LATEST NEWS
 
Ευρωεκλογές 2014 /Νέα /

Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία

Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2014 20:29

Τα εγκαίνια του τρίτου πόλου της ΔΗΜΑΡ

Παρουσία στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ (Κοππά, Χριστοδουλάκης, Καστανίδης, Μπεγλίτης κ.α.) ο Φώτης Κουβέλης έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της «Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτική Συνεργασία».

Φώτης Κουβέλης - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο Φώτης Κουβέλης ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε ότι στόχος είναι να συγκροτηθεί μια ευρεία συμπαράταξη, που θα εκφράσει αυτούς που  δεν αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική και όσους αποκρούουν την πολιτική  της Αντιπολίτευσης, που αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, αντιτίθεται σε αναγκαίες δημοκρατικές αλλαγές, αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο κρατισμό.

Ο κ. Κουβέλης, που βλέπει στις τελευταίες έρευνες να διεμβολίζεται το κόμμα του από το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, ήταν ιδιαίτερα δηκτικός. «Εμφανίζονται νέες κινήσεις και πρωτοβουλίες, χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα, χωρίς προγραμματικές επεξεργασίες, χωρίς ιδεολογικές αναφορές. Επιχειρούν να εκφράσουν πιθανώς ορισμένες ευαισθησίες. Διεκδικούν την "κοινή λογική" και φιλοδοξούν να τους εκφράσουν όλους.  Όμως ερωτώ από αυτό το βήμα. Τι προτάσσει η λεγόμενη "κοινή λογική" για τις εργασιακές σχέσεις; Ποια είναι η πρόταση της "κοινής λογικής" για τους ανέργους, τους απλήρωτους του ιδιωτικού τομέα; Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;  Ποια είναι η πρόταση της "κοινής λογικής" για το παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να διαμορφωθεί στη χώρα;».

Ο κ. Κουβέλης απάντησε και στις μομφές Βενιζέλου ότι η ΔΗΜΑΡ από αναίτιο πείσμα δεν ενσωματώθηκε στην «Ελιά». Όπως είπε ο κ. Κουβέλης «οι πολιτικές συνεργασίες δεν ασκούνται έξω από το πλαίσιο των ασκούμενων πολιτικών. Και είναι σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που έκανε τις επιλογές της. Επιλογές που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών. Είναι η επιλογή της στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία που έκανε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για μας, όπως ήδη έχουμε πει, ο προοδευτικός πόλος έχει νόημα μόνο αν είναι πραγματικά προοδευτικός».

Εν τω μεταξύ,  η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν.

Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο