LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2025 17:35

Βουλγαρία: Δεν θα διενεργηθεί έρευνα για παρεμβολές στο GPS του αεροσκάφους που μετέφερε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η βουλγαρική κυβέρνηση διευκρίνισε πως το σήμα GPS χάθηκε κατά τη φάση προσέγγισης στο αεροδρόμιο του Πλόβντιβ, χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια της προσγείωση.

Ούρσουλα φον ντερ λάιεν - Σύνοδος

Η Βουλγαρία δεν θα ξεκινήσει έρευνα για τις παρεμβολές που επηρέασαν το GPS του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Κυριακή, όπως δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

"Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει έρευνα", δήλωσε ο Ρόσεν Ζελιάσκοφ, λέγοντας πως οι παρεμβολές αυτές δεν “ταξινομήθηκαν ως υβριδικές απειλές ή απειλές κυβερνοεπίθεσης" σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Μπουργκάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου μετέβη για την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης για την εισαγωγή του ευρώ στη Βουλγαρία.

Χθες, Δευτέρα, εκπρόσωπος της κ. φον ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε πως το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε υπέστη "παρεμβολή σήματος GPS", ένα φαινόμενο συχνό σε αυτή την περιοχή της ανατολικής Ευρώπης, κατά την άφιξή της στη Βουλγαρία την Κυριακή. Είπε πως η Ρωσία ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από αυτήν την ενέργεια.

"Αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος με την Ουκρανία, παρακολουθούμε αυτό που αποκαλείται ηλεκτρονικός πόλεμος", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της βουλγαρικής κυβέρνησης. "Αυτές οι παρεμβολές δεν στοχεύουν κάποιο συγκεκριμένο αεροσκάφος", διευκρίνισε, προσθέτοντας πως "δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο: δυστυχώς, είναι μία από τις συνέπειες τέτοιων στρατιωτικών συγκρούσεων".

Η βουλγαρική κυβέρνηση διευκρίνισε χθες Δευτέρα πως το σήμα GPS χάθηκε κατά τη φάση προσέγγισης στο αεροδρόμιο του Πλόβντιβ, χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια της προσγείωσης, που πραγματοποιήθηκε "χωρίς δυσκολία".

Η επίσκεψη της κ. φον ντερ Λάιεν στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας στην ανατολική πτέρυγα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιθεώρησε εκεί ένα εργοστάσιο που παράγει πυρομαχικά για την Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα: 

Το Παρίσι ανακοίνωσε επίσημα συνάντηση της "Συμμαχίας των Προθύμων"

Τροχαίο στην Κατερίνη: Νεκρός ο 61χρονος οδηγός (εικόνες)

Eurobasket 2025 – Εθνική Ελλάδας: Για το 4/4 απέναντι στη Βοσνία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Η Χαμάς θα συναντηθεί σήμερα με τους μεσολαβητές για την εκεχειρία στη Γάζα στο Κάιρο14:53Γερμανία - Υπουργείο Άμυνας: Σχεδιάζει να παραγγείλει επιπλέον 15 μαχητικά F-3514:40Στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ άλλοι 158 διασώστες14:26Ληστεία στο Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το Μουσείο14:12Από σήμερα η έκδοση του νέου ειδικού σήματος Δακτυλίου για την περίοδο 2025 – 202613:58Κρήτη: Κατέληξε ο 50χρονος εργολάβος που έπεσε από σκαλωσιά13:44Ηράκλειο: Σταθερή η κατάσταση του 13χρονου μετά το σοβαρό τροχαίο στις Βούτες 13:30Τερματίζονται οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου έως το τέλος του 202713:16Ο Πετρούνιας για 7η φορά στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος13:02Εκλογές στα Κατεχόμενα: Νίκη Ερχιουρμάν με μεγάλη διαφορά12:48Εργατικό Ατύχημα στο Ρέθυμνο: 50χρονος έπεσε από σκαλωσιά12:34Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτός είναι ο νέος του δικηγόρος μετά την παραίτηση Μερκουλίδη12:20Ε.Ε.: Οι υπουργοί Ενέργειας συζητούν την πλήρη απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αερίου12:06Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα11:52Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στη "σκιά" των νέων τουρκικών προκλήσεων11:38Τένις - Τσιτσιπάς: Η θέση του στην παγκόσμια κατάταξη 11:24Αμαλιάδα: Απολογούνται σήμερα οι τρεις για την κινηματογραφική διάρρηξη11:10Κωνσταντίνος Φλώρος: Το αγκάθι σε όλη την διαδικασία είναι η πλήρης καταγραφή των ομήρων ζώντων και τεθνεώτων10:56Δευτέρα 20 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:42Εντατικοί ρυθμοί για τη μετάβαση στο νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων10:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο