Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο στην Μπολόνια, προηγήθηκε ακόμη και με +20 πόντους (57-77), αλλά δέχτηκε επιμέρους σκορ 17-6 στα πρώτα 4 λεπτά της 4ης περιόδου και το ματς με τη Βίρτους έγινε... ντέρμπι! Χρειάστηκαν ένα μεγάλο τρίποντο του Εβάν Φουρνιέ από την κορυφή, ένα δίποντο του Τάιλερ Ντόρσεϊ και 2/2 βολές του Άλεκ Πίτερς, για να «δραπετεύσει» με 97-94 από τη "Virtus Arena", στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.
Η ομάδα του Πειραιά μετά τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στη διοργάνωση θα κάνει Πρωτοχρονιά στο 10-7, έχοντας αγώνα λιγότερο λόγω της αναβολής του αγώνα της με τη Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ για την 14η αγωνιστική. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Ολυμπιακού για το 2025 σε Ευρώπη και Ελλάδα (έχει ρεπό για την 12η αγωνιστική στην GBL) και θα υποδεχτεί το 2026 με το πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν στη Euroleague, στην έδρα του Παναθηναϊκού, την Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου, στις 21:15, για την 19η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στην κανονική περίοδο.
Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 23 πόντους (4/9 τρίποντα), 21 πόντους με 7/10 τρίποντα σημείωσε ο Εβάν Φουρνιέ, 16 ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ από 13 πέτυχαν οι Μιλουτίνοφ και Πίτερς... ο πρώτος μάζεψε και 9 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος 6ρ.

Ο Μόντε Μόρις, στο ντεμπούτο του στη Euroleague, αγωνίστηκε 14:11'' και είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, με 0/2 τρίποντα και 0/1 δίποντα. Εκτός ήταν και απόψε (26/12) οι τραυματίες Τάισον Ουόρντ και Σακίλ ΜακΚίσικ.
H Βίρτους Μπολόνια υποχώρησε στο 8-10, παρά τη μεγάλη προσπάθεια από τους Βιλντόσα (17π.), Ντιουφ (12π.) και Νιανγκ (7π.) στο τέλος να δυσαρεστήσουν τον Ολυμπιακό. Ο Μάθιου Μόργκαν σημείωσε τους 12 από τους 15 πόντους του στα πρώτα 4 λεπτά της 4ης περιόδου. Ο Κάρσεν Έντουαρντς πέτυχε 14 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 25-23, 41-50, 60-77, 94-97
Διαιτητές: Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Ουγκ Τεπενιέ (Γαλλία)
ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Βιλντόσα 17 (3), Έντουαρντς 14 (2), Παγιόλα 4, Νιανγκ 7, Σμάλαγκιτς 9 (1), Άλστον Τζ. 8 (2), Χάκετ 6 (1), Μόργκαν 15 (2), Ντιαρά, Ντιουφ 12, Ακέλε 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Νιλικίνα 2, Μόρις, Βεζένκοφ 16 (2), Παπανικολάου 5 (1), Ντόρσεϊ 23 (4), Πίτερς 13, Μιλουτίνοφ 13, Χολ 2, Φουρνιέ 21 (7)
Φωκίδα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες στα Βαρδούσια
Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε ο αγώνας… λόγω γρίπης
Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα και το τετραήμερο του νέου έτους








