Στην Ιταλία για μεταμόσχευση θα μεταφερθεί το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια στην Έδεσσα

Στην Ιταλία για μεταμόσχευση θα μεταφερθεί το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια στην Έδεσσα και νοσηλεύεται με οξεία ηπατική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 65χρονος πήγε και μάζεψε μανιτάρια για να τα φάνε με τη 55χρονη σύζυγό του και ενα από αυτά ήταν που τους το προκάλεσε.
Άρχισαν να έχουν συμπτώματα, όπως ναυτίες, πήγαν στο νοσοκομείο της Έδεσσας, νοσηλεύτηκαν εκεί για δύο ημέρες και χθες το βράδυ (20/11) μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ.
Σε ανάρτησή του στο Instagram ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρει: «Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων σε συνεργασία με το σύστημα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ οργάνωσαν, μέσα σε λίγες ώρες, την επείγουσα μεταφορά δύο συμπολιτών μας που δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια, διασφαλίζοντας την ταχύτερη πρόσβαση σε μεταμόσχευση ήπατος. Με τις συντονισμένες ενέργειες μας, οι συμπολίτες μας έγιναν αποδεκτοί στα Μεταμοσχευτικά Κέντρα της Ρώμης και της Πίζας. Η πτήση τους έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ώρες. Ευχαριστώ θερμά όλους τους επαγγελματίες που συνέβαλαν στην άμεση κινητοποίηση και τον συντονισμό αυτής της κρίσιμης αποστολής!».
Τραγωδία σε ειδικό σχολείο στον Πειραιά: 13χρονη μαθήτρια πνίγηκε με το φαγητό της
Βορίζια: Ελεύθερος υπό όρους ο 23χρονος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού
Κύκλωμα με τους ψευτοεπενδυτές των καζίνο: Στον ανακριτή ο Σπύρος Μαρτίκας (βίντεο)








