Δανία: Πήραν το μωρό 18χρονης, επειδή ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης
Από τις 12 Αυγούστου η υπόθεση αυτή έχει διχάσει την κοινωνία στην Δανία και την Γροιλανδία, σε σημείο που έχει γίνει το σημείο τριβής ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και τις αρχές της νήσου.
Η 18χρονη Ιβάνα Νικολίνε Μπρούνλουντ γέννησε το παιδι της και μια ώρα αργότερα οι αρχές της το πήραν με το επιχειρημα, ότι, σύμφωνα με ένα νέο νόμο, η πρόνοια αναλαμβάνει την φροντίδα παιδιών, των οποίων η μητέρα έχει κριθεί από ψυχολογο ανίκανη να το μεγαλώσει, μόνο και μόνο επειδή είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποιησης.
Έκτοτε το θέμα έχει λάβει διαστάσεις πολιτικής τρίβης ανάμεσα στις δύο επικράτειες, καθώς ο νόμος προέβλεπε εξαίρεση για τις μητέρες από την Γροιλανδία, αλλά η υπηρεσία πρόνοιας της Κοπενγχάγης έκρινε ότι η Ιβάνα δεν ήταν 100% Γροιλανδή. Οργανώσεις για τα δικαιώματα της γυναίκας και της μητέρας έχουν ξεσηκωθεί στο πλευρό της Ιβάνα, με διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, επιστολές στη κυβέρνηση και άλλες δράσεις, ωστόσο προς το παρόν το μωρό της Ιβάνα μεγαλώνει μακριά από τη μητέρα του.
Θεσσαλονίκη: 38χρονος άρπαξε από οικοδομή μέχρι και τα…υποστυλώματα
Αλεξάδρα Νικολαΐδου: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη
Αυξάνεται η πίεση στον Νετανιάχου να καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων