Κατανάλωση αλκοόλ: Έφηβοι καταλήγουν στα νοσοκομεία
Της Μαρίας Θέμελης
Το αλκοόλ ρέει άφθονο στα χέρια ανηλίκων και τα νοσοκομεία καλούνται να διαχειριστούν περιστατικά οξείας μέθης, σε παιδιά ακόμη και κάτω των 15 ετών.
Πριν λίγες ημέρες ένα 15χρονο κορίτσι διακομίστηκε στα επείγοντα του Παίδων Αγία Σοφία σε κατάσταση μέθης μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε πλατεία της αγίας Παρασκευής μαζί με 2 φίλες της. Ο υπάλληλος του μίνι μάρκετ που είχε πουλήσει αλκοόλ και τσιγάρα στο νεαρό κορίτσι συνελήφθη, το ίδιο και η μητέρα της
Στα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε πάνω από 14.000 ελέγχους, βεβαιωθήκαν 99 παραβάσεις, έγιναν 94 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 70 πρόστιμα. Από τις υποθέσεις οι 61 αφορούσαν στην πώληση και διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους, ενώ σχηματίστηκε και μια δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Παρά την αυστηροποίηση του νόμου για τη διάθεση αλκοόλ και προϊόντων καπνού σε ανήλικους, η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ευρώπης σε κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από την εφηβεία.
Πετράλωνα: Εξωσχολικοί εισέβαλαν σε προαύλιο σχολείου με μαχαίρι – Τραυμάτισαν μαθητή