LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2025 19:20

Ισραηλινός συναγερμός στην Τεχεράνη: Εντολή εκκένωσης γύρω από στρατιωτικές βάσεις

Προ των πυλών νέες επιδρομές του Ισραήλ στην Τεχεράνη – Εντολή εκκένωσης σε πολίτες κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ διεθνείς παρατηρητές κάνουν λόγο για πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Ιράν - Πύραυλοι - Ισραήλ

Στρατιωτικός συναγερμός έχει σημάνει στην Τεχεράνη, καθώς οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις εξέδωσαν, το απόγευμα της Δευτέρας (23.06.2025), προειδοποίηση εκκένωσης για περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ιρανική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 17:30 (ώρα Ελλάδας), απευθύνθηκε κάλεσμα στους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα από εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την παραγωγή όπλων και στρατιωτικές βάσεις. Η ανακοίνωση, γραμμένη στα φαρσί και στα αραβικά, συνιστά τυπική τακτική του Ισραήλ πριν την έναρξη ευρείας κλίμακας αεροπορικών επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, διερευνητική αποστολή εξουσιοδοτημένη από τον ΟΗΕ γνωστοποίησε πως ορισμένες από τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις ενδέχεται να συνιστούν παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, αναφέροντας θύματα μεταξύ αμάχων και εργαζομένων σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς.

''Μεταξύ των θυμάτων στην Τεχεράνη ήταν δεκάδες κάτοικοι συγκροτήματος κατοικιών και τρεις εργαζόμενοι στον ιρανικό Ερυθρό Σταυρό. Ζημιές καταγράφηκαν επίσης σε παιδιατρική κλινική για αυτιστικά παιδιά και σε νοσοκομείο στην Κερμανσάχ'', ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αποστολής προς τα μέσα ενημέρωσης.

''Αυτό, και η αναφερόμενη έλλειψη αποτελεσματικής προειδοποίησης από το Ισραήλ, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του πληθυσμού να φτάσει σε ασφαλές μέρος, εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με τις αρχές της αναλογικότητας, της διάκρισης και της προφύλαξης βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου'', συμπλήρωσε η αποστολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Δαμασκός - Τρομοκρατία: Τη βαθύτατη του θλίψη για τα θύματα εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Μαρινάκης για Μέση Ανατολή: Δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής της χώρας μας

Φωτιά στην Χίο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και νέα μηνύματα 112 (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:56Ελβετία - Κραν Μοντανά: Από το υπόγειο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την έκρηξη15:42Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης είναι έτοιμη κατά το 90%, μένει το 10%15:28Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα15:14H Βουλγαρία υιοθέτησε το ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ15:00Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης14:46Ισραήλ: Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ14:32Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς14:18Ολλανδία: Γιγαντιαία πυρκαγιά κατέστρεψε έναν ναό του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ14:04Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά13:50Ταυτοποιήθηκαν 3 ανήλικοι για φθορές σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη13:36Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας13:22Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 3 άτομα για μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση13:08Νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Ζοχράν Μαμντάνι12:52Νέα ήττα σοκ για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο12:36Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά12:20e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:06Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας11:52Πρεμιέρα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ11:38Κολωνός: Ριφιφί σε κατάστημα παιχνιδιών11:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο