LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2025 13:12

Ινδονησία: Περισσότερα από 9.000 παιδιά στη χώρα έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα

Με βάση την έρευνα, η δηλητηρίαση σχετίζεται με τη διανομή των γευμάτων τέσσεριςώρες μετά το μαγείρεμα, την ανεπαρκή συντήρηση των υλικών και την έλλειψη γνώσεων για την ασφάλεια των τροφίμων.

Ινδονησία - παιδιά

Περισσότερα από 9.000 παιδιά στην Ινδονησία έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων της χώρας, αριθμός που είναι υψηλότερος σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Οι περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης έχουν προκαλέσει δημόσια κατακραυγή και οργανισμοί υγείας ζητούν την αναστολή του προγράμματος των 10 δισεκ. δολαρίων του προέδρου Πραμπόβο Σουμπιάντο για τη διανομή δωρεάν σχολικών γευμάτων. Ο Πραβόμπο το αρνείται αυτό, λέγοντας ότι το ποσοστό αυτών που έχουν υποστεί δηλητηρίαση είναι μικρό.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι 6.000 παιδιά έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση.

Η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων της Ινδονησίας δήλωσε σε ακρόαση στη βουλή ότι υπάρχουν 103 περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης, που έχουν επηρεάσει 9.089 παιδιά από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο.

«Τον Αύγουστο, από τα τέλη του Ιουλίου, τα περιστατικά πραγματικά κορυφώθηκαν», δήλωσε στην ακρόαση αυτή ο Ταρούνα Ικράρ, επικεφαλής της υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα προκύπτουν στα εργαστήρια παρασκευής όπου ετοιμάζονται τα γεύματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες τέτοιες κουζίνες που σχετίζονται με περιστατικά δηλητηριάσεων λειτουργούσαν λιγότερο από ένα μήνα.

Με βάση την έρευνα της υπηρεσίας, η δηλητηρίαση σχετίζεται με τη διανομή των γευμάτων τέσσερις ώρες μετά το μαγείρεμα, την ανεπαρκή συντήρηση των υλικών και την έλλειψη γνώσεων για την ασφάλεια των τροφίμων, δήλωσε ο Ικράρ.

Στην ίδια ακρόαση, ο Νταντάν Χινταγιάνα, επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διατροφής που είναι αρμόδια για το πρόγραμμα, δήλωσε ότι τα περιστατικά δηλητηρίασης κατέγραψαν άλμα τους δύο προηγούμενους μήνες διότι τα εργαστήρια παρασκευής παραβιάζουν τα πρότυπα και τις διαδικασίες, όπως με το να προμηθεύονται υλικά τέσσερις ημέρες νωρίτερα, αντί για δύο όπως προβλέπεται. Ο Νταντάν δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, 6.517 παιδιά υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρτα: Στις "Αποκαλύψεις" η αδερφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε από αλλεργική αντίδραση (βίντεο)

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Γυναίκα οδηγός εγκλωβίστηκε μετά από σύγκρουση με αγροτικό (εικόνες)

Λάουρα Κοβέσι: Η διαφθορά υπάρχει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο