη μου, Galaad, και την εγγονή μου, Mila, είμαστε βαθιά λυπημένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο της μαμάς μου Ανούκ Εμέ. Ήμουν δίπλα της όταν έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στο σπίτι της στο Παρίσι», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωση συνοδευόμενη με φωτογραφία της μητέρας της, η Μανουέλα Παπατάκη.

Ποια ήταν η Ανούκ Εμέ

Γεννημένη το 1932 στο Παρίσι ως Nicole Dreyfus, η Ανούκ Εμέ ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα τη δεκαετία του 1940 σε ηλικία μόλις 14 ετών. Σπούδασε υποκριτική και χορό στα πρώτα της χρόνια, εκτός από την κανονική της εκπαίδευση. Αν και η πλειονότητα των ταινιών της ήταν γαλλικές, γύρισε επίσης ταινίες στην Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και τη Γερμανία, μαζί με κάποιες αμερικανικές παραγωγές.

Έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο ως συμπρωταγωνίστρια με τον Ζαν-Λουί Τρεντινιάν στη μυθική ταινία του Κλοντ Λελούς «Ένας άνδρας και μια γυναίκα», που κέρδισε το 1966 το Χρυσό Φοίνικα.

Για το ρόλο αυτό είχε τιμηθεί με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού και με υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η Ανούκ Εμέ γύρισε ταινίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του γαλλοϊταλικού κινηματογράφου: Ζακ Ντεμί («Λόλα»), Φεντερίκο Φελίνι («Ντόλτσε βίτα» και «Οκτώμισι»), Μάρκο Μπελόκιο, Ζακ Μπεκέρ ή Αντρέ Καγιάτ, ο οποίος την έκανε γνωστή το 1949 με τους «Εραστές της Βερόνα».

Η Ανούκ Εμέ παντρεύτηκε και χώρισε τέσσερις φορές: Με τον Edouard Zimmermann (1949 - 1950), τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Nίκο Παπατάκη (1951 - 1954), τον ηθοποιό και μουσικό παραγωγό Pierre Barouh (1966 -1969) και τον ηθοποιό Albert Finney (1970 - 1978).

Απέκτησε ένα παιδί, την Μανουέλα Παπατάκη, από τον δεύτερο γάμο της με τον Νίκο Παπατάκη.

Η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία «Les plus belles annees d'une vie» το 2019, σύμφωνα με το γαλλικό BFMTV.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος για τα νέα μέτρα μείωσης τιμών από την κυβέρνηση και για τους νέους στόχους για την ελληνική βιομηχανία.

Θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα - Μητέρα τέταρτου παιδιού: Αν φταίει η Ειρήνη να πάει εκεί που της αξίζει (βιντεο)Χθες 19:27 | Ειδήσεις

Τι λέει στον ΑΝΤ1, η μητέρα του τέταρτου παιδιού που σύμφωνα με την καταγγελία, έφυγε από τη ζωή στα χέρια της Ειρήνης.

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσηςΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για αύριο.

Έγκλημα στα Καμένα Βούρλα: Στον εισαγγελέα μία γυναίκα για τον θάνατο της 84χρονηςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας μία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα. Ποια είναι γυναίκα, "νούμερο ένα" ύποπτη που βρισκεται στα χέρια των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σουηδία: Αφαίρεσαν την μήτρα σε δεκάδες γυναίκες από... λάθος διάγνωση23:59Swiss Indoors - Τσιτσιπάς: Νίκη “θρίλερ” και πρόκριση23:46Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάσχει από καρκίνο του μυελού των οστών23:33ΕΛΑΣ – Δυτική Αττική: Αυξημένες κατά 113% οι συλλήψεις στο 9μηνο του 202423:19Η Χιλή λάνσαρε την πρώτη αντισυλληπτική ένεση για σκύλους23:06Ουκρανία: Αυτοκτόνησε μέσα σε στρατολογικό γραφείο για να μην πάει φαντάρος22:52Ο ρόλος της ιστολογικής εξέτασης στην επιλογή θεραπευτικών χειρισμών στον καρκίνο μαστού22:39Champions League: Η Μίλαν νίκησε την Μπριζ22:25Baywatch: Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Νιούμαν22:25Τσίπρας: Η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί από τα αριστερά (εικόνες)22:11Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι έπληξε στρατιωτική βάση του Ισραήλ21:58Μητσοτάκης - Κόστα: Ζούμε σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων (εικόνες)21:45Μελόνι – Ερντογάν: Επικοινωνία για τη Μέση Ανατολή και το Προσφυγικό21:31Περιστέρι: Τρίτη ήττα στο BCL21:18Στον ΠΑΟΚ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο21:04ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ζήτησε εξωστρέφεια, σοβαρότητα και ενότητα20:51Ρευματοκλοπή: Έρχεται ο λογαριασμός… για τους παραβάτες20:37Ευλογιά των προβάτων: Απαγορεύσεις στη μετακίνηση ζώων20:23Ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη20:10Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο