LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 10:20

Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε Δυτική Μακεδονία

Κοινή τους απόφαση αποτελεί η συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

τρακτέρ Αγρότες

Παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας, με τα τρακτέρ τους, στο μπλόκο της Μπάρας Σιάτιστας επί της Εγνατίας οδού και το σημείο ενισχύεται καθημερινά. Η κίνηση των επιβατικών οχημάτων και φορτηγών γίνεται μέσο παράκαμψης από την παλαιά Εθνική οδό Κοζάνης - Καστοριάς.

Καθημερινά, αγρότες και κτηνοτρόφοι διανέμουν διάφορα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα στους διερχόμενους από το σημείο αυτοκινητιστές, ενώ σε γενική συνέλευση που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από άλλα εργατικά σωματεία της Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίστηκε γενική απεργία στις 16/12. Στη συνέλευση συμμετείχαν 67 σωματεία από όλη τη Δυτική Μακεδονία και το «παρών» έδωσαν δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Μόσχος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο Σιάτιστας.

Σταθερά στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο Φιλώτα, στον κάθετο άξονα Κοζάνης - Φλώρινας του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ, παραμένουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι.

Για σήμερα, συμμετέχοντες στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας (Σιάτιστα, τελωνείο Νίκης και κόμβο Φιλώτα) αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τελικό προορισμό το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, όπου και θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Κοινή τους απόφαση αποτελεί η συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των παραγωγών στα διόδια των Μαλγάρων και γίνεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αγροτοκτηνοτροφικών κινητοποιήσεων που έχει προαναγγείλει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Οι συμμετέχοντες στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα της Δυτικής Μακεδονία, προετοιμάζονται παράλληλα να μεταβούν στη σύσκεψη της Νίκαιας (13/12), όπου αναμένεται να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Φοινικούντα - Ανιψιά θύματος στο Καλημέρα Ελλάδα: Ο ξάδελφός μου κατηγορούσε τον ανήλικο γιο μου για τη δολοφονία

Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείο

Θεσσαλονίκη: Για τις 12-15 Μαρτίου μετατίθεται η διοργάνωση της 31ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του EurogroupΣήμερα 10:17 | Ειδήσεις

«Καλές πιθανότητες» να ηγηθεί του Eurogroup βλέπει για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Handelsblatt και επισημαίνει ότι μετά την κρίση χρέους, «η εκλογή του θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα».

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών.

Παγώνη: Οι δικαιούχοι, για τα δωρεάν φάρμακα παχυσαρκίας, θα επιλεχθούν ανάμεσα σε 8.000 άτομαΣήμερα 08:50 | Ειδήσεις

Για το πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας στο οποίο θα παρέχονται δωρεάν τα φάρμακα καθώς και για ποιες θα είναι η βασικές προϋποθέσεις επιλογής,  μίλησε η Ματίνα Παγώνη στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείοΣήμερα 09:35 | Ειδήσεις

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι μαθητές περιλαμβάνουν εμετούς, διάρροια και πυρετό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Παραμένουν στα εννέα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι11:24Λασίθι: Συνελήφθη 19χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων11:10UEFA Conference League: Παναθηναϊκός - Βικτόρια Πλζεν απόψε στον ΑΝΤ110:56Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του Eurogroup10:42Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε Δυτική Μακεδονία10:28Θεσσαλονίκη: Για τις 12-15 Μαρτίου μετατίθεται η διοργάνωση της 31ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA10:14Θεσσαλονίκη - Αγροτοκτηνοτρόφοι: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία10:00Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείο09:46Φοινικούντα - Ανιψιά θύματος στο Καλημέρα Ελλάδα: Ο ξάδελφός μου κατηγορούσε τον ανήλικο γιο μου για τη δολοφονία09:32Παγώνη: Οι δικαιούχοι, για τα δωρεάν φάρμακα παχυσαρκίας, θα επιλεχθούν ανάμεσα σε 8.000 άτομα 09:18Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων09:04Λαμία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών08:50Ηράκλειο: Συνεχίζονουν για τέταρτη ημέρα τις κινητοποιήσεις οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:36Γλυφάδα: Επτά εμπρηστικές ενέργειες σε λύκειο μέσα σε τρεις ημέρες08:22Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:08Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Κρατούμενος στο νοσοκομείο07:54Γλυφάδα: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση07:40Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την "Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού"07:26Η πρώτη συστηματική καταγραφή δαγκωμάτων από σκύλους στην Ελλάδα07:12Νωρίτερα οι πληρωμές για συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα – Αναλυτικά οι ημερομηνίες06:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο