LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 12:20

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδράσεις πυροδότησε το αίτημα της ΝΔ για διενέργεια τεχνικών ελέγχων πληροφοριακών συστημάτων από την ΑΑΔΕ

Την έντονη διαφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρόταση της ΝΔ για την διενέργεια τεχνικού ελέγχου από την ΑΑΔΕ, που τόνισαν ότι «δεν μπορεί ελεγκτής και ελεγχόμενος να είναι το ίδιο πρόσωπο».

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ

Αίτημα για την διενέργεια τεχνικού ελέγχου είτε από εξειδικευμένο φορέα είτε από την ΑΑΔΕ, με στόχο, όπως υποστηρίχθηκε, «να υπάρξει σαφής και αντικειμενική εικόνα για το πως τα συστήματα αυτά σχεδιάστηκαν, λειτούργησαν και ελέγχονταν διαχρονικά από το 2009 μέχρι σήμερα και αν υπήρχε συμμόρφωση με το εθνικό και ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο», κατέθεσε η ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως είπε, καταθέτοντας το αίτημα ο εισηγητής της ΝΔ Ευάγγελος Λιάκος, «η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει να απευθύνει η Εξεταστική Επιτροπή επίσημο αίτημα προς την ΑΑΔΕ, προκειμένου να διενεργήσει τεχνικό έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων και να ενημερώσει για τα αποτελέσματά της».

Την έντονη διαφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρόταση της ΝΔ για την διενέργεια τεχνικού ελέγχου από την ΑΑΔΕ, που τόνισαν ότι «δεν μπορεί ελεγκτής και ελεγχόμενος να είναι το ίδιο πρόσωπο».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της, «στην ανάθεση της αποστολής αυτής στην ΑΑΔΕ, η οποία έχει απωλέσει κάθε ίχνος αντικειμενικότητας και της απαιτούμενης ουδετερότητας για να επιτελέσει το έργο της».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι το κόμμα της «συμφωνεί στην αξιολόγηση των πληροφοριακών συστημάτων, όμως θα πρέπει να διενεργηθεί από ανεξάρτητο τεχνικό σύμβουλο». «Διαφωνούμε κάθετα, δεν υπάρχει κανένα εχέγγυο αντικειμενικότητας και πρόκειται περί μεθόδευσης εάν η πλειοψηφία επιμείνει σε αυτό», ανέφερε η κ. Αποστολάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, τονίζοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να περιορίσει το πεδίο ερευνών».

«Συμφωνούμε υπό την αίρεση ότι η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει από ανεξάρτητο τεχνικό σύμβουλο και όχι από την ΑΑΔΕ στην οποία από το νόμο δεν μπορεί να της ανατεθεί. Ο Οργανισμός ελέγχεται. Δεν μπορεί να αναφερθούμε σε αυτόν τον οποίον ελέγχουμε να διενεργήσει κα την πραγματογνωμοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Κόκκαλης.

«Ελεγκτής και ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο, γιατί αυτό μας σερβίρει εδώ η κυβερνητική πλειοψηφία», επεσήμανε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει αντίρρηση στην διενέργεια πραγματογνωμοσύνης αλλά από ανεξάρτητο φορέα.

Αμφιβολίες «κατά πόσον η ΑΑΔΕ είναι ένας αντικειμενικός φορέας για να μπορέσει να δώσει μία αξιολόγηση των πληροφοριακών συστημάτων», εξέφρασε και ο εισηγητής της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρος Καζαμίας.

«Είναι φανερό ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνολικά, δεν τους απασχολεί τίποτα περισσότερο εκτός από το σόου το οποίο επιχειρούν να κάνουν καθημερινά», αντέδρασε ο εισηγητής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης. Ταυτόχρονα απέρριψε τις αιτιάσεις της εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, περί μη αξιοπιστίας και ουδετερότητας της ΑΑΔΕ σημειώνοντας ότι «προφανώς είναι στη γραμμή του Παύλου Πολάκη που έχει ζητήσει την κατάργηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων».

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τεκμηριώσει την έλλειψη εμπιστοσύνης για την ΑΑΔΕ κατά την εξέταση του διοικητή της Γιώργου Πιτσιλή. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτόνομο. Για εκείνους που ταυτίζονται με τους ανεξάρτητους της Χρυσής Αυγής, ας ηρεμήσουν. Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και χωρίς την συναίνεση της αντιπολίτευσης ανέλαβε η ΑΑΔΕ τον ΟΠΕΚΕΠΕ», σχολίασε η κ. Αποστολάκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο "Νιόνιος" που άλλαξε το ελληνικό τραγούδι και έγινε θρύλος της τέχνης

Σε εξέλιξη έρευνες για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πλεύρης για Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν θα πρέπει να υπάρχουν τα ονόματα, το λέω με ειλικρίνεια και σεβασμό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιονύσης Σαββόπουλος: Ο "Νιόνιος" που άλλαξε το ελληνικό τραγούδι και έγινε θρύλος της τέχνηςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ένας δημιουργός που συνέδεσε την ποίηση με τον ρυθμό, την παράδοση με το ροκ και τη σκηνή με το θέατρο, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τέχνη.

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα ο ίδιος με Δένδια και δεν εξέφρασε διαφωνίαΣήμερα 13:14 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για την μέριμνα του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη έρευνες για παράνομες επιδοτήσεις - 37 συλλήψειςΣήμερα 12:08 | Ειδήσεις

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 37 συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Γιάννενα, Αττική και Κρήτη. 

Τρίκαλα - Μητροκτόνος: Δεν μου άρεσε η κατάσταση στο σπίτι, δεχόμουν μπούλινγκΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Όλα όσα υποστήριξε ο 18χρονος, μετά τη δολοφονία της μητέρας του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Να τοποθετηθεί ο Δένδιας για τον Άγνωστο Στρατιώτη επιμένει η αντιπολίτευση14:48Γαλλία: Ο Λεκορνί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού14:37Ουκρανία: Ευρώπη και Κίεβο ετοιμάζουν σχέδιο 12 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου14:26Ελευσίνα: Συνελήφθη ζευγάρι με παραπάνω από 4 κιλά κοκαΐνη σε κρύπτη αυτοκινήτου14:16Υποχρεωτική και δωρεάν η απογραφή όλων των ανελκυστήρων14:06Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σκάνδαλο με συμμετοχή αξιωματούχων, στελεχών του Οργανισμού, ψευτοαγρότες και απατεώνες13:54Σερβία: Πυροβολισμοί και φωτία έξω από το κοινοβούλιο (βίντεο)13:44Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα ο ίδιος με Δένδια και δεν εξέφρασε διαφωνία13:34Ηράκλειο: Έπεσαν σοβάδες σε γραφείο στη Λότζια13:22Διονύσης Σαββόπουλος: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του το Σάββατο13:12Βανς: Η εφαρμογή του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα πηγαίνει καλύτερα από το αναμενόμενο12:58Πολωνία: Αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει τον πολωνικό εναέριο χώρο για να μεταβεί στην Ουγγαρία μπορεί να συλληφθεί12:48Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Αναβολή στη δίκη12:38Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδράσεις πυροδότησε το αίτημα της ΝΔ για διενέργεια τεχνικών ελέγχων πληροφοριακών συστημάτων από την ΑΑΔΕ12:28Μαρούσι: Επίθεση με γκαζάκια σε κατάστημα παιχνιδιών12:18ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη έρευνες για παράνομες επιδοτήσεις - 37 συλλήψεις12:08Μητσοτάκης στους Financial Times: Πέντε απλοί κανόνες για την πράσινη μετάβαση11:54Νίκος Πλακιάς στο Πρωινό ΑΝΤ1: Δε θέλουμε να μας πούνε κρίμα, να μας λυπηθούν11:40Πλεύρης για Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν θα πρέπει να υπάρχουν τα ονόματα, το λέω με ειλικρίνεια και σεβασμό11:26Τετάρτη 22 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο