Φωτιά κοντά στο Ασπροχώρι Ωρωπού: Στην μάχη και εναέρια μέσα
(εικόνα αρχείου)
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης, 9 Ιουλίου 2025, στην περιοχή Ασπροχώρι Ωρωπού Αττικής, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.
Στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 20 πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές, καθώς και ισχυρές εναέριες δυνάμεις με 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Παράλληλα, στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασπροχώρι Ωρωπού Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 60 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, εθελοντές, 13 Α/Φ και 6 Ε/Π. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 9, 2025
Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο τον περιορισμό των μετώπων και την αποφυγή επέκτασης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για κινδύνους σε κατοικίες.
Οι καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρή 35χρονη σε σφοδρό τροχαίο (εικόνες)
Τροχαίο στην Αθηνών – Κορίνθου: Φορτηγό συγκρούστηκε με αυτοκίνητο
Μητσοτάκης - Μεταναστευτικό: Όσοι εισέρχονται παράνομα θα συλλαμβάνονται και θα κρατούνται