Γερμανός ΥΠΕΞ: Για να ενταχθεί στο SAFE, η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή
Τη στήριξή του στην Ελλάδα αναφορικά με το πρόγραμμα SAFE εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόχαν Βάντεφουλ, ο οποίος επισκέφτηκε χθες την Αγκυρα όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.
Oπως είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝTV, «η Τουρκία, για να ενταχθεί στο SAFE, πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή».
Ερωτηθείς σχετικώς, ο κ. Βάντεφουλ ξεκαθάρισε πως η Γερμανία «επιθυμεί την ένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα SAFE. Βεβαίως, για αυτό χρειάζονται κάποια βήματα. Θεωρώ πως η Τουρκία έχει στραφεί προς την Ευρώπη, θα πρέπει όμως να κάνει κάποια πράγματα».
O ίδιος, αναφερόμενος στην αγορά Eurofighter που επιδιώκει η Αγκυρα, τόνισε πως η πώλησή τους ίσως ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει.
«Eμείς αναγνωρίζουμε την Τουρκία ως ένα αξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ. Θέλουμε να ενισχύσουμε την κοινή μας συμμαχία. Και είναι απολύτως φυσιολογική η αποστολή των Eurofighter στην Τουρκία. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνα της Συμμαχίας και η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την συμμαχία. Για αυτόν τον λόγο και η Γερμανία δίνει μεγάλη σημασία στο να συνεχίσει μια στενή αμυντική συνεργασία με την Τουρκία. Εμείς βλέπουμε θετικά αυτή την πώληση των μαχητικών Eurofighter».
Κατέληξε ο διασώστης του ΕΚΑΒ που τραυματίστηκε σε τροχαίο τον Σεπτέμβριο
Σοκ στον Βόλο: Νεκρή 60χρονη – Πνίγηκε από μπανάνα