Αθηνά χωρίς Αυτοκίνητο: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο;
Το κέντρο της Αθήνας θα αλλάξει όψη το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου, καθώς για δύο ημέρες οι δρόμοι γύρω από την οδό Αθηνάς θα παραδοθούν σε πεζούς και ποδηλάτες. Το Φεστιβάλ «Αθηνά χωρίς Αυτοκίνητο», που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, θα γεμίσει το ιστορικό κέντρο με δράσεις, μουσική και εκπλήξεις για κατοίκους και επισκέπτες.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί από το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το απόγευμα έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 23:00 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι οδηγοί δεν θα μπορούν να κινηθούν σε βασικούς οδικούς άξονες του κέντρου, καθώς θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Αναλυτικά, κλειστοί θα παραμείνουν οι εξής δρόμοι:
- Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευριπίδου και Ερμού, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και οι κάθετοι δρόμοι έως την πρώτη παράλληλη οδό.
- Καρ. Σερβίας, καθ’ όλο το μήκος της.
- Περικλέους, καθ’ όλο το μήκος της.
- Αθηναΐδος, καθ’ όλο το μήκος της.
- Αγ. Ειρήνης, καθ’ όλο το μήκος της.
- Πλ. Αγ. Ασωμάτων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σαρρή και Ερμού, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και οι κάθετοι δρόμοι έως την πρώτη παράλληλη οδό.
- Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Ασωμάτων και Αθηνάς, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και οι κάθετοι δρόμοι έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση από τις παραπάνω οδούς και πλατείες κατά το χρονικό διάστημα που θα ισχύσουν τα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι μετακινήσεις.
Νύβριτο: Οριοθετήθηκε το μέτωπο της φωτιάς