LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2025 20:14

Παγκόσμια αίσθηση από την πρωτοβουλία του Θοδωρή Κυριακού

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την συμμαχία με το Atlantic Council για την συνδιοργάνωση ετήσιας Συνόδου Κορυφής Ευρώπης - Κόλπου στη γεωπολιτική και τις επενδύσεις, μια ιδέα του Προέδρου του Ομίλου Θοδωρή Κυριακού, που φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο.

atlantic council

Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με το Atlantic Council, την κορυφαία δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ, που θα χτίσει γέφυρα συνεργασίας και συμμαχιών μεταξύ της Ευρώπης και των χωρών του Κόλπου.

"Πρόσφατα ανακοινώσαμε μια πολύ μεγάλη συνεργασία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, με το Atlantic Council, το κορυφαίο Think Tank για τη διοργάνωση μιας ετήσιας Συνόδου Κορυφής, για να φέρει πιο κοντά, να γεφυρώσει τις σχέσεις των χωρών του Κόλπου, της Μέσης Ανατολής, και της Ευρώπης για πρώτη φορά. Αυτή η Σύνοδος, όπως είχαμε ανακοινώσει θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και παγκόσμιων ηγετών. Σήμερα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κάναμε την πρώτη μας συνάντηση με αρκετούς ηγέτες από όλο τον κόσμο και πολύ μεγάλους επενδυτές με το Atlantic Council, όπου συζητήσαμε τις λεπτομέρειες, ανταλλάξαμε ιδέες, ώστε η Σύνοδος που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Ελλάδα να έχει τη μέγιστη επιτυχία. Είμαστε πολύ περήφανοι που μπορούμε να συμβάλουμε στη γεφύρωση αυτών των σχέσεων, σε μια εποχή που οι αλλαγές είναι ραγδαίες σε γεωπολιτικό επίπεδο" είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Ceo του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού.

Θοδωρής Κυριακού και Φρέντρικ Κεμπ υπέγραψαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τη συμφωνία για τη Συμμαχία Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ - Atlantic Council για τη διοργάνωση των Συνόδων Κορυφής, που φιλοδοξούν να αλλάξουν το γεωπολιτικό και επενδυτικό τοπίο στις σχέσεις Ευρώπης - χωρών του Κόλπου.

"Ο ΑΝΤΕΝΝΑ και το Ατλαντικό Συμβούλιο θα χτίσουν στενές σχέσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και τον Κόλπο. Και είναι μια κρίσιμη στιγμή για να χτίσουμε αυτές τις σχέσεις λόγω αυτών που φέρνουν στο τραπέζι τα δύο μέρη. Ο Κόλπος, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ισχυρός παίκτης στην ενέργεια και στα οικονομικά" ανέφερε ο Φρέντερικ Κεμπ, πρόεδρος και Ceo του Ατλαντικού Συμβουλίου.

Στο ιδρυτικό πρόγευμα της συμμαχίας Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ - Ατλάντικ Κάνσιλ παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Lammy, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Jasem Mohamed AlBudaiwi και ο Υπουργός Επικρατείας του Qatar, Mohammed bin Abdulaziz Al-Khulaifi.

"Ο ηγέτης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και CEO Θοδωρής Κυριακού είναι επιχειρηματίας. Tου αρέσει να οδηγεί τα πράγματα σε ολοκλήρωση. Θα ήθελα να πιστεύω ότι προέρχομαι από την ίδια σχολή σκέψης. Οπότε κι οι δυο είμαστε άνθρωποι που τους αρέσει να κάνουν πράγματα που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Όχι να κάνουμε πράγματα μόνο για μας, αλλά πράγματα που κινούν τη βελόνα προς θετική κατεύθυνση. Και επιπλέον οι δυο οργανισμοί μας είναι ενεργητικοί, δυναμικοί, γεμάτοι με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τη διαφορά" συμπλήρωσε ο κ. Κεμπ.

Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στο ιδρυτικό πρόγευμα που παρέθεσαν ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και το Atlantic Council και επαίνεσε την ηγεσία του Θοδωρή Κυριακού. "Στο σημερινό ταραγμένο γεωπολιτικό περιβάλλον, λίγες σχέσεις παίζουν αποφασιστικό ρόλο για το μέλλον της παγκόσμιας σταθερότητας, όπως η σχέση μεταξύ της Ευρώπης και του Κόλπου. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, οι περιφερειακές συγκρούσεις, η ενεργειακή ασφάλεια, o τεχνολογικός μετασχηματισμός, και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν από κανένα έθνος από μόνο του. Απαιτούνται εταιρικές σχέσεις που δεν είναι μόνο ισχυρές, αλλά οραματικές. Για αυτόν το λόγο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που αναγνωρίζω την ηγεσία του Θοδωρή Κυριακού και του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Μαζί με τον Φρέντρικ Κεμπ και το Ατλαντικό Συμβούλιο, ο Θοδωρής πρωταγωνίστησε στη δημιουργία της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας Ευρώπης Κόλπου, για τη γεωπολιτική και τις επενδύσεις. Αυτή η πρωτοβουλία είναι ακριβώς το είδος της στρατηγικής πλατφόρμας που ο κόσμος χρειάζεται αυτή τη στιγμή" δήλωσε χαρακτηριστικά

"Η στρατηγική συμμαχία του Atlantic Council και του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη σε μια συνάντηση αρχηγών κρατών και κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην παρουσίαση συμμετείχε και η νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Κίμπερλι Γκίλφόιλ" σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Πρωθυπουργός γνώρισε την πρέσβη Κίμπερλι Γκίλφόιλ και συνομίλησαν στο τραπέζι του Θοδωρή Κυριακού. Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα που αναμένεται να ορκισθεί τη Δευτέρα και έρχεται στην Ελλάδα περί το τέλος Οκτωβρίου μίλησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις στενές σχέσεις που έχουν η οικογένειά της με την οικογένεια του Θοδωρή και της Δήμητρας Κυριακού και τις από κοινού στενές σχέσεις των δύο οικογενειών με την οικογένεια Τραμπ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε πως "Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έκανε μια καταπληκτική συμμαχία, μια συμμαχία με μεγάλο γεωπολιτικό αποτύπωμα με το Atlantic Council τη μεγαλύτερη, την πιο σημαντική δεξαμενή σκέψης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με τη συμμαχία αυτή παράγεται μια πραγματική συμμαχία για την Ευρώπη, η οποία φέρνει κοντά τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη και τη Δύση, μια Σύνοδος η οποία θα φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, θα φέρει επιχειρηματίες και πολιτικούς. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Πρόεδρός του κ. Θοδωρής Κυριακού, με μεγάλη πρόσθετη αξία για τη χώρα μας, με διπλωματικό κεφάλαιο το οποίο εισφέρει, μείζονος σημασίας για την Ελλάδα..."

Χάρη σε αυτή την πολύ μεγάλη πρωτοβουλία, η χώρα μας τοποθετείται σε καίριο σημείο στον χάρτη των γεωπολιτικών και επενδυτικών εξελίξεων και αποκτά στρατηγικό ρόλο στη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.



Ειδήσεις σήμερα:

Super League: Πρόστιμα σε Παναθηναϊκό και Άρη

Live η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

Αχαΐα: Αγνοείται κολυμβητής – Έρευνες από το Λιμενικό για τον εντοπισμό του


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35Παναθηναϊκός: Το συγκινητικό βίντεο για τον Γιώργο Παπαδάκη στα matrix του ΟΑΚΑ22:21Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53Βενεζουέλα: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο πρώην σύμβουλος διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σιτιλίδης21:39Κ. Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για Παπαδάκη: Είχαμε σχέση ζωής21:25FIR Αθηνών: Τι αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των ελεγκτών21:11Ο δημοσιογραφικός κόσμος "υποκλίνεται" στον Γιώργο Παπαδάκη20:57ANT1 Sports: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "ρίχνονται" ξανά στη μάχη της Euroleague20:43Έγκλημα στις Σέρρες: Με "βαρύ" ποινικό μητρώο ο 16χρονος δράστης20:29Κηφισιά: Νίκησε τον Βόλο ακόμα και χωρίς Τεττέη - Παντελίδη20:15Χανιά: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (εικόνες)20:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:51Ο Λουίς Μίγια στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο